Het Stedelijk Museum is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het Stedelijk Museum Amsterdam is dé plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 
De laatste weken zijn alweer aangebroken voor de tentoonstelling Bruce Nauman. Dit grootste overzicht van de Amerikaanse kunstenaar in Nederland tot nu toe omvat een periode van meer dan vijftig jaar en ruim veertig werken, waarvan sommige zelden of nooit vertoond. Werken die een nieuwe richting geven aan Naumans artistieke ontwikkeling, en werken die je onderdeel maken van een indringende ervaring.
" is het mooi? Vaak. Is het begrijpbaar? Meestal. Is het irritant? Af en toe. Moet je het gezien hebben? Absoluut.
– De Tijd "
Voor jongere kunstenaars is Nauman een belangrijke inspiratiebron en een ijkpunt. De tentoonstelling laat zien hoe Nauman zich altijd heeft beziggehouden met thema's als het lichaam, taal, controle en het atelier van de kunstenaar. Naumans werk is naast een mentale ook vaak een fysieke ervaring. Nog tot en met 24 oktober te zien, mis het niet!

Tip! Tijdens de laatste weken van een tentoonstelling kunnen de weekenden drukker zijn. Liever rust? Kom dan als het even kan doordeweeks naar het museum.
Boek je ticket(s)
 
Open Call — deadline 22 nov, 23.59 uur
het stedelijk zoekt vormgevers en kunstenaars
zend je werk in vÓÓr 22 november

Volgend jaar vinden de tweejaarlijkse Gemeentelijke Kunstaankopen weer plaats. In deze editie staat zowel vormgeving als beeldende kunst centraal, met nadrukkelijke aandacht voor objecten, sculpturen of andere projecten die direct of indirect te maken hebben met guna-guna; een stille, mystieke kracht die productief, beschermend, afwerend of destructief zou kunnen zijn. Ben je een vormgever of kunstenaar, werk en/of woon je in Nederland en past jouw werk binnen dit thema? Dan kun je vanaf nu werk inzenden. Deze Open Call wordt gevolgd door een juryselectie en een groepstentoonstelling in 2022. Een deel van de tentoongestelde werken wordt aangekocht voor de museumcollectie.

Meer info en inzenden
 
Families — 20 okt (herfstvakantie)
rabo Familiedag
anders dan anders
Families opgelet! In de herfstvakantie is het weer tijd voor de jaarlijkse Rabo Familiedag in het Stedelijk – een festival tussen de wereldberoemde kunstwerken. Dit jaar is alles anders dan anders en dat gaan we vieren! Met workshops als Alle kleuren van de regenboog waarin je aan de slag gaat met kleur en licht, geïnspireerd op Bruce Nauman. Bij Art in your Face kun je je gezicht laten omtoveren tot een kunstwerk. Zin om te bewegen? Er is ook een workshops waarin je helemaal los kunt gaan. En als je even tot rust wilt komen, kun je bij de Limonadebar terecht voor een lekker koud drankje. De Rabo Familiedag is gratis te bezoeken voor families met kinderen.
Reserveer nu
 
Tentoonstellingen
net geopend
oliver laric
& De best verzorgde boeken 2020

OLIVER LARIC – BETWEENNESS
Afgelopen maand zijn er twee nieuwe presentaties geopend in het Stedelijk. Oliver Laric – Betweenness is de eerste museale solotentoonstelling in Nederland van multimediakunstenaar Oliver Laric. Laric verkent in zijn werk thema's als hybriditeit, auteurschap en authenticiteit. Hij laat zien hoe beeldmateriaal door de tijd heen is (her)gebruikt en beschikbaar blijft. In zijn film Betweenness laat Laric animaties zien van gevonden materiaal. De animaties transformeren voortdurend in nieuwe beelden van dieren, planten, schimmels en mensachtige figuren. Een hypnotiserende ervaring.

DE BEST VERZORGDE BOEKEN 2020
Daarnaast is de jaarlijkse presentatie van de Best Verzorgde Boeken er weer met 33 boeken uit 2020 die zijn beoordeeld door een vakjury op de combinatie van ontwerp, druk- en bindtechniek en opdrachtgeverschap. Dit jaar zijn er bovendien twee primeurs: voor het eerst zijn er ook boeken te zien die zijn gekozen door een studentenjury, én voegt het Stedelijk boeken toe die niet ondanks maar juist dankzij de lockdowns werden gerealiseerd.

Bekijk alle tentoonstellingen
 
Evenement — 6 nov
museumnacht
Tonight is a Different Night!
Dit jaar staat Museumnacht bij het Stedelijk volledig in het teken van de nieuwe collectieopstelling 1980 - heden, Tomorrow is a Different Day. Het museum wordt omgetoverd tot een groot feest, waarbij wordt gepraat, gedanst, geschaakt, gelakt en gezongen. Tonight is a Different Night! De avond is natuurlijk vol verrassingen maar een paar highlights kunnen we vast noemen. Na een speedtour door de tentoonstelling plof je neer in de Future is Fxmale: Fxmenist Bar voor tarot of nailart. Je leert meer over architect en ontwerper Afaina de Jong in het Meet the Masters programma waarbij kunstenaars en creatievelingen reageren op haar werk. Julianknxx presenteert in samenwerking met WePresent de derde editie van zijn performance in het kader van Black Corporeal Chorus. En ook The New Originals zijn weer van de partij in de entreehal met de tofste visuals en beats. Op de paklijst: een strakke look, je beste moves en heel veel liefde. P.S. Vergeet je zwembroek niet!
Meer info & tickets
 
start je weekend in het stedelijk
op vrijdag tot 20.00 uur open
Zin om na je werkweek even bij te komen of je weekend goed te beginnen tussen de kunst? Kom langs! We zijn op vrijdagavond tot 20.00 uur geopend. 
 
Nieuw aanbod
toegankelijkheid bij het stedelijk
Het Stedelijk werkt eraan om de toegankelijkheid van het museum en de activiteiten verder te verbeteren. In deze Week van de Toegankelijkheid delen we graag de een aantal nieuwe activiteiten in ons aanbod.

Touch & Tell Tour
Voor mensen met een visuele beperking is er nu de Touch & Tell tour. Tijdens deze tour komen kunstwerken uit de collectie in audio tot leven, én als tekening op voelpapier. Met je vingertoppen voel je welke structuren, lijnen en vormen het kunstwerk heeft.

Videotour In Nederlandse Gebarentaal 
Het Stedelijk Museum ontdek je het beste in je eigen taal. Rondleider Boaz neemt je in Nederlandse Gebarentaal (NGT) mee langs hoogtepunten uit de collectie.

Readspeaker
Aan onze website is onlangs een voorlees tool toegevoegd, de zogenaamde Readspeaker. Deze tool is in zowel het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Bekijk, of luister naar alle voorzieningen en programma’s op onze website! 
Bekijk en/of luister
 
Agenda
okt—nov
elke za & zo   Introductielezing Kirchner en Nolde. Expressionisme. Kolonialisme
elke zondag   Families WhatsApp Speurtocht
v.a. 23 okt   Tentoonstelling POST/NO/BILLS #2: Now You See Me Moria
v.a. 13 nov   Tentoonstelling Prix de Rome 2021
v.a. 13 nov   Tentoonstelling Let Textiles Talk: Zes tapijten ontrafeld
v.a. 20 nov   Tentoonstelling Remy Jungerman: Behind the Forest
t/m 5 dec   Tentoonstelling Kirchner en Nolde. Expressionisme. Kolonialisme
doorlopend   Collectie Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980–nu
doorlopend   Collectie STEDELIJK BASE
 
 
 
Stedelijk Museum
 
ma–za 10–18 VR 10–22
 
Plan je bezoek   Nu te zien
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Partner
BankGiroLoterij
 
Afmelden   Aanmelden   Profiel wijzigen