Nieuwsbrief voorjaar 2022 | Literatuurgeschiedenis.org
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
     

Literatuurgeschiedenis.org      

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
Nieuwsbrief
Literatuurgeschiedenis.org voorjaar 2022



Wat vind jij ervan?
Wat vind je van de website Literatuurgeschiedenis.org? Ben je tevreden over de vindbaarheid van informatie, de vormgeving en de techniek?

Laat het ons weten via deze korte online vragenlijst (je vindt de link ook op elke pagina van literatuurgeschiedenis.org). We hopen dat zoveel mogelijk leerlingen, leraren/docenten en andere geïnteresseerden hun mening willen geven. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten. Onder de volledig ingevulde inzendingen worden Apple AirPods 2 en boekenbonnen verloot.

Doe mee en draag bij aan de verdere ontwikkeling van de website. Alvast bedankt voor het invullen!
 




 

Ontdek de nieuwe pagina’s

De afgelopen maanden is de website uitgebreid met nieuwe pagina’s over uiteenlopende onderwerpen. Bijvoorbeeld over de boeken De consequenties van Niña Weijers, Dertig dagen van Annelies Verbeke, Het Achterhuis van Anne Frank, Eva van Carry van Bruggens en over de schrijvers Karel Lodewijk Ledeganck, Prudens van Duyse, Cynthia Mc Leod, Kristien Hemmerechts, Anna Blaman, Ida Simons, Tonke Dragt, Saskia De Coster, Peter Terrin en Mary Dorna. Verder zijn er nieuwe pagina’s gemaakt over de onderwerpen  Tweede Wereldoorlog in de literatuur, over literatuur & media in de 20e eeuw, over literatuur & migratie in de 21e eeuw, over poëzie in 1970-1980 en over de poëzie van de ‘Maximalen’ en de ‘Nieuwe Wilden’, de literaire stroming romantiek en over boekdrukkunst. Een deel van de nieuwe pagina’s is tot stand gekomen i.s.m. Fixdit, een initiatief om meer aandacht aan diversiteit in literatuur te geven.

 

 





Surinaamse en Caribische literatuur
De afgelopen maanden is het aandeel Nederlandstalige literatuur uit Suriname en de Caribische eilanden in het Koninkrijk gestegen. Zo zijn er al teksten toegevoegd over Cynthia Mc Leod, de ‘grote vier’ van Curaçao en Edgar Cairo. Verschillende schrijvers uit Suriname en de Caribische eilanden werken aan nieuwe teksten om dat aandeel nog groter te maken. Een tipje van de sluier opgelicht: letterkundige Cynthia Abrahams werkt aan een pagina over drie naoorlogse nationalistische Surinaamse dichters: Dobru, Shrinivási en Michael Slory. Bovendien wordt over die laatste op het Instituut voor de Lerarenopleiding in Paramaribo ook een lespakket gemaakt dat we zullen aanbieden op Literatuurgeschiedenis.org. Jeroen Heuvel, leraar Nederlands op Curaçao, maakt een pagina over de novelle Slaaf en meester van Carel de Haseth, die oorspronkelijk in het Papiaments verscheen. Jerry Dewnarain werkt aan een pagina over het herontdekte debuut van Bea Vianen, Sarnami, hai en Klaas de Groot schrijft over drie Curaçaose dichteressen.
www.literatuurgeschiedenis.org
Heb je deze mail doorgestuurd gekregen en wil je op hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen rond literatuurgeschiedenis.org?
Dan kun je je
hier aanmelden voor de nieuwsbrief.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen, dan kun je een mailtje sturen naar
redactie@literatuurgeschiedenis.org onder vermelding van "afmelding nieuwsbrief".