online lezen
Tzorg
Verbeteren van de planning
 
Beste Jody,

Sinds we reistijd tussen cliëntadressen zijn gaan uitbetalen, hebben we gemerkt dat de planning van de zorgmomenten in veel gevallen heel omslachtig of onlogisch is. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je op maandag bij cliënt A werkt en daarna naar cliënt B gaat die op 20 minuten fietsen woont. De volgende dag werk je bij cliënt C die om de hoek bij cliënt A woont. Het zou dus veel logischer zijn om cliënt A en C op dezelfde dag te plannen.

Daarom gaan we met behulp van tooling, een technisch hulpprogramma, in kaart brengen welke zorgmomenten we beter op een ander moment kunnen plannen. Zo verminderen we onnodige reistijd voor zowel jou als Tzorg. We zijn nu nog bezig met de voorbereidingen, maar willen je via deze weg vast op de hoogte brengen. De verwachting is dat we half oktober aan de slag kunnen met het verbeteren van de planning.

Wat betekent dit voor jou?
  • Het uitgangspunt is dat je gewoon blijft werken bij jouw vaste cliënten. Vanuit onze missie Aangenaam thuis en onze kernwaarden vinden wij het belangrijk en noodzakelijk dat de vaste koppels instant blijven.
  • Aan de hand van jouw beschikbaarheid* berekent de tooling (het hulpprogramma) suggesties voor de meest logische planning van jouw cliënten. Jouw planner bekijkt vervolgens welke suggestie het best passend is voor jou en je cliënten. Het kan dus zijn dat je voortaan op een ander moment dan je gewend bent wordt ingepland bij jouw cliënten. Hier word je in oktober per mail van op de hoogte gebracht en in ONS medewerkersportaal kan je dan zien hoe jouw nieuwe planning eruitziet. Jouw cliënt brengen we telefonisch op de hoogte.
  • Verandert je planning? Dan houd je tijd over die je bijvoorbeeld kan besteden aan jezelf of je gezin. Wat zou jij met deze extra tijd doen?
  • Is jouw planning op dit moment al het meest logisch volgens de tooling? Dan verandert er niets voor jou en je cliënten.

Beschikbaarheid*
De tooling berekent de planning op basis van jouw beschikbaarheid zoals die in ONS staat. Binnenkort ontvang je van ons een mail met instructies hoe je jouw juiste beschikbaarheid kan doorgeven. Je hoeft hier nu nog niets mee te doen.

Vragen
We kunnen ons voorstellen dat je deze verandering spannend vindt, omdat je misschien al jarenlang op hetzelfde tijdstip bij jouw cliënten komt. Of misschien vind je de reistijd juist een fijne pauze tussen het werken door. In dat geval kan je in overleg met jouw planner altijd een pauze inplannen tussen jouw cliëntadressen. Voor dit soort vragen hebben we op deze pagina een overzicht gemaakt met antwoorden. Lees deze veel gestelde vragen en antwoorden goed door.
Staat jouw vraag er niet tussen en is het echt dringend? Neem dan contact op met het planbureau van jouw vestiging. Voor vragen over het wel of niet wijzigen van jouw planning vragen we je echter te wachten tot het zover is. Hier kunnen we op dit moment nog geen antwoord op geven. Dank voor je begrip hiervoor.  

Cliënten
Ook jouw cliënten informeren we op korte termijn over het verbeteren van de planning. Cliënten waarvan een mailadres bekend is bij Tzorg sturen we een mail met informatie en een link naar veel gestelde vragen. Daarnaast krijgen alle cliënten van Tzorg bij de volgende editie van de Thuis een brief hierover. De najaarseditie valt de laatste week van september op de mat. Wil je ons voor die tijd vast helpen door de verbeteringsplannen met je cliënten te bespreken? En hierbij te benadrukken dat zij jou als vaste thuishulp blijven houden? Alvast heel erg bedankt daarvoor!

Een lange mail met veel informatie, maar hopelijk is alles duidelijk voor je. We houden je op de hoogte van alle vorderingen en zodra er iets bekend is over de nieuwe planning hoor je van ons.

Met vriendelijke groet,
Tzorg
Tzorg
Verlengde Velmolen 1
5406 NT Uden
www.tzorg.nl
Facebook   Twitter   Google Plus   Linkedin   Youtube
De zekerheid van aandacht thuis
Tzorg
Aanmelden  |  Reageren