‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online
Den Haag Marketing
Art The Hague
Dit weekend: 7 tot en met 9 oktober, Fokker Terminal
Alweer de 9e editie van Art The Hague, de eigenzinnige kunstbeurs, vindt weer plaats, met een mooi programma. De beurs wordt veelal vertegenwoordigd door Nederlandse en Belgische galeries. Tijdens de beurs wordt veel aandacht besteed aan crossovers. In de tentoonstelling Dreamland wordt de link gelegd tussen kunst en design, wetenschap of zelfs geur. Deelnemers aan de tentoonstelling zijn bijvoorbeeld design & art gallery Woth, SOM tales of Perfume, Creatieve Chef Art Food Design Performance en Moon Gallery. Daarnaast is er een intensieve samenwerking met verschillende musea en culturele instituten zoals Museum Rijswijk en The Hague Contemporary. In het bezit van de DenHaagPas? Dan ontvang je korting op de toegangsprijs.
Lees meer >
Charlie and the Chocolate Factory
12 tot en met 16 oktober, Amare
Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire, Nederlandstalige musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages. Charlie and the Chocolate Factory vertelt het alom bekende verhaal over Charlie die één van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt. Tip: Speciaal voor deze voorstelling kunnen de kleine bezoekers bij Brasserie Amare genieten van een speciaal kindermenu in het thema van Charlie and the Chocolate Factory.
Lees meer >
Ga mee met de wandeling ‘Politieke Moorden’ van ProDemos
Zaterdag 22 of 29 oktober
Debatterende Kamerleden, ministers met dikke dossiers onder de arm en de premier in het Torentje: zo ken je Politiek Den Haag waarschijnlijk vooral. Maar wist je dat zich op en rond het Binnenhof ook minder fraaie momenten hebben afgespeeld? Tijdens de wandeling ‘Politieke Moorden’ ontdek je de verhalen over politieke moord en doodslag uit het verre en meer recente verleden. Ga op zaterdag 22 of zaterdag 29 oktober mee met de wandeling ‘Politieke Moorden’ van ProDemos. Kijk voor meer informatie en tickets op de website.
Lees meer >
Nationaal Monument Oranjehotel
Geopend van dinsdag tot en met zondag
Het Oranjehotel is de bijnaam voor de Scheveningse gevangenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meer dan 25.000 mensen zaten hier tussen 1940-1945 opgesloten. Vaak omdat ze in verzet kwamen. Of voor een economisch delict, zoals zwarthandel. Maar ook omdat ze Joods waren of communist. Het Oranjehotel is nu als museum te bezoeken. Bekijk dit voormalige cellencomplex op de Van Alkemadelaan 1258/hoek Stevinstraat, en hoor de indrukwekkende verhalen van de gevangenen. Open van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.
Lees meer >
Kinderboekenfestijn
Zondag 16 oktober, Centrale Bibliotheek
De Kinderboekenweek wordt vrolijk afgesloten met een Gi-Ga-Groen feestje voor kinderen en hun (groot)ouders, ooms, tantes, vriendjes en vriendinnetjes. Op zondag 16 oktober van 11.00 -17.00 uur is iedereen welkom in de Centrale Bibliotheek. Je kan gratis naar binnen en aanmelden is niet nodig. Ga op avontuur en ontmoet Jacques Vriens, Ted van Lieshout, Philip Hopman, Lydia Rood, Claudia Jong en Angelique Schipper. Doe mee aan verschillende groene workshops, geniet van een theatervoorstelling van KABOEM! en droom weg bij het voorlezen.
Lees meer >
Japanse Tuin openstelling
15 tot en met 30 oktober, Clingendael
De Japanse Tuin is dit najaar weer geopend van zaterdag 15 oktober tot met zondag 30 oktober 2022 van 10.00 uur tot 16.00 uur. De Japanse Tuin is in het begin van de 20e eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het Landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939). Per schip heeft zij reizen gemaakt naar Japan, waarbij zij enkele lantaarns, een watervat, beeldjes, de bruggetjes en het paviljoen naar Den Haag heeft verscheept. Het is de enige Japanse tuin in Nederland van rond 1910 en bovendien is het de grootste Japanse tuin in Nederland. Toegang tot Clingendael en de Japanse Tuin is gratis.
Lees meer >
Festival De Betovering
121 tot en met 29 oktober, diverse locaties
Festival De Betovering is het internationale kunstfestival voor de jeugd op meer dan 55 locaties in en buiten Den Haag. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich negen dagen lang onderdompelen in theater- en dansvoorstellingen, films, muziek, workshops en straattheater. Kinderen worden uitgedaagd zich suf te lachen, ontroerd en verrast te worden, op het puntje van hun stoel te zitten, zichzelf te overtreffen en geïnspireerd raken en hun fantasie op vol vermogen te laten draaien. Voorstellingen en workshops moeten apart worden gereserveerd. Reserveer tijdig, het aantal plaatsen is vaak beperkt, zeker bij de workshops.
Lees meer >
BlowUp Art Den Haag
Tot en met 13 oktober, diverse locaties
’t Torentje, de Hofvijver en ’t Lange Voorhout, de Gevangenpoort en het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein. Hoe vaak gaan we niet bijna achteloos voorbij aan de vele fraaie stadsgezichten die de Haagse binnenstad rijk is? Maar dat is nu anders, nu blazen vijf BlowUp kunstwerken nieuw leven in de beleving van Den Haag. Vol van kleur, groots en beweeglijk voegen opblaasbare kunstwerken ongekende vormen toe aan de bekende context van monumentale plekken, standbeelden en gebouwen. Bekijk ze nog tot en met 13 oktober. 
Lees meer >
 
denhaag.com | contact | aanmelden
VVV   Deze nieuwsbrief is een uitgave van The Hague Marketing Bureau, de onafhankelijke organisatie voor de promotie van Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. © The Hague Marketing Bureau