‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online
Den Haag Marketing
Museumkwartier Den Haag: HIER leer je anders kijken
Een nieuwe blik, een ander geluid. Ontdek bij de 14 cultuurspots in het Museumkwartier Den Haag hoe je anders naar de wereld, een verhaal of kunstwerk kunt kijken. De 14 cultuurspots liggen allemaal rondom de Hofvijver en aan het Lange Voorhout.
Ambassade Festival - Prikkelend experimenteel festival
Zaterdag 3 en zondag 4 september 2022, West Den Haag
Krijg een indruk van de kunst en cultuur van nu en bezoek de vierde editie van het Onze Ambassade Festival. In de voormalige Amerikaanse ambassade ontdek je experimentele muziek, hedendaagse internationale (installatie)kunst en kun je je stem laten horen bij de debatten.
Lees meer >
De Eeuw van mijn Moeder - Bingewatchen bij HNT
Tot en met 2 oktober 2022, Het Nationale Theater, Koninklijke Schouwburg
Ontdek een indrukwekkend familieverhaal in een marathonvoorstelling. De Eeuw van mijn Moeder speelt in de vers gerestylede Koninklijke Schouwburg. Een topproductie van regisseur Eric de Vroedt over zijn Nederlands-Indische moeder. Met onder andere Esther Scheldwacht, Romana Vrede en Mark Rietman als sterren op toneel.

Fotocredit: Gordon Meuleman
Lees meer >
Koninklijke Ontmoetingen - Grafisch werk met royaal randje
Vanaf 8 september 2022, Escher in het Paleis
Tien Haagse kunstenaars laten zich inspireren door Paleis Lange Voorhout en haar bekendste bewoner Koningin-Moeder Emma. Bij deze tentoonstelling ontdek je spannende verbanden en onverwachte inzichten. Een grafisch avontuur in deze nieuwe expositie ‘Koninklijke Ontmoetingen’.

Fotocredit: Marleen Sleeuwits, schets voor Koninklijke ontmoetingen, 2022
Lees meer >
Uitgelicht: Bezoek Het Weekend van Voorschoten
Zaterdag 10 en zondag 11 september 2022, centrum Voorschoten en in en rondom Kasteel Duivenvoorde
Het weekend van 10 en 11 september laat je je in het mooie oude dorpshart van Voorschoten verrassen. 0p zaterdag is er Open Monumentendag met maar liefst 10 locaties en 3 wandel- en fietsroutes langs boerderijen, monumenten en karakteristieke bomen. Ook is er muziek op 4 verschillende podia, met klassiek, koor, jazz, fanfare en nog veel meer. Op zondag vindt de Oldtimer dag plaats met meer dan 100 voertuigen. Ook is er een modeshow te zien. Zowel zaterdag als zondag is er in en rondom het fraaie kasteel Duivenvoorde, gelegen in een prachtig park, ook een heel programma met activiteiten.
Lees meer >
FLASH | BACK 200 jaar Mauritshuis  - Topfotografen in het Mauritshuis
Tot en met 16 oktober 2022, Mauritshuis
Hier gaan nieuwe meesters verder waar oude meesters zijn gebleven. Wat er dan gebeurt, zie je in deze fotografietentoonstelling bij het Mauritshuis. Zestien topfotografen, Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Anton Corbijn en Sanja Marušić lieten zich inspireren door de zeventiende-eeuwse schilderijen. Het resultaat: zestien nieuwe meesterwerken in het museum. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar het originele schilderij.

Fotocredit: Desirée Dolron  - Lee Raven gemaakt voor het Mauritshuis
Lees meer >
Uitgelicht: Leven als een Koning
10 tot en met 20 september 2022, diverse locaties
In september kleurt Den Haag hoffelijk oranje en ervaar je de stad op koninklijke wijze. Den Haag is meer dan de woon- en werkplaats van onze Koning, het is dé stad van de koninklijke familie. Bezoek in september koninklijke monumenten die speciaal worden opengesteld voor het publiek zoals de koninklijke wachtkamer op Hollands Spoor, het Kabinet van de Koning en Paleis Kneuterdijk. Stap in een echte koets, sta oog in oog met de paarden tijdens de Koninklijke oefenceremonies op het Lange Voorhout, bezoek de buitenbioscoop of maak een unieke rondvaart over de Hofvijver. Tip: Prinsjesdag van heel dichtbij beleven? Koop nu kaarten voor de tribuneplaatsen op Prinsjesdag. Ben je in het bezit van de DenHaagPas? Dan ontvang je zelfs 10% korting.
Lees meer >
Museumnacht Den Haag - ’s Nachts dwalen in het Museumkwartier
Zaterdag 8 oktober 2022, diverse locaties centrum
’S nachts kunst en cultuur beleven! Op zaterdag 8 oktober doet de cultuursector in de hele stad, en natuurlijk ook in het Museumkwartier, mee aan de Museumnacht Den Haag. Ontdek de magie van de late uren, laat je verrassen door de locaties en ervaar iets unieks. Luister naar urban poetry, gier met Sjaak Bral of verdwaal gewoon en kom op plekken waar je nooit komt. 
Lees meer >
Rampjaar - Ramptoeristen verzamelen!
Tot en met 13 november 2022, Haags Historisch Museum
Leer over een trauma in de Nederlandse geschiedenis. Een vijandelijke invasie, overal paniek, een gruwelijke moordpartij. Het jaar 1672 was een rampjaar in ons land. Hoe kijken we daar 350 jaar later tegenaan? Is er een verband met andere rampjaren, zoals twee jaar geleden? Hang de ramptoerist uit in het in Haags Historisch Museum en Rijksmuseum de Gevangenpoort.
Lees meer >
Groots feest bij Pulchri Studio - We vieren 175 jaar Pulchri Studio
1 t/m 23 oktober 2022, Pulchri Studio
We vieren 175 jaar Pulchri Studio! Met maar liefst 6 exposities is er de hele maand oktober veel kunst te bewonderen in de jarige galerie en kunstenaarsvereniging. Hommages aan de schilders van de Haagse School, eigentijdse selfies, beamerkunst en het werk van vrouwelijke kunstenaars. En een spetterend jubileumfeest op zaterdag 22 oktober.
Lees meer >
Uitreiking VSCD Cabaretprijzen 2022 - op de rode loper bij het Cabaretgala
Maandag 10 oktober, Theater Diligentia 
Begeef je tussen de cabarethelden. Met rode loper, gespannen genomineerden, toffe muziek, een DJ en als hoogtepunt van de avond: de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen. Jij kunt deze avond beleven tussen de artiesten, impresariaten en andere mensen uit het vak!
Lees meer >
 
denhaag.com | contact | aanmelden
VVV   Deze nieuwsbrief is een uitgave van The Hague Marketing Bureau, de onafhankelijke organisatie voor de promotie van Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. © The Hague Marketing Bureau