Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online
Den Haag Marketing
Koninklijk Den Haag
Den Haag is de hofstad van Nederland. Het is de stad van de koninklijke familie én die van de regering. En daarmee ook een stad van vele bijzondere historische monumenten en paleizen. September is de koninklijke maand van het jaar, bekijk onze special met alle Koninklijke activiteiten deze maand. Tip: De openstelling van de Koninklijke Wachtkamer op Station Hollands Spoor – online uitverkocht maar aan de deur zijn nog beperkt kaarten beschikbaar.
Exclusieve Koninklijke Rondvaarten op de Hofvijver
11 tot en met 19 september, Hofvijver – Lange Vijverberg
Je vindt de rondvaartboten van de Ooievaart nu op een wel heel bijzondere plek, namelijk de Hofvijver. Eens een duinmeertje met een kasteel van de Hollandse graaf, nu het centrum van de macht in Nederland. Dit is dé plek waar Den Haag is ontstaan en volgens sommigen misschien wel het mooiste stukje van Den Haag. Het is ook dé plek om prachtige foto’s te maken van de typisch Haagse skyline met het Binnenhof en Torentje, het Mauritshuis en de moderne architectuur op de achtergrond.
Lees meer >
Open Monumentendag
Zaterdag 11 september, stadscentrum
Open Monumentendag zal dit jaar in een hybride vorm plaats vinden. Een aantal van de monumenten en panden zullen fysiek open gaan en een groot deel via digitale 360◦ foto’s. Den Haag heeft ongeveer 2250 beschermde monumenten en 20 beschermde stadsgezichten. Hiermee behoort Den Haag tot de top 5 van monumentensteden in Nederland. Tijdens Open Monumentendag zijn alle monumenten gratis te bezoeken. Voor extra activiteiten als rondleidingen, workshops of lezingen kan wel een bijdrage gevraagd worden.
Lees meer >
Buitenbioscoop op stand 
15 tot en met 18 september, Lange Voorhout
Geniet prinsheerlijk op het Lange Voorhout van de koninklijke buitenbioscoop bij de, door het Filmhuis geselecteerde, film Lang Leve de Koningin (8+). Een  hartverwarmende familiefilm voor jonge prinsen en prinsessen over de achtjarige Sarah die de wondere wereld van het schaakspel ontdekt. In haar fantasie verdwijnt ze in het spel waar ze bevriend raakt met onder andere de witte koningin. Of bekijk de film The Young Victoria. Deze film begint in 1836, als de jonge prinses Victoria op het punt staat de troon van Groot-Brittannië te bestijgen. Niet iedereen is ervan overtuigd dat het wereldvreemde meisje daar klaar voor is. De buitenbioscoop is gratis te bezoeken maar reserveer wel eerst een plekje.
Lees meer >
Geniet van de najaarszon op het strand van Wassenaar
De Wassenaarse Slag is een rustige strandopgang bij duingebied Meijendel ten noorden van Den Haag. Het acht kilometer lange strand van Wassenaar is voornamelijk bekend om zijn prachtige natuurgebieden, zoals Meijendel. Naast natuur vind je op de Wassenaarse Slag een aantal strandtenten waar je rustig kunt genieten van lekkere gerechten en het mooie uitzicht over de Noordzee.
Lees meer >
Prinsjesfestival - PrinsjesHatfair
Zaterdag 18 september, Hofvijver – Lange Vijverberg
Hoedjes en Prinsjesdag, ze horen bij elkaar! Één van de hoogtepunten rondom Prinsjesdag is dan ook wel de PrinsjesHatfair. Mét de Hatwalk waarbij modellen de hoeden van de ontwerpers van 2021 showen. Ook is er de The Hague Hatstroll, live muziek met DJ Elin Valery, zijn er dansoptredens van de talenten van Kidswing-Wesseling, workshops van het Haags Kunstatelier en zijn er drankjes & versnaperingen. De PrinsjesHatfair is onderdeel van het Prinsjesfestival, het festivals de de week voorafgaand aan Prinsjesdag plaatsvind. Tijdens het Prinsjesfestival vinden diverse activiteiten plaats, waaronder de PrinsjesMarkt en de PrinsjesRede.
Lees meer >
Royal Tour: een koninklijke wandeling
Nieuw: nu mét audio en video
Den Haag en de Oranjes, ze horen bij elkaar. Al meer dan 400 jaar. Met deze vernieuwde audio- en videowandeling 'Royal Tour' ontdek je de rijkdom van de hofstad. Wandel langs de vele paleizen, historische monumenten en de prachtige paleistuinen en laat je betoveren door de beelden en verhalen uit onze Koninklijke geschiedenis. Op enkele locaties zie je op de grond "Gouden tegels" liggen, lees vooral ook deze korte teksten.
Lees meer >
Prinsjesdag 2021
Dinsdag 21 september
Prinsjesdag is de traditionele start van het parlementaire jaar voor de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag. Op de derde dinsdag in september spreekt Koning Willem-Alexander normaal gesproken in de Ridderzaal de troonrede uit waarin de regering haar belangrijkste plannen voor het komende jaar bekendmaakt. Prinsjesdag is ook dit jaar zonder publiek vanwege het coronavirus. Ook is er om die reden geen traditionele rijtoer. Maar dat is geen reden om Prinsjesdag niet mee te maken! Bekijk Prinsjesdag daarom op televisie, lekker vanaf de bank thuis of met collega’s op kantoor.
Lees meer >
Klein Prinsjesdag
Dinsdag 21 september, Noordeinde
Hét koninklijke winkelgebied van Nederland: Het Noordeinde, viert in het kader van de feestmaand Royal September een exclusieve Prinsjesdag speciaal voor de Hagenaar. Dit jaar zullen zich namelijk weer geen Oranjefans bij het krieken van de dag voor het Paleis verzamelen; Prinsjesdag 2021 gaat er helaas ook dit jaar anders uitzien dan voorgaande jaren. Het winkelgebied Noordeinde laat deze Prinsjesdag editie echter niet stilletjes voorbijgaan. Zij organiseren Klein Prinsjesdag: een Prinsjesdag van 11.00 tot 15.00 uur, mét koetsritten, straattheater en gezelligheid. 
Lees meer >
 
denhaag.com | contact | aanmelden
VVV   Deze nieuwsbrief is een uitgave van The Hague Marketing Bureau, de onafhankelijke organisatie voor de promotie van Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. © The Hague Marketing Bureau