Nieuws voor openbare bibliotheken      
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
Bnetwerk logo
Nieuwsbrief header
nieuwsbrief 
Mei 2021
IDO-campagne bijna van start
Op 9 juni start de landelijke campagne rond het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Er komen onder andere spotjes op de landelijke en regionale tv en er zijn online posts. Onderdeel van de campagne is de feestelijke opening van het IDO in Oegstgeest op 24 juni, in aanwezigheid van staatssecretaris Knops en de Nationale ombudsman. 
Sluit ook aan bij de campagne
 
Zomeractie jeugd & jongeren
Voor jeugd & jongeren is het belangrijk dat ze ook in de zomer blijven doorlezen. Daarom is er van 1 juli t/m 31 augustus een zomeractie waarbij ook niet-jeugdleden makkelijk toegang krijgen tot de e-books en luisterboeken uit de online Bibliotheek. Met een toffe landelijke campagne willen we jeugd & jongeren hier enthousiast voor maken. Voor bibliotheken is er een toolkit in de maak.
Lees meer over de zomeractie
 
 
Uitkomsten onderzoek makerplaatsen 
Veel bibliotheken hebben een speciale makerplaats ingericht waar bezoekers aan de slag kunnen met bijvoorbeeld robotica, programmeren en videobewerking. Naar die activiteiten en ruimtes heeft de KB nieuw onderzoek uitgevoerd.
Lees de uitkomsten van het onderzoek
 
Update hulp bij afspraak coronaprik
De toolkit Hulp bij coronavaccinatie is aangevuld met flyers in 6 vertalingen en een gezondheidsverklaring. Met de complete toolkit kunnen bibliotheken mensen helpen om een afspraak te maken voor een vaccinatie of test. Lees ook de ervaringen van bibliotheken die al begonnen zijn met deze dienstverlening. 
Lees hoe het werkt
 
Prinses Laurentien over Netwerkagenda
Prinses Laurentien, erevoorzitter van de VOB, juicht het toe dat bibliotheken aan de slag gaan met de maatschappelijke opgaven uit de Netwerkagenda. Wel benadrukt ze dat de opgaven te groot zijn voor bibliotheken alleen. Maar, vindt ze, "Bibliotheken zijn de bomen van een gemeenschap: ze zorgen voor zuurstof, verkoeling en beschutting. En als je erin klimt, kun je verder kijken."
Lees het interview met prinses Laurentien
 
Nationale bibliotheek
www.bibliotheeknetwerk.nl
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je voor de Bnetwerk-nieuwsbrief hebt aangemeld.
Je kunt je hier afmelden
    Twitter   Linkedin