Nummer 6 • juni 2021
Bekijk de online versie
NZa Nieuwsbrief
Geestelijke gezondheidszorg
Nieuwe tariefbeschikking zorgprestatiemodel
Wij hebben een nieuwe tariefbeschikking gepubliceerd met de tarieven voor het zorgprestatiemodel voor de geestelijke gezondheidszorg dat per 1 januari 2022 wordt ingevoerd. In de eerder uitgegeven tariefbeschikking zaten fouten. Daarop is besloten deze tariefbeschikking in te trekken.
Lees het volledige bericht op NZa.nl
Direct naar de tariefbeschikking
Belangrijk bericht over simulatie en contractering 2022
Alle instellingen die ggz leveren moeten voor 22 juni de uitkomst van de simulatie delen met de NZa. Wij hebben deze informatie nodig om de effecten van de invoering van het zorgprestatiemodel in de gaten te kunnen houden. Branchepartijen hebben verder afgesproken dat u voor 22 juni de uitkomst van uw simulatie aanlevert bij de zorgverzekeraars. Dit is nodig omdat zorgverzekeraars anders niet genoeg informatie hebben om afspraken te maken op basis van het zorgprestatiemodel.
Lees het volledige bericht op zorgprestatiemodel.nl
Resultaten eerste
implementatie monitor
In opdracht van het programma Zorgprestatiemodel stellen EIFFEL en Equalis periodiek een implementatiemonitor op. Ze halen hiervoor informatie op bij zorgaanbieders, zorgverzekeraars en ICT-leveranciers, over hoe de voorbereidingen op het zorgprestatiemodel gaan. Met de monitor krijgen we een beeld van wat goed loopt in de implementatie en wat extra aandacht nodig heeft. Zo zorgen we er samen voor dat het zorgprestatiemodel een goede start krijgt.
Lees het volledige artikel op zorgprestatiemodel.nl
Capaciteit reguliere zorg verder opgeschaald
Op dit moment ligt het aantal verwijzingen dat huisartsen voor patiënten uitschrijven naar de ziekenhuizen en zelfstandige klinieken op 96% van wat we zouden verwachten zonder corona. Het aantal verwijzingen naar de geestelijke gezondheidszorg ligt, net als de voorafgaande weken, iets boven het niveau dat we zouden verwachten.
Lees het volledige bericht op NZa.nl
Bekijk de analyse
Om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden, is een beweging naar passende zorg nodig. We moeten samenwerken om de zorg passend en daarmee toekomstbestendig te maken. Die samenwerking realiseren we door bijvoorbeeld regionaal meer samen te werken. Op 22 juni gaan we in gesprek met de regionale initiatieven Beter samen in Noord en de Zeeuwse Zorgcoalitie. Laat u inspireren en schrijf u in op het webinar via onderstaande link..
Aanmelden voor webinar Passende zorg
 
Nederlandse Zorgautoriteit
Newtonlaan 1-41
3584 BX Utrecht
T 088 - 770 8 770
E info@nza.nl
Aanmelden
Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief?
Meld u hier aan
Twitter   Linkedin
Afmelden voor de nieuwsbrief