Nieuws voor openbare bibliotheken      
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
Bnetwerk logo
Nieuwsbrief header
nieuwsbrief 
April 2021
Pilot met boeken naar Caribisch Nederland
De KB is samen met Biblionef en een aantal bibliotheken een pilot gestart om ervoor te zorgen dat er vanuit Nederland boeken worden gestuurd naar Caribisch Nederland. De aanschaf van boeken is daar namelijk erg duur. Doet jouw bibliotheek ook mee?
Lees wat je kunt doen
 
Jeugdbibliotheek.nl vernieuwd
De site heeft een nieuw jasje gekregen, maar ook inhoudelijk is er veel veranderd: er is nu veel meer aandacht voor e-books en luisterboeken. Vanuit een nieuw boekenpanel geven kinderen en jongeren tips aan hun leeftijdsgenoten. Ook staat er elke maand een (voor de jeugd bekende) BN’er op de site die een boekentip geeft. 

Lees meer en neem een kijkje
 
Hulp bij afspraak coronavaccinatie
Veel mensen krijgen de komende tijd een oproep om een afspraak te maken voor een inenting tegen corona. Daar kunnen zij vragen over hebben. Ook een afspraak maken kan niet iedereen zelf. De bibliotheek kan hier hulp bij bieden. Er is een toolkit voor bibliotheken beschikbaar ter ondersteuning.
Lees hoe het werkt
 
Denk mee over onze themametingen
De nieuwe themameting van de KB staat weer voor de deur. Met welk onderzoek onder openbare bibliotheken zouden wij jou verder kunnen helpen? Laat het ons weten en wie weet gaan we met jouw suggestie aan de slag! 
Stuur ons je suggestie
 
Nationale bibliotheek
www.bibliotheeknetwerk.nl
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je voor de Bnetwerk-nieuwsbrief (voorheen KB/OB-nieuwsbrief) hebt aangemeld.
Je kunt je hier afmelden
    Twitter   Linkedin