‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online
Den Haag Marketing
City Pier Night Walk
Vrijdag 23 september 2022, Malieveld
Op vrijdag 23 september, voorafgaand aan de NN CPC Loop Den Haag op zondag 25 september, vindt er in de avond een unieke wandeltocht plaats. De avondwandeling van 7 of 12 km loopt door de sfeervolle, verlichte straten van stedelijk Den Haag en leidt langs diverse Haagse highlights, versierde straten, muziekpunten en enkele lichtelementen richting de boulevard van Scheveningen. Deze wandeling is een mooie gelegenheid voor wandelliefhebbers om Den Haag van een andere kant te zien.
Lees meer >
Prinsjesfestival
16 tot en met 20 september 2022, diverse locaties
Het Prinsjesfestival belicht verschillende facetten van onze democratie met allerlei activiteiten waar politiek, media, cultuur en burgers elkaar treffen. Zo is het Prinsjesfestival niet alleen het feest van de democratie, maar ook een ontmoetingsplek voor netwerken die Nederland samen sterker maken. Tijdens het Prinsjesfestival is er onder andere de PrinsjesLezing, de Open dag van de Hoge Raad¸ een PrinsjesRondvaart, de PrinsjesRede, de PrinsjesMarkt, The Hague Hat Stroll,  PrinsjesCabaret en het PrinsjesOntbijt.
Lees meer >
Huis De Quack
Kom binnen in chique Haags wonen anno 1904
Huis De Quack aan de Elandstraat 12 geldt als één van de eerste chique ‘rijtjeshuizen’ van Nederland. Architect en sierkunstenaar Jan De Quack kocht het pand in 1902 en verbouwde het volgens eigentijdse ideeën. Met een rijkversierde erker, een moderne traptoren en een kamer-en-suite, versierd met bladgoud, prachtige hout- en marmerimitaties, en een voor die tijd hypermoderne badkamer. Kom je langs, dan krijg je de sleutel. Daarmee beleef je het huis zoals ook het gezin De Quack dat deed. Open deuren en kastjes, probeer het etensliftje in de gezellige keuken, of geniet op de chaise longue in de salon van een vers kopje thee. Wil je niet meer weg? Boek het huis dan als heerlijke vakantiewoning, of als gastenverblijf voor je vrienden of familie van veraf.
Lees meer >
Cabaret: Lotte Velvet met Ondergrond
Zaterdag 8 oktober 2022 20.30 uur
Lotte Velvet won in 2020 met haar voorstelling ‘Ondergrond’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In deze dystopische cabaretvoorstelling verbreekt zij haar relatie met de wereld. Maar zat de wereld überhaupt op haar te wachten? Door middel van muziek, poëzie en grappige scènes geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden over de huidige veranderende omstandigheden. Lotte wordt tijdens de voorstelling begeleid door toetsenist en producer Serge Dusault. Toegangsprijs: €  17,50
Lees meer >
Vliegerfestival Scheveningen
Zaterdag 24 en zondag 25 september 2022, Strand Scheveningen
Vliegerfestival Scheveningen is het grootste internationale vliegerevenement van Nederland. Tijdens het Vliegerfestival zijn ten zuiden (links) van De Pier de meest bijzondere vliegers uit alle hoeken van de wereld te bewonderen. Er vinden vliegershows en demonstraties plaats binnen verschillende thema's en disciplines: powerkiting, stuntvliegeren en megakite-éénlijnsvliegeren. Vrijwel elk jaar is ook de grootste vlieger van Europa aanwezig tijdens het Vliegerfestival. Op zaterdagavond na 20:00 uur worden er vliegers met lampjes de lucht in gelaten. Tijdens het vliegerfestival kun je natuurlijk ook zelf vliegeren.
Lees meer >
Museumnacht Den Haag
Zaterdag 8 oktober 2022, diverse locaties
Museumnacht Den Haag toont het beste van de Haagse musea. Tot laat in de avond zetten ruim 25 musea en culturele instellingen hun deuren open voor kunstminnende nachtbrakers. Laat je verrassen door een bijzonder programma, speciaal samengesteld voor Museumnacht: Transformeer in een Balenciaga-model, verdwaal op de Pasar Malam (avondmarkt), knoop rollerskates om je voeten in het stadhuis, kom gieren bij cabaretier Sjaak Bral, luister naar urban poetry of volg een rondleiding langs de bijzondere exposities van onze deelnemers. Vergeet natuurlijk ook niet de deelnemers in Voorburg te bezoeken.
Lees meer >
Paard50
21 tot en met 30 oktober 2022, Paard
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat vieren ze met een speciale feestweek in oktober: PAARD50. Hier ervaar je het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. Met festivals, clubnachten, samenwerkingen met oude bekenden en nieuwe ontdekkingstochten. Ook is er een videobooth waar je jouw PAARD-verhalen kunt delen en is er een tentoonstelling met 50 foto’s uit de PAARD-geschiedenis, deze zal in oktober worden tentoongesteld in de tramtunnel.
Lees meer >
Just Peace Month 
21 september tot en met 24 oktober 2022, diverse locaties
Den Haag ademt vrede en recht. In de maand september en oktober 2022 vinden er in het kader van de Just Peace Maand verschillende activiteiten plaats in en rondom Den Haag. 21 september is het namelijk Internationale Dag van de Vrede. Just Peace Month is een maand vol kansen om te ontdekken hoe er in Den Haag wordt gewerkt aan vrede en recht, zowel op het nationale als internationale niveau. Maar ook om Hagenaars zelf te verbinden aan de persoonlijke verhalen van mensen die werken aan de vrede. Het thema dit jaar is: “Hoop in tijden van tegenspoed”. Gezien de meerdere crisissen waarmee we over de wereld worden geconfronteerd, biedt dit thema een podium voor organisaties in Den Haag om te laten zien hoe zij bijdragen aan rechtvaardige vrede.
Lees meer >
 
denhaag.com | contact | aanmelden
VVV   Deze nieuwsbrief is een uitgave van The Hague Marketing Bureau, de onafhankelijke organisatie voor de promotie van Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. © The Hague Marketing Bureau