Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online
Den Haag Marketing
DI-RECT en Residentie Orkest
Zaterdag 1 mei, livestream
DI-RECT en Residentie Orkest Den Haag geven een gezamenlijk livestream concert vanuit het AFAS Circustheater in Scheveningen. Al lang leefde van beide kanten de grote wens om als Haagse iconen samen muziek te maken. De band en het orkest spelen behalve nummers van het nieuwe DI-RECT album Wild Hearts ook stukken uit het DI-RECT repertoire van de afgelopen tien jaar.
Lees meer >
Bevrijdingsfestival
Woensdag 5 mei, livestream
Den Haag viert de vrijheid tijdens het Bevrijdingsfestival! De veertien Bevrijdingsfestivals, waaronder Den Haag, bieden op Bevrijdingsdag een gezamenlijk online programma aan van meer dan 200 optredens en activiteiten. De Ambassadeurs van de Vrijheid Davina Michelle, Tino Martin en Jonna Fraser verbinden de festivals met livestream vanuit een bijzondere locatie. Den Haag heeft dit jaar de zogeheten ‘Nationale Start’ toegewezen gekregen. De Nationale Viering van de Bevrijding begint met een programma rond de 5 mei-lezing. De lezing dient als inspiratiebron voor het debat over vrijheid. Aansluitend wordt het bevrijdingsvuur ontstoken. Tijdens het Bevrijdingsfestival Den Haag vindt ook de eerder uitgestelde finale van Talent Event plaats, de muziekwedstrijd voor jonge muzikanten uit Den Haag en omgeving, die dit jaar in het thema staat van Songs For Freedom.
Lees meer >
Klimpark het Klimeiland
Lekker sportief naar buiten in het klimpark van Klimeiland! Bij het klimparcours op Het Klimeiland kan je over 7 verschillende routes klimmen, verdeeld over 4 verschillende hoogtes. Start op 1 of 4 meter en vervolg je klimroute op 7 en 11 meter hoogte! Het klimpark bestaat uit 50 klimobstakels en 10 kabelbanen. Als eindsprint is er ook een kabelbaan van meer dan 100 meter lang. Het klimparcours biedt voor klimmers van beginnend én gevorderd niveau een echte uitdaging. Voor het klimparcours is een minimale lengte van 1.40 meter voor de deelnemers vereist.
Lees meer >
WonderDagen (6 tm 12 jr)
6 tot en met 8 mei, Oude Kerk Scheveningen
Alle kinderen uit Den Haag zijn in de voorjaarsvakantie welkom in de Oude Kerk in Scheveningen voor de eerste editie van de ‘WonderDagen’. De Oude Kerk wordt omgetoverd tot een groot speelparadijs voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Zij kunnen een dag lang genieten van creatieve workshops, muziek en Oud Hollandsche spellen. Alle activiteiten en workshops worden verzorgd door professionele begeleiders.
Lees meer >
Den Haag staat stil bij 76 jaar vrijheid
Dit jaar staan wij stil bij 76 jaar Vrijheid in Den Haag. Nationaal Comité 4 en 5 mei roept op om deze belangrijke dagen in mei niet voorbij te laten gaan, ook al zal de herdenking dit jaar ook in een andere vorm plaatsvinden in verband met de coronamaatregelen. Er wordt opgeroepen om 4 mei thuis te herdenken en met halfstok vlaggen, signaal taptoe, 2 minuten stilte en het Wilhelmus stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. Op Bevrijdingsdag 5 mei vindt een online programma plaats en ook de Haagse herdenking op 8 mei is online te volgen.
Lees meer >
Rewire Festival
6 tot en met 9 mei, online
Dit jaar breekt Rewire de traditie van het presenteren van avontuurlijke muziek op een breed scala aan zalen en locaties in Den Haag. In plaats daarvan presenteert Rewire een volledig online programma. Bovendien zal Rewire 2021 een aantal offline activiteiten bevatten die gepland staan voor de herfst, deze activiteiten zullen in een later stadium worden aangekondigd. Rewire is hét jaarlijks internationaal festival voor vooruitstrevende, 'innovatieve' muziek.
Lees meer >
Haagsch College - Paul van Vliet
Donderdag 13 mei, livestream
Vanaf het podium van de Koninklijke Schouwburg, waar hij jarenlang heeft opgetreden, blikt Paul van Vliet terug op een succesvol en bewogen leven. In een livestream interviewt Eveline van Rijswijk één van Nederlands grootste cabaretiers en Haags icoon naar aanleiding van zijn nieuwe boek Heimwee naar morgen. Waarom voelt hij zich ondanks al zijn succes in de kern eenzaam? En wat doet anderhalf jaar corona met een man die zo van het theater houdt? In een livestream met mooie beelden uit zijn omvangrijke oeuvre gaat Paul ook in gesprek met jou, zijn publiek.
Lees meer >
Agenda van online events
Evenementen zijn het afgelopen jaar vrijwel niet op locatie te bezoeken geweest, maar er zijn wel een flink aantal events die je via een livestream kunt volgen. Geniet online van tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en festivals! Wij hebben een overzicht van online events voor je klaar staan.
Lees meer >
 
denhaag.com | contact | aanmelden
VVV   Deze nieuwsbrief is een uitgave van The Hague Marketing Bureau, de onafhankelijke organisatie voor de promotie van Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. © The Hague Marketing Bureau