‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Niet goed leesbaar? Bekijk de nieuwsbrief online
Den Haag Marketing
Uit in Den Haag: Museumkwartier
HIER vind je 12 cultuurhotspots. HIER liggen de verhalen op straat. HIER gebeurde het toen, HIER gebeurt het nu.

Kunnen Dutch Design, fashion, cabaret en oude meesters iets gemeen hebben? Zeker! Al deze schone kunsten kun je met gemak op één dag in het Museumkwartier Den Haag ontdekken en ervaren. Het compactste district van het land met 12 cultuurhotspots. Een ware cultuurmagneet en het gebied bruist van de mooie verhalen. Ze liggen letterlijk op straat, pal aan de Hofvijver en onder de bomen van de mooiste laan van Nederland. Museumkwartier Den Haag staat voor een verfrissend meerstemmig kleurrijk tegengeluid. Komend najaar is daar extra veel te beleven. HIER is het Museumkwartier
Nieuw: Augmented Reality route
HIER liggen de verhalen op straat. Letterlijk! Vanaf donderdag 20 oktober kun je in het Museumkwartier tien QR-stoeptegels scannen met jouw smartphone. Je roept hiermee digitaal oude bekenden op zoals Mozart, Prins Willem V en Abraham Bredius. Ieder personage vertelt jou over het Museumkwartier toen en je kunt een selfie maken met deze beroemde, beruchte burgers.
Lees meer >
Masterly The Hague
21 tot en met 24 oktober
HIER leer je anders kijken. Op de derde editie van biënnale Masterly The Hague tonen 85 Nederlandse designers en fotografen een nieuw kunstwerk bij een oud meesterwerk. Ontdek gave details van kunst uit de 16e tot 18e eeuw. De expositie bevindt zich in 32 stijlkamers op vijf locaties die speciaal dit weekend open gaan voor publiek. Ook fashioniconen Jan Taminiau en Dries van Noten presenteren werk. Masterly The Hague wordt artistiek geleid door de spraakmakende curator Nicole Uniquole. 
Lees meer >
PEPER Festival
22 tot en met 25 oktober
HIER sterf je van het lachen. Diligentia en theater PePijn organiseren cabaretfestival PEPER. Zij dromen ervan dat humor meer ruimte krijgt in de huidige maatschappij. Bekende komieken en nieuw talent spelen kriskras in het Museumkwartier. Van de Koninklijke Schouwburg tot in de voormalige Amerikaanse ambassade en in Hotel des Indes. Highlight is de tijdelijke verhuizing van Jan Cossiers Granida en Daifilo uit de Hoogsteder Collectie naar het podium van Diligentia. Haags cabaretier Sjaak Bral speelt hier met het Residentie Orkest een eigentijdse pittige vertaling van P.C. Hooft.
Lees meer >
Macht - 800 jaar binnenhof
Vanaf nu te zien in het Haags Historisch Museum
HIER mixt geschiedenis met het nu. In de tentoonstelling Macht – 800 jaar Binnenhof leer je alles over de geschiedenis van de meest symbolische plek van Nederland. De tentoonstelling is tijdens de grote renovatie van het Binnenhof te zien in het Haags Historisch Museum. Wie de binnenstad dit najaar bezoekt heeft geluk: in oktober kun je een bezoek aan de tentoonstelling nog combineren met een wandeling langs de echte Ridderzaal. In een interactieve presentatie vertelt het museum het verhaal van de ontwikkeling van grafelijk kasteel tot centrum van de Nederlandse democratie. Wie ging als winnaar de geschiedenisboeken in en wie als verliezer? Welke wreedheden en protesten vonden er plaats? En waarom is het Binnenhof een typisch ‘polderpaleis’?
Lees meer >
Kunstsnacks
Vanaf woensdag 3 november te zien
HIER is snacken gezond. Museumkwartier Den Haag organiseert Kunstsnacks voor gezinnen. Een culturele traktatie op de woensdagmiddag die naast plezier jouw kids vooral veel inspiratie geeft. Jullie krijgen een uniek kijkje achter de schermen, mini voorstelling of bijzonder programma. Per tour bezoek je steeds drie plekken; een unieke mix van een theater, museum of galerie. Het is een flitsbezoek. Een host neemt jullie mee op tournee, dus je hoeft niet te verdwalen! Laat je verrassen en kom daarna nog eens terug voor de echte cultuurervaring!
Lees meer >
Kijken met je handen – Michelangelo Winklaar
Tot en met 9 januari 2022, Escher in Het Paleis
HIER mag je kunst aanraken. Ter ere van The Hague Fashionweek organiseert Escher in Het Paleis een tentoonstelling met aanraakbare mode van de Nederlands-Curaçaose ontwerper Michelangelo Winklaar. Geïnspireerd door zijn slechtziende moeder ontwikkelt Winklaar een experimentele expositie waarbij hij blinden en slechtzienden een modecollectie laat ervaren door middel van tast. Bovendien zijn er speciale rondleidingen voor blinden en slechtzienden op 6 en 20 november en 18 december.
Lees meer >
Hebriana - Het Nationale Theater
26 oktober tot en met 10 december, Koninklijke Schouwburg
HIER zie je een nieuw familiedrama. De eerste grote zaal voorstelling van Erik Whien speelt zich eind jaren 80 in Zweden af. Drie zussen komen na de dood van hun vader samen in het familiehuis aan de Zweedse kust. Met hun moeder, partners en de aangewaaide gast Axel vieren ze daar Midzomer. Naarmate de avond vordert en de zon maar niet ondergaat, komen sluimerende relatieproblemen, onderdrukte verlangens en existentiële wanhoop steeds meer aan het licht. Heeft de jongste zus Hebriana, de stille buitenstaander, wél het antwoord op de vraag: hoe in deze wereld te leven?
Lees meer >
Facelifts & Make-overs
Tot en met 9 januari 2022, Mauritshuis
HIER ontdek je een verborgen wereld. Waarom werd de wolkenlucht op Diana en haar nimfen van Vermeer overgeschilderd? Wat doe je als houtworm een gedeelte van een portret van Willem van Oranje heeft verorberd? Verbluffende ontdekkingen, hoofdpijndossiers en duivelse dilemma’s. Een kijkje op én onder de verflaag. Je ontdekt in de interactieve tentoonstelling aan de hand van 20 ‘cases’ wat nodig is om de wereldberoemde schilderijenverzameling van het Mauritshuis in topconditie te behouden.
Lees meer >
 
denhaag.com | contact | aanmelden
VVV   Deze nieuwsbrief is een uitgave van The Hague Marketing Bureau, de onafhankelijke organisatie voor de promotie van Den Haag, Scheveningen en Kijkduin. © The Hague Marketing Bureau