Beste Koen, lees het laatste nieuws van CROW-CUR online lezen
23 juni 2021
Nieuwsbrief CROW-CUR
Nieuws
Sector wil een Platform Inspectie Civiele Kunstwerken
 
Centrale vraag tijdens het webinar op 1 juni jl. was: is er belangstelling voor een op te richten platform dat zich specifiek richt op inspecties van civiele kunstwerken?
Het antwoord: ja. Met belangrijke aandachtspunten.
Met bijna 100 deelnemers vanuit opdrachtgevers, opdrachtnemers en kennis- en onderwijsinstellingen, was de belangstelling groot! Op initiatief van een kernteam is met de deelnemers gesproken en nagedacht over de behoefte aan en invulling van dit Platform in oprichting.

Kijk het hele webinar terug
 
lees meer
 
Nieuws
Betoninnovatieloket van start!
 
Innovatieve betonproducten kunnen sinds eind april 2021 gevalideerd worden door het Betoninnovatieloket.
Het is een initiatief van opdrachtgevers en marktpartijen, verbonden aan het Betonakkoord.

Met het Betoninnovatieloket kan innovatief beton, en kunnen innovatieve betonproducten, sneller toegepast worden. De beoordelingsprocedure richt zich op vier toepassingsgebieden van beton: woningbouw + utiliteitsbouw + industrie + infra.
 
Lees meer
 
Bijeenkomst
Terugblik: IM-SAFE (Europese normering)
 
Op 30 maart vond een inspirerende bijeenkomst plaats in het kader van het IM-SAFE project. IM-SAFE is een project dat wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit tien organisaties uit Europa, waaronder CROW en onder leiding van TNO. Het project heeft als doel om een advies op te stellen voor aanvullende Europese normering over beheer en onderhoud van constructies in de weg- en railinfrastructuur zoals bruggen en tunnels. De bijeenkomst is er één in een serie van bijeenkomsten.

Wil je je aanmelden voor nieuws en bijeenkomsten?
Dan kan door te mailen naar: info@im-safe-project.eu of jos.wessels@crow.nl.
En wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?
 
Volg IM-SAFE op LinkedIn
 
Nieuws
De tijd is echt rijp voor het Platform Bruggen
 
Het pas opgerichte Platform Bruggen wil alle kennis bundelen die nodig is voor de grote vervangings- en renovatie-opgave van de komende decennia. De partijen die deze kennis hebben, zijn enthousiast en dat bewijst
ook dat de timing voor dit platform juist is.

“Er moet namelijk wel echt iets veranderen”, zeggen Fred Westenberg en Reinier Trommel van het Platform Bruggen in gesprek met Infrasite. Nieuwsgierig?
 
Lees meer
 
Nieuws
Word jij de ambtenaar van de toekomst?
 
De overheid verandert in rap tempo, ook in het fysieke domein. Eergisteren was je als ambtenaar de bepalende vakspecialist. Gisteren werkte je nog om klanten – bewoners, weggebruikers en bedrijven – tevreden te stellen. En vandaag ben je een samenwerkingspartner in een maatschappelijk krachtenveld.

Jouw rol verandert en veel overheidsorganisaties bevinden zich in deze transitiefase. Dit vraagt om andere vaardigheden zoals samenwerken en communiceren, netwerken en onderhandelen. Ben je werkzaam binnen de overheid in het fysieke domein: infrastructuur, openbare ruimte, verkeer en mobiliteit, aanbesteden en contracteren? En wil jij de ambtenaar van de toekomst worden? Volg ook de 3-daagse Training Ambtenaar 3.0 met extra startdata op 1 september of 3 november 2021. De training zit boordevol praktische tools en succesvolle hulpmiddelen, zodat jij een meer regievoerende rol op je kunt nemen.
Lees meer of download gratis de brochure.
 
Nieuws
CROW 500: app voor digitaal samenwerken in de graafketen
 
Samen met een team van experts uit de graafketen is een app ontwikkeld om de keten te helpen om CROW500 proof te werken. Een initiatief van het Kabel en Leiding Overleg samen met Brabant Water N.V., Evides Waterbedrijf, Liander, City of Amsterdam, Gemeente Amersfoort, Gemeente Oosterhout, Van Gelder Groep BV, BAM Infra Nederland en nog veel meer. Meer weten?
 
Meer informatie
 
Nieuws
Online lunchlezing Bruggen | 7 juli 
 
Platform Bruggen start samen met Platform WOW een lunchlezingenreeks en trapt op 7 juli af met een boeiende lunchlezing over innovatief, voorspellend en kostenbesparend onderhoud aan bruggen.


Geen break-out rooms, maar ontspannen met een broodje in de hand je laten informeren over een heel boeiende praktijkcase: de renovatie van de Stationsdraaibrug in Middelburg.
Deze reeks lunchlezingen wordt na de zomer vervolgd!
 
deelnemen (Gratis)
 
Oproep
Gezocht: werkgroepleden voor 2 nieuwe Inspectie-handboeken
 
De vernieuwde CROW-CUR Aanbeveling 117 ‘Inspectie en advies civiele kunstwerken’ geeft een beschrijving van verschillende inspectiedoelen en de invulling daarvan op globaal niveau. De verschillende handboeken geven een technisch inhoudelijke invulling met een beschrijving en foto’s van constructies, veel voorkomende gebreken en inspectiemiddelen. Er zijn al vele inspectiehandboeken gereed, zoals Inspectie HoutInspectie Beton en Inspectie Elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Nu gaan we we deze reeks nog aanvullen met 2 nieuwe inspectie-handboeken, namelijk:
1. Monitoring civiele kunstwerken
2. Drones en inspecteren

Zoals gebruikelijk werken we daarbij vanuit CROW met werkgroepen waarin de hele sector is vertegenwoordigd: RWS, decentrale overheden en marktpartijen. We zoeken voor beide werkgroepen nog een paar mensen. Meer achtergrondinformatie lees je hier.

Heb je belangstelling? Je kunt je aanmelden tot 30 juni 2021.
 
Lees meer
 
Interview
Wandelen met Pieter Litjens langs binnenstedelijke kademuren
 
Wat is de visie van Pieter Litjens, directeur-bestuurder van CROW, op bestuur, beleid en beheer van civiele kunstwerken zoals binnenstedelijke kademuren? Mariëlle de Klein, actief BiKa-kernteamlid en adviseur bij Wagemakers advies- en ingenieursbureau, initieerde een gesprek met hem.
 
Lees meer
 
Nieuws
Terugkijken: verdiepingssessie Landelijk Prognoserapport Infra
Op vrijdag 4 juni bespraken we de inhoud en implicaties van het Prognoserapport instandhouding civiele infrastructuur, vervanging en renovatie, dat TNO opstelde in opdracht van de Bouwagenda.
Arie Bleijenberg, auteur van het rapport, duidde het probleem door inzage te geven in de aantallen, de soorten en de toestand van de Nederlandse assets. Ook werden de kosten van het op orde brengen ervan besproken. Vervolgens ging hij in gesprek met Anita Baas (Bouwagenda / Rijkswaterstaat) en Fred Westenberg (Platform Bruggen). 
 
Lees meer
Nieuws
Webinars Geotechniek -
nog twee in 2021
Het platform Geotechniek: is een samenwerking tussen COB, CROW, KIVI en RWS. In juni was het onderwerp ‘Kansen en risico’s’. Op 9 september gaan we in op ‘Funderingen’ en op 25 november staat ‘Bodemdaling’ op het programma. Indien mogelijk koppelen we elke bijeenkomst aan een relevant projectbezoek.
 
Lees meer
 
Oproep
CROW Infradagen 2022 | 28 juni a.s. deadline paper
 
Wil je jouw project, onderzoek of idee meer bekendheid geven in de GWW-sector? Dan heb je gelukkig nog tot en met 28 juni  je abstract (1 A4) in te dienen. Dus, kunnen we ook op jouw bijdrage rekenen? Laten we er samen iets moois van maken tijdens de CROW Infradagen 2022 op Papendal, inclusief traditionele barbecue-avond!
 
Abstract indienen
 
Nieuws
Cursus op locatie volgen bij CROW Academie weer mogelijk! 
 
Verbinding vinden de CROW-cursusdeelnemers belangrijk. Daarom zijn we blij om te kunnen melden dat we voorzorgsmaatregelen hebben getroffen om jullie fysiek weer te kunnen ontvangen. Wil jij een cursus op locatie volgen? Bekijk de mogelijkheden via onderstaande knop.
 
Meer info
 
Nieuws
Nieuwe vakpublicatie
Ken je deze nieuwe publicatie al?
Design guideline for underlayers beneath rock armoured slopes under wave loading (gratis download)
 
Alle crow-cur publicaties
 
"Heb je deze nieuwsbrief van je attente collega ontvangen, maar ontvang je de nieuwsbrief liever zelf in je mailbox?"
schrijf je in voor de nieuwsbrief
 
 
06
juli
Klimaatadaptatie voor de assets van provincies (en gemeenten)
Het veranderen van het klimaat heeft gevolgen voor wegen en vaarwegen. Denk aan bruggen en kunstwerken die te lijden hebben onder extreme hitte, wegen die vaker en langer niet toegankelijk zijn door hevige regenval en de gevolgen van versnelde bodemdaling.

Bekijk webinar
02
sep
Schade voorkomen aan kabels en leidingen Online
Werken volgens de CROW-richtlijn ‘Schade voorkomen aan kabels en leidingen’ om veiligheid en gezondheid van mensen te waarborgen en stagnatie in de processen en graafschade te voorkomen.

Bekijk cursus
07
sep
Basiscursus Assetmanagement Online
Ben je betrokken bij het beheer, onderhoud of vernieuwen van de openbare ruimte of infrastructuur? Volg dan onze nieuwe Basiscursus Assetmanagement Online en leer in 2 dagdelen hoe je de beginselen van assetmanagement in de praktijk kunt toepassen.
Bekijk cursus
Instellingen
Je kunt hier je interesses en nieuwsbrieven wijzigen.
Persoonsgegevens kun je hier wijzigen.
Neem hier contact op met CROW.

Wil je helemaal niets meer ontvangen? Klik hier.
crow
Horaplantsoen 18, 6717 LT Ede. T: 0318 - 69 53 00. klantenservice@crow.nl
Volg ons op:
Twitter   Linkedin
 
Mijn CROW
Je ontvangt deze e-mail op koen.bakkers@crow.nl