Desoriënterende en beklemmende totaalinstallatie in een van de grootste museumzalen in Nederland
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk witte vrouw op een zwart paard, donkere achtergrond Museum
 
 Nieuwsbrief
 
wit persoon met VR headset on, zwarte achtergrond, rode letters op de afbeelding lezen 'Anne Imhof Youth'
VANAF 1 OKTOBER
ANNE IMHOF – YOUTH
CO-PRESENTATIE VAN STEDELIJK MUSEUM & HARTWIG ART FOUNDATION
Anne Imhof wordt gezien als de artistieke stem van een jonge generatie. Haar werk is desoriënterend, en speelt op een onvergetelijke manier met grenzen. Kunstenaar Anne Imhof krijgt dit najaar de volledige vrijheid om de 1100 vierkante meter grote kelderzaal van het Stedelijk naar haar hand te zetten. Die zal zij door middel van kunst, architectuur, licht en een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte soundtrack omvormen tot een labyrintische totaalinstallatie. Deze eerste solotentoonstelling van Imhof in Nederland wordt gezamenlijk gepresenteerd door het Stedelijk en de Hartwig Art Foundation. 
Vanaf a.s. zaterdag 1 oktober te zien. Tickets voor de eerste weken zijn nu verkrijgbaar, mis het niet!
Boek ticket
 
Evenementen — elke zaterdag
anne imhof
introducties & tours
tentoonstelling render, rode achtergrond, vaag beeld van grote watercontainers

Kom in de juiste sferen en start op zaterdag je bezoek met een introductielezing of speedtour van YOUTH. Anne Imhof combineert in haar tentoonstelling kunst, installaties en muziek om de zintuigen aan te spreken. Maak kennis met haar werk tijdens de introductielezing of de Hangover & Hungry Tour en beleef daarna zelf de dystopische onderwereld die ze in de 1100 vierkante meter grote kelderzaal van het Stedelijk gecreëerd heeft.

Alle evenementen
 
Tentoonstelling — t/m 16 oktober
laatste weken
SEDJE HÉMON / IMRAN MIR / ABDIAS NASCIMENTO
zaalbeeld abstracting parables, groot werk van Imran mir met een zwarte cirkel op een wit vlak, voor een paarse wand

Het Stedelijk en sonsbeek20→24 presenteren Abstracting Parables, een manifestatie van drie historische stemmen en artistieke posities, elk met een uniek begrip van hoe abstractie kan worden vertaald in meerdere en complexe talen. De tentoonstelling brengt het werk samen van de Nederlands-Joodse schilder en componist Sedje Hémon (1923-2011), de Afro-Braziliaanse schilder, dichter, essayist, toneelschrijver en politiek activist Abdias Nascimento (1914-2011), en de Pakistaanse kunstenaar en ontwerper Imran Mir (1950-2014). De tentoonstelling heeft ook een audioroute, die je als een mixtape door de werelden van Hémon, Nascimento en Mir leidt.
Abstracting Parables is nog tot 16 oktober te zien, kom snel langs en mis het niet!

Boek ticket
 
Evenement — 7 oktober
dwars door het stedelijk — after six
see for yourself
event foto van spreker en dj, met roze overlay en gele letters 'dwars door het stedelijk after six'

Je weekend begint in het museum! Een vrijdagavond vol programmering dwars door het Stedelijk. Met muziek, performances, verhalen en workshops waar vraagtekens rondom abstracte kunst niet taboe zijn. Een kleurrijke avond waarin storytelling centraal staat. Op deze avond wordt er niet van je verwacht om stil te zijn bij de kunstwerken, maar je juist uit te spreken, net zoals de kunstenaars Sedje Hémon, Abdias Nascimento en Imran Mir in de tentoonstelling Abstracting Parables.
What is your story? See for yourself.
Met o.a. DJ LORI, Thais di Marco and friends, Euge Louisa, Cathelijne Blok, Hans Timmermans, Jaïr Stranders, Marieke van Wildenberg en @ikwileentattoo.

Meer info & tickets
 
vrienden worden?
Vrienden van het Stedelijk zien meer! Ontdek de wereld van moderne en hedendaagse kunst en vormgeving en ontvang onbeperkt gratis entree voor jezelf en één introducé. Voor €75,- per jaar bezoek je het museum wanneer je maar wilt en ontvang je uitnodigingen voor tentoonstellingsopeningen, evenementen zoals 10 Jaar Badkuip en Dwars Door het Stedelijk en exclusieve vriendenlezingen.
Word vriend
 
Verdieping
szine #2
cultural diplomacy
grafische voorkant van de Szine, donkerblauw met witte letters
Stedelijk Szine is een regelmatig terugkerende zine waarin nieuw onderzoek wordt gepubliceerd naar verschillende aspecten van het museum. Elke editie onderzoek een esthetische, ethische of maatschappelijke kwestie die voor het Stedelijk actueel is. De tweede editie van de Szine gaat om de rol van culturele instellingen als culturele diplomaten.
Download Szine
 
Agenda
september–oktober
vanaf 1 okt   Tentoonstelling Anne Imhof – YOUTH
7 okt   Evenement Dwars door het Museum – After Six
t/m 16 okt   Tentoonstelling Sedje Hémon / Imran Mir / Abdias do Nascimento. Abstracting Parables
elke za Introductie Anne Imhof – YOUTH
elke za Tour Anne Imhof – Hungover & Hungry
elke zo   Introductie Sedje Hémon / Imran Mir / Abdias do Nascimento. Abstracting Parables
doorlopend   Collectie Yesterday Today. Collectie tot 1950
doorlopend   Collectie Everyday, Someday and Other Stories. Collectie 1950–1980
doorlopend   Collectie Tomorrow is a Different Day. Collectie 1980–nu
elke za Families Familierondleiding
elke zo Families Whatsapp Speurtocht
 
 
Stedelijk Museum
 
dagelijks 10–18 uur
 
Plan je bezoek   Nu te zien
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Partner
BankGiroLoterij
 
Afmelden   Aanmelden   Profiel wijzigen