Het Stedelijk Museum is de plek waar iedereen moderne en hedendaagse kunst en vormgeving kan ontdekken en beleven.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk online
 
Stedelijk Museum
 
Nieuwsbrief
 

Het is zover: morgen zijn we weer open! Vanaf zaterdag 29 januari is er bovendien een gloednieuwe tentoonstelling te zien: Hito Steyerl – I Will Survive. Kom je langs? Boek nu alvast je ticket en tijdslot!

Boek ticket & tijdslot


werk van een wereldster
Vanaf 29 jan
hito steyerl
i will survive
Hito Steyerl is kunstenaar, cultuurcriticus, filmmaker, schrijver en professor en een van de meest invloedrijke kunstenaars van dit moment. ‘Elke installatie is een visuele en intellectuele achtbaan’, volgens de Volkskrant en Artnet News spreekt over een van de ‘must see exhibitions’ van 2022.
Hito Steyerl. I Will Survive biedt een breed overzicht van het werk van de kunstenaar, van de vroege documentaire werken uit de jaren 90 tot de architectonisch inventieve video-installaties van de afgelopen 10 jaar. Als meesterlijk verhalenverteller haalt Hito Steyerl alle mogelijke middelen uit de kast om haar boodschap over te brengen: beeld, teksten, humor, performance en decors, maar ook eigentijdse elementen als nieuwe media-gadgets, memes, pop-up schermen en jingles. Dit komt samen in ontregelende video-installaties die de onderlinge verbanden tussen kunst, samenleving, geavanceerde technologie en het neoliberale kapitalisme kritisch onder de loep nemen. Telkens vraagt ze zichzelf af: Wie zijn aan de macht? En wie zijn daarvan de dupe?

Bekijk dit weekend als een van de eersten de tentoonstelling. Boek nu je ticket!

Boek ticket
  

 
Verdieping
follow the money?
kies je thema en volg het in de  tentoonstelling
In de video-installaties van Hito Steyerl kun je helemaal worden meegezogen, door zowel de omgeving als de onderwerpen. Bij de tentoonstelling zijn drie thematische stops ontwikkeld, die je helpen bij het ervaren en ontrafelen van de werken. Travelling Images onderzoekt hoe afbeeldingen reizen en hoe dit hun betekenis beïnvloedt. In Follow the Money ontdek je hoe kunst, kapitalisme en technologie met elkaar verbonden zijn en Play the Game daagt je uit: Speel jij het spel of word je zelf bespeeld? 
Volg je thema
 
Talks —  elke zondagmiddag
op zoek naar verdieping?
introductielezing hito steyerl
De ideale voorbereiding op je bezoek aan de tentoonstelling Hito Steyerl. I Will Survive. Sluit elke zondagmiddag aan bij een introductie van 15 minuten.
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden. Reserveren vooraf is niet nodig. Wel is het aantal plaatsen beperkt, kom dus op tijd!
Meer info
 
bezoek en veiligheid
Vanaf woensdag 26 januari kun je het museum weer veilig bezoeken. Lees hier meer over je bezoek en hoe je je kunt voorbereiden.
Veiligheidsmaatregelen
 
Tentoonstellingen — Nu te zien
herkansing?
remy jungerman, prix de rome, now you see me moria & let textiles talk
Heb je bepaalde tentoonstellingen dit najaar door de plotselinge sluiting gemist? Dan krijg je de komende weken een herkansing. Het grote overzicht Remy Jungerman: Behind the Forest toont werk van de afgelopen vijftien jaar en nieuw werk dat speciaal is gemaakt voor de tentoonstelling. In zijn sculpturen, installaties, panelen, collages en zeefdrukken beweegt Jungerman zich tussen de Marron-cultuur in Suriname, de Afrikaanse Diaspora en het 20ste-eeuws modernisme. De Prix de Rome presenteert als vanouds nieuw werk van de genomineerde kunstenaars. In 2021 zijn dit Mercedes Azpilicueta, Silvia Martes, Coralie Vogelaar en winnaar Alexis Blake. POST/NO/BILLS #2 – Now You See Me Moria, presenteert actuele grafische vormgeving. Deze editie zijn activistische posters te zien, gemaakt door grafisch vormgevers met als uitgangspunt foto's door bewoners van vluchtelingenkamp Moria. De zes kleurrijke wandtapijten in de tentoonstelling Let Textiles Talk zetten aan tot nadenken. Ontrafel de aantrekkingskracht van deze nauwelijks getoonde tapijten. 
Nu te zien
 
Agenda
jan-feb
Doorlopend   Families Buiten Beelden tour
Elke zondag   Families WhatsApp Speurtocht
Elke za & zo   Talk Introductielezing Remy Jungerman: Behind the Forest
doorlopend   Collectie Tomorrow is A Different Day. Collectie 1980–nu
doorlopend   Collectie STEDELIJK BASE. Collectie voor 1950
 
 
 
Stedelijk Museum
 
Dagelijks 10-18 vr 10-20
 
 
Stedelijk Museum Amsterdam  
Gemeente Amsterdam
 
Partner
BankGiroLoterij
 
Afmelden   Aanmelden   Profiel wijzigen