Kijkdagen voor nieuwe huurders Het Balkon van Maassluis
In oktober 2021 organiseerde Maasdelta kijkdagen voor de toekomstige huurders van de eengezinswoningen en appartementen in Het Balkon van Maassluis.

Op 9 oktober waren de huurders van de eengezinswoningen aan de beurt
De 23 huurwoningen zijn verdeeld in 12 driekamer eengezinswoningen aan Het Lage Licht en 11 vierkamer eengezinswoningen aan de Jacob van Heemskercklaan.

Maasdelta ontving de huurders allereerst in Theater Koningshof. Hier kregen zij een presentatie over de warmtepomp en Warmte Terug Win installatie. Veel huurders stelden vragen, want de installatie is wat innovatiever dan de meeste mensen nu thuis hebben. Gelukkig werd de informatie goed ontvangen en begrepen.Na de presentatie bezocht iedereen zijn eigen woning op de bouwlocatie. Het was inmiddels de tweede kijkdag en de woningen zijn al bijna klaar voor oplevering. Huurders konden daardoor ook hun badkamer, toilet en tegelkeuzes bekijken en inmeten. Sommigen hadden aannemers of kennissen meegenomen om hen hierbij te helpen. De reacties op de woningen waren enthousiast. Een paar scherpe bewoners merkten al wat opleverpuntjes op. Maasdelta nam deze mee, zodat ze voor de oplevering verholpen kunnen worden. De meest gestelde vraag was: “Wanneer mag ik erin?!” Alle huurders hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de sleuteluitgifte gekregen. De eerste sleuteluitreikingen vinden plaats op 16 november 2021.Op 13 oktober namen ook de huurders van de appartementen een kijkje
Aan het Lage Licht worden 36 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd. De appartementen zijn gelegen in een gebouw met vier woonlagen. 

Voor de huurders van de appartementen was het de eerste kijkdag. De bouw is nog niet zo ver, maar de wanden staan er. De huurders vonden het erg leuk om hier een eerste kijkje te mogen nemen. Het geeft toch al een indruk van hoe het straks wordt. Het woongebouw ligt op een aantrekkelijke locatie, met vrij uitzicht over de Nieuwe Waterweg. Veel huurders gaven aan dat zij niet kunnen wachten om er te gaan wonen.
Copyright Maasdelta Groep