Actie tegen babbeltrucs in Spijkenisse

Op 4 oktober heeft de politie samen met Maasdelta Groep, De Leeuw van Putten en Stichting Welzijn Ouderen een voorlichtingsactie tegen babbeltrucs georganiseerd in Spijkenisse.

Helaas zijn ouderen vaak slachtoffer van babbeltrucs. Daarom zijn deze partijen in teams langs woningen gegaan om aan bewoners voorlichting te geven en folders uit te delen.

“Het was een leuke maar zeker ook goede actie” vertelt woonconsulente Romy. “We hebben veel ouderen gesproken. De meeste zijn gelukkig al alert op babbeltrucs. Een aantal heeft zelfs een ervaring met een oplichter aan de deur. Maar daar zijn ze gelukkig niet in getrapt.

Wat wel opviel is dat in de meeste gevallen deze bewoners geen melding hebben gedaan bij de politie. Al trap je niet in een babbeltruc, meld het altijd bij de politie via 0900 - 8844”. De politie zegt immers “Liever negen keer te veel gebeld, dan een keer te laat”. De bewoners vonden het in ieder geval fijn dat we vanuit Maasdelta langskwamen om aandacht voor dit onderwerp te vragen."Woonconsulente Romy en wijkmeester Ruud delen folders uit
Copyright Maasdelta Groep