Informatie voor Short Term Experts
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌   ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
logo

Newsflash VEI Short Term Experts

February 2022

Beste Short Term Expert,

Sinds maart 2020 hebben er, als gevolg van de COVID-pandemie, bijna geen STE-bezoeken plaatsgevonden aan VEI-projecten in het buitenland. Gelukkig zijn vele collega’s betrokken gebleven bij VEI en de projecten en heeft er veel online support plaatsgevonden aan onze collega’s in het buitenland. Eind 2021 is, na goed overleg met alle betrokken Nederlandse drinkwaterbedrijven, besloten om de STE-bezoeken weer te hervatten. Op basis van een protocol en een risicomatrix wordt per land bekeken of het risicoprofiel acceptabel is. Daarbij wordt gekeken hoe het zit met het de lokale besmettingen, of er ter plekke veilig en goed gewerkt kan worden maar ook kijken we of het inreizen mogelijk is en onder welke voorwaarden. Zodra er een buitenland opdracht concreet wordt zal dit uitgebreid met het team resourcing besproken worden.

Check onze 'Werken bij pagina' voor alle meest actuele informatie en documenten.

Het VEI Hybrid Peer Support Model

Het online samenwerken heeft nieuwe mogelijkheden gecreëerd maar kent ook beperkingen. Om die reden introduceert VEI een hybride samenwerkingsvorm, het ‘VEI Hybrid Peer Support Model’, waarin fysieke bezoeken en tussentijdse online contactmomenten worden gecombineerd. Maar ook na een buitenland opdracht kan er bijvoorbeeld op afstand gecoacht worden of opvolging aan ingezette acties worden gegeven. Het kernproces van VEI blijft het organiseren van peer support: intercollegiale ondersteuning tussen waterbedrijven wereldwijd.

In de VEI-strategie streven we naar het verder verbeteren van de kwaliteit van de peer support tussen waterbedrijven. Daarom is ervoor gekozen om het Hybride Peer Support Model alsmede de zogenaamde South to South (S2S) support door te ontwikkelen. Met S2S-support zullen collega’s uit het buitenland collega’s van andere drinkwaterbedrijven lokaal of in andere landen supporten en kennis uitwisselen. Het kan maar goed zijn dat er een buddy-to-buddy systeem zal ontstaan om ook onze collega’s nog verder 'duurzaam' te supporten.

Wat betekent dit voor jou als Short Term Expert? Je zal meer in een 'mix' van support gaan werken. Dat wil zeggen een nog betere voorbereiding (vanuit NL) van buitenland opdrachten, het verrichten van field missions en bij terugkeer het supporten (vanuit NL) van de waterbedrijven en Project Managers in het buitenland.

Begin 2022 is Roy van der Knaap (Evides Waterbedrijf) voor VEI op (korte) missie geweest naar Kampala, Uganda, op verzoek van Project Manager Martin Nijsse. Martin had ondersteuning nodig voor het WaterWorX project: WOP met National Water Uganda.

Lees meer
As part of the South2South pilot, we started the exchange peer support between local water companies. Experts from our WOPs will occasionally be deployed for support. It is nice to see that this is experienced as interesting and fascinating. At the beginning of 2022, there were no Covid (travel) restrictions in Tanzania, so the exchange of local experts was ideal at that time. In the future, this exchange will take place more often. Read here the experience of Jan-Kees de Visser and Emmanuel Mwakasege.

VEI Short Term Dag 2022

Op dinsdag 10 mei 2022 organiseren wij de VEI Short Term Dag, dus 'Save the date'. De bijeenkomst start om 12.00 uur en duurt tot ca. 19.00 uur (incl. lunch en diner), uiteraard rekening houdend met de dan geldende coronamaatregelen.

Een uitnodiging met het programma volgt binnenkort.