“Hallo, Wie is daar?” Pas op voor babbeltrucs
Beroving door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en/of geweld. Hoe herkent u een babbeltruc en wat kunt u het beste doen?

Medewerkers van Maasdelta en aannemers die voor ons werken kunnen zich altijd legitimeren. In de meeste gevallen weet u van tevoren dat Maasdelta bij u langs komt voor werkzaamheden. Bij onderhoudswerkzaamheden in woning of woongebouw sturen wij vooraf een nieuwsbrief en ook de aannemer stuurt een brief. Ook bij terugkerend onderhoud, zoals het schoonmaken van een CV, komt de aannemer op afspraak bij u langs. Maar wat als er iemand namens Maasdelta onaangekondigd bij u voor de deur staat.

Recent voorbeeld van een huurder
Een keurige man belde aan bij de voordeur met het verhaal dat de onderburen lekkage hadden. Hij vroeg of hij bij de bewoners in de keuken mocht kijken. Zij lieten de man binnenkomen en werden vervolgens beroofd.

In dit voorbeeld is er gelukkig geen geweld gebruikt maar de schrik zat er goed in. Het kan voorkomen dat er in zo’n situatie daadwerkelijk een medewerker van Maasdelta of een aannemer namens Maasdelta in de woning moet kijken. Maar hoe weet u of het om een echte medewerker gaat? Het blijft lastig om dit te beoordelen, maar wij kunnen u wel enkele tips geven.

Tips voor het herkennen van een medewerker of aannemer van Maasdelta
  1. Iedereen moet zich kunnen legitimeren. Vraag altijd eerst om een legitimatiebewijs in de vorm van een bedrijfspas. Vertrouw er niet volledig op, de echtheid is moeilijk vast te stellen.
  2. Ga na of u een brief van Maasdelta of een aannemer heeft ontvangen waarin werkzaamheden worden aangekondigd.
  3. Vraag, als dit mogelijk is, aan de betreffende buren of het verhaal klopt dat zij bijvoorbeeld een lekkage hebben. Verlaat hierbij niet uw woning, maar bel de buren op.
  4. Bel naar het Klant Contact Centrum van Maasdelta. Onze medewerker kan voor u uitzoeken of de klacht bekend is. Hiervoor kunnen zij ook de aannemer bellen om navraag te doen.
  5. Wanneer u bij de deur weg moet lopen om navraag te doen, vraag de bezoeker dan buiten te wachten en sluit uw deur. 

Belangrijke tips van de politie
De politie besteedt ook aandacht aan babbeltrucs. Zij hebben hiervoor folders met tips gemaakt. Hierin staat hoe u kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt van een babbeltruc. Wij adviseren u om deze goed te lezen! Bent u toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte.

U kunt de folders hier downloaden:
 
placeholder
Copyright Maasdelta Groep