Vrijwilligers maken zich hard voor oorlogsslachtoffers in Oekraïne
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  Online lezen
Samen voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne
juli 2022

Geachte mevrouw Van der Ark-Bik en dhr. G. Van der Ark,

Met uw hulp hebben we inmiddels meer dan 350.000 euro opgehaald voor Oekraïne. Een prachtig bedrag, waarmee we geweldige dingen kunnen doen. Op dit moment steunen we zo'n tien kleinere organisaties in Oekraïne en omringende landen. Hier zetten hardwerkende vrijwilligers zich dag en nacht in om oorlogsvluchtelingen te helpen. Ze delen voedsel, kleding en medicijnen uit en zetten noodziekenhuizen en opvangcentra op. 

Partners in actie
Vrijwilligers van hulpteam Zdorovi help brengen medische hulpmiddelen, medicijnen en materiaal voor noodziekenhuizen rond in het hele land, dus ook in oorlogsgebied. Dankzij Vastenactie kunnen ze nu veel meer doen dan ze van tevoren hadden durven dromen. Een van de vrijwilligers liet ons eind april weten dat het team in een paar weken tijd al meer dan 120 hulppakketten had verstuurd. 

Open huis
Meer richting het westen, in Lviv, toverde een groep vrijwilligers twee leegstaande gebouwen om tot een opvang voor ongeveer 400 vluchtelingen uit Oost-Oekraïne. Daarnaast zetten ze hier een noodziekenhuis op om slachtoffers van het oorlogsgeweld te helpen. Vastenactie financiert hier ook twee projecten waarbij inwoners hun huis openstellen voor vluchtelingen uit heel Oekraïne.

Feestelijke afleiding
In Kyiv vierde onze partner UA Lifelines ondertussen de verjaardagen van de zusjes Uliana en Ksenia in een van de opvanghuizen. Die van Ksenia was eigenlijk al een tijdje geleden, maar op dat moment schuilde het gezin voor bombardementen in de metrotunnels van Kharkiv. Vrijwilligers verrasten de zusjes daarom met feestversiering, een lesje pizzabakken en natuurlijk: cadeautjes!

Dank u wel voor uw betrokkenheid!

Met vriendelijke groet,
 
Johan Compier
Campagneleider

Volg ons
f you tube
Contact
E-mail opties