Sloopwerkzaamheden Mgr. W.M. Bekkerslaan in volle gang
Op maandag 18 oktober 2021 gestart met de grove sloopwerkzaamheden van de flat aan de Mgr. W.M. Bekkerslaan 82 t/m 200 (even nummers) in Maassluis.

Van Groningen Sloopwerken uit Middelharnis voert de werkzaamheden uit. Met een grote sloopkraan wordt het gebouw afgebroken. De aannemer sproeit regelmatig met water om te voorkomen dat er teveel overlast van stof ontstaat. Wij laten u graag enkele foto’s zien.De appartementen in het leegstaande gebouw zijn eerst gebruikt als wisselwoningen
Het sloopbesluit voor de Mgr. W.M. Bekkerslaan 82 t/m 200 (e) werd al in oktober 2015 genomen. Toch bleef de flat nog een aantal jaar staan. Huurders van de projecten Jan Luykenstraat, Da Costaplein, Jacob Catsstraat en Constantijn Huygensstraat konden hier tijdelijk wonen. De woningen in deze straten werden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Villex verhuurde de overige woningen aan tijdelijke bewoners.

Voorbereiding sloop vanaf april 2021
In april werd het terrein afgezet met bouwhekken. Allereerst verwijderden de energiebedrijven de aansluitingen voor gas, water en licht uit de flat. Rond de flat was de bodem op sommige plekken vervuild. Van Dijk Maasland zorgde ervoor dat de vervuilde afgegraven en afgevoerd werd. Eind mei was dit klaar.

Begin juli startte Van Groningen Sloopwerken met het inrichten van het sloopterrein. Binnen de hekken werd een kleine bouwkeet geplaatst. Omdat er asbest in de flat zat, moest dit allereerst verwijderd worden. Van Groningen Sloopwerken is hiervoor een gecertificeerd bedrijf en voerde de werkzaamheden vakkundig uit. In augustus/september was het tijd om de handmatige sloop te beginnen. Van Groningen verwijderde ook de her te gebruiken materialen, zoals hout en dakbedekking, uit de flat. Op maandag 18 oktober ging het grove sloopwerk van start.

Na sloop nieuwbouw ‘Groen’
De sloopwerkzaamheden worden naar verwachting in december 2021 afgerond. De bouwput wordt dan opgevuld met grond. De hekken blijven staan, omdat er na de sloop nieuwbouw plaatsvindt.

Op de plek bouwt Van Wijnen 23 koopwoningen terug. Dit nieuwbouwproject 'Groen' is op 30 september 2021 in verkoop gegaan. Op de projectwebsite https://woneningroen.nl leest u hier meer over.

Copyright Maasdelta Groep