Alle tentoonstellingen en activiteiten deze zomer op een rijtje
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Kom deze zomer naar het Wereldmuseum
Wereld Museum
bekijk online versie
HA!R POWER | Openingsspecial HA!R POWER | Zomervakantie
Ontdek de kracht van haar: HA!R POWER
Vanaf 9 juli 2022
Onze nieuwe tentoonstelling HA!R POWER is vanaf deze zaterdag officieel geopend. Met de bijna 200 objecten uit eigen collectie en het werk van hedendaagse kunstenaars, nodigen we je uit om je blik op haar te verruimen.

HA!R POWER stelt je vragen over identiteit en haar: wat zegt je haar over jou? Over schoonheid: hoe kan haar de kracht hebben ons goed te laten voelen? Over intimiteit: blijf je een bijzondere band houden met je haar ook nadat het je lichaam verlaten heeft? En over haar als product: zou je net zo makkelijk een trui van mensenhaar aantrekken als een trui van schapenwol?
Lees meer
 
Zien we je bij de openingsspecial HA!R POWER?
Zondag 10 juli
Om de opening van HA!R POWER te vieren beleef je de tentoonstelling deze zondag op een extra bijzondere manier: met workshops, performances en tours verkennen we de kracht en de vele symbolische betekenissen van haar.

Workshop en dansvoorstelling
Zo maak je kennis met pruikenmaker en haarstylist Tomihiro Kono die al twintig jaar de relatie tussen identiteit en haar onderzoekt. Hij werkte onder meer met artiesten als Björk en Junya Watanabe. Speciaal voor deze zondag ontwikkelde het Rotterdamse gezelschap Amenti Theatre Company de gelijknamige dansvoorstelling Hairpower. Hierin belichten de dansers hun persoonlijke, culturele en spirituele relatie met haar.

Voorlezen en rondleidingen
Voor de jongere museumbezoekers leest schrijver Michael Middelkoop voor uit zijn kinderboek Idje wil niet naar de Kapper. Daarnaast zijn er meerdere rondleidingen door de tentoonstelling door onder andere sterrenhaarstylist Roseè Sheneè Plastique en documentairemaker Nelly Dos Reis.
Bekijk het programma
Zomervakantie in het Wereldmuseum
Van 9 juli t/m 4 september 2022
Blijf deze zomer niet binnen zitten, maar verken de wereld in het Wereldmuseum! In de zomervakantie is het museum alle dagen open, ook op de maandagen.

Waar kan je als jonge museumbezoeker naar uitkijken? Dé doe-expo in de Superstraat voor nieuwsgierige kinderen. Ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste nieuwtjes. Of ga je mee op safari tijdens de dierenbingo? Het is een beestenboel in het Wereldmuseum.

Of maak je eigen kunst in het Wereldmuseum! In ons Zomeratelier kunnen we je van alles leren. Maak zelf een swingende hoofdtooi en draag de hoofdtooi tijdens de 35e editie van het Rotterdamse zomercarnaval op 30 juli. Of word een pro in metaalbewerking door een zomerslinger van blik te maken.
ALLE ACTIVITEITEN
Nieuws uit onze
Andere Musea
Onze koloniale erfenis 
Nieuwe expo - nu te zien
Kolonialisme is niet iets van het verleden. Het heeft de wereld gevormd: onze fysieke, mentale en persoonlijke wereld. Kolonialisme leeft door tot op de dag van vandaag. In de tentoonstelling ‘Onze koloniale erfenis’ kijken we naar de Nederlandse koloniale geschiedenis en aanwezigheid, in Indonesië, Suriname, Curaçao, Sint Maarten en nog veel meer landen. Je krijgt niet de ‘bekende’ geschiedenis te zien en te horen, er is meer.
lees meer
 
DierenAcademie
Nieuwe expo - nu te zien
Wat als je meester een olifant was? Of je juf een luipaard? Op de DierenAcademie maak je het mee. Twaalf dieren hebben hier hun eigen lokaal. Zij leren je om vanuit dieren naar de wereld te kijken. Dat is hard nodig, want mensen hebben er een potje van gemaakt: ze hebben zich boven de natuur geplaatst! Dat moet anders.Naar de klas!
Zomerprogramma 2022 - Ontdek Nilton’s Zomeratelier!
Van 9 juli t/m 4 september 2022
Maak deze zomer kennis met kunstenaar Nilton Moreira da Silva! Nilton is beeldend kunstenaar en geboren in de stad Rio de Janeiro in Brazilië. Een week lang is hij te gast geweest in het museum en heeft hij zich laten inspireren door de tentoonstellingen Inspirerend Afrika en Religie en Samenleving. Tijdens zijn bezoek kreeg hij inspiratie voor verschillende workshops waar jij deze zomer aan mee kunt doen. Kruip ook in de huid van een kunstenaar, laat je inspireren door de verhalen van Nilton en doe mee aan de creatieve workshops.

Wil je Nilton ontmoeten? Hij geeft de workshops zelf op 10 juli, 7 augustus en 4 september.
Laat je inspireren
 
A Future where Racism has no Place 
An ongoing conversation about race, racism and anti-racism in/and the museum

The recent global anti-racism protests and mobilization have brought into question the responsibility of public institutions, not only in addressing ongoing forms of structural and systematic racism, but also in the role that they can play in the fight against racism. While the scale and intensity of the current anti-racism mobilization were undoubtedly exceptional, the critique of museums could be seen to form part of a much longer history of institutional critique that have questioned their role in perpetuating colonial ideologies.
more information