Platform Samen Opleiden & Professionaliseren Online lezen  |  Afmelden

Digitale sessies Aanmelden nu mogelijk
Samen Opleiden & Professionaliseren in transitie, hét thema dat centraal staat tijdens De week van Samen Opleiden 2024. Voor de online sessies op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 april tijdens De week van Samen Opleiden 2024 kan je je nu aanmelden. Let op: aanmelden kan tot en met maandag 1 april 2024. Voorafgaand aan de sessie ontvang je van ons de Teams-link waarmee je kunt deelnemen. In het programmaboekje vind je de sessiebeschrijvingen en de tijden.

> Programmaboekje digitale sessies
Aanmeldformulier digitale sessies
 
Congresdag Donderdag 11 april bij theater Spant! in Bussum
De congresdag op donderdag 11 april in Spant! wordt begeleid door dagvoorzitter Dirk Megens, docent rekenen en economie en beter bekend als ‘MeneerMegens’. Sietske Waslander verzorgt de keynote, ‘Delicate verbanden; Hoe regionale netwerken Samen Opleiden en Professionaliseren functioneren’. Verder kan je deze middag deelnemen aan lezingen, workshops, gesprekstafels en meer! Het programma van de congresdag maken we in de tweede helft van maart bekend.
Aanmelden congresdag
Keynote Delicate verbanden: hoe regionale netwerken ‘Samen Opleiden en Professionaliseren’ functioneren

Door: Sietske Waslander, hoogleraar sociologie, TIAS School for Business and Society

Netwerken Samen opleiden en professionaliseren zijn delicaat: een heerlijkheid voor fijnproevers; tegelijkertijd breekbaar en broos. Dat is één van de conclusies uit ons onderzoek bij tien van deze netwerken. In deze bijdrage presenteer ik de belangrijkste conclusies uit dat onderzoek, uitgevoerd door een team van TIAS, de Haagse Hogeschool en Oberon. Het onderzoek maakt deel uit van het onderzoeksproject ‘Sturen met ruimte’ (NRO-onderzoek). Wat maakt SO&P netwerken eigenlijk zo delicaat? Hoe functioneren deze netwerken in de praktijk en wat zijn de grootste dilemma’s? En wat hebben we geleerd over factoren die wel – of juist niet – bijdragen aan de impact van netwerken SO&P?

 
Praktische informatie

Wanneer en waar: Maandag 8 t/m woensdag 10 april tussen 14.00 tot 17.00 uur online; donderdag 11 april 2024 van 12.00 tot 17.00 uur met aansluitend borrel bij Spant! in Bussum.
Voor wie: Programmaleiders, coördinatoren, projectleiders van partnerschappen SO&P en onderwijsregio’s, lerarenopleiders (van scholen en instituten), werkplekbegeleiders, bestuurders en schoolleiders, coördinatoren van huisacademies en staf- en beleidsmedewerkers.
Kosten: Er zijn geen kosten aan deelname aan dit evenement verbonden.
Aanmelden digitale sessies: Klik hier voor het aanmeldformulier voor de digitale sessies op 8, 9 en 10 april. Bekijk het programmaboekje voor een overzicht van de sessiebeschrijvingen en de tijden.
Aanmelden congresdag: Klik hier om je aan te melden voor de congresdag op 11 april 2024.

 
Deze nieuwsbrief is een publicatie van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren, een samenwerking tussen de PO-Raad, VO-raad, MBO Raad, VH en UNL. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op via platformsamenopleiden@poraad.nl, platformsamenopleiden@vo-raad.nl of platformsamenopleiden@mboraad.nl .
Deel deze nieuwsbrief f t in g
U ontvangt deze mail, omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren. Klik hier om u af te melden