Kinderen met hetzelfde talent presteren niet altijd even goed.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk e-mail in browser
 | Afmelden
KCR NIEUWSBRIEF MEI 2021
 
De stad gaat weer langzaam open en ook de zon werkt steeds vaker mee waardoor het buiten goed toeven is. Een mooi moment om met je leerlingen op pad te gaan en waardevolle leermomenten te beleven buiten het klaslokaal. Loop bijvoorbeeld een van de street art routes van Rewriters010, beleef het Maritiem District op een heel andere manier met de theatrale audiotour De appel valt niet ver van de boom of breng een bezoek aan Lijf010: een een pop-up tentoonstelling van Maas theater en dans in Delfshaven waarbij negen Rotterdammers vertellen over hun lijf. Vervoer naar deze en alle andere activiteiten in de stad regel je eenvoudig met gereduceerd tarief bij Buzz010.
In the spotlight
WIRED Rotterdam - De taal van de straat

 
Hoe bewegen mensen zich op straat? Welke verhalen hebben de mensen? Wat zeggen de kunstwerken die je op straat tegenkomt? Met deze vragen gaan de leerlingen van Vrijeschool De Kaap en Young Business School aan de slag in een nieuwe editie van WIRED op 3 juni. Alle activiteiten die dag staan in het teken van het thema  De taal van de straat. 120 leerlingen laten in twaalf ateliers hun omgeving zien en horen. Ze brengen de buitenwereld het klaslokaal in en vertalen dit naar creatief eigen werk dat ze laten zien aan andere leerlingen, docenten en buurtgenoten. 
Meer weten over programma  
Spot de Buzz010-bus en win een mooie prijs

 
De touringcar met bestickering in de stijl van Buzz010 rijdt vanaf nu door Rotterdam! Genoeg reden voor een leuke actie waarbij je kans maakt op een boek naar keuze t.w.v. 20 euro. Maak een foto van de bus als je 'm ziet rijden en stuur die naar info@buzz010.nl. 
Naar actiepagina  
Ontdek het nieuwe aanbod van Cultuurtraject Rotterdam

 
Met tientallen culturele partners heeft team Cultuurtraject hard gewerkt aan een prachtig, divers en inclusief programma van kunst- en cultuuractiviteiten. Klik op onderstaande link en ontdek de concerten, voorstellingen, tentoonstellingen en workshops die op de planning staan voor leerlingen in het primair- en voortgezet onderwijs in schooljaar 2021-2022. 
Naar aanbod  
Training - Voor de Klas in het Speciaal Onderwijs

 
Ben je een kunstvakdocent die geïnteresseerd is in werken met kinderen in het (voortgezet) speciaal (basis)onderwijs? Dan is deze training iets voor jou. In zes bijeenkomsten leer je hoe het speciaal onderwijs in elkaar steekt en ontwerp je een lessenserie die je tijdens een korte stage in de praktijk brengt.
Meer informatie  
Monitor Cultuuronderwijs Rotterdam (MCR): dit weten we al

 
Van een dansles op school tot themaweken rond erfgoed, taal of muziek. We weten dat veel Rotterdamse scholen aan cultuuronderwijs doen, maar een compleet overzicht ontbreekt. Met MCR komt KCR de komende jaren tegemoet aan de groeiende behoefte aan stadsbreed inzicht in cultuuronderwijs.  We zijn gestart met een pilot met het bijgaande document als uitgangspunt.
Naar startdocument  
Even voorstellen... 
 
Marianne Boel
Coördinator theater, dans en literatuur Cultuurtraject 

"Het is elk jaar weer een feest om een mooi programma samen te stellen voor het Cultuurtraject. Na een periode waarin we met scholen in gesprek gingen om het aanbod zo passend mogelijk te maken, staan alle activiteiten voor 2021-2022 nu online. Deze maand zijn we gestart met de pilot Klaskiest waarbij leerlingen hun eigen activiteiten mogen kiezen. Op deze manier kunnen zij zelf bepalen hoe hun Cultuurtraject eruit komt te zien. We geven de leerlingen zo letterlijk en figuurlijk een stem. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat de Rotterdamse leerling kiest." 
AGENDA
18
juni
SAVE THE DATE: jaarafsluiting Rotterdams ckv

gratis | terras bij Maaspodium | 15.00-17.30 | Loop mee met de stadswandeling LIJF010 door Delfshaven, bekijk een live act, wissel ervaringen uit na een jaar lang online lesgeven en proost mee bij de gezellige borrel. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Website   Twitter   Linkedin   Facebook
Zomerhofstraat 88, 3032CM Rotterdam
Postbus 3122, 3003 AC Rotterdam
010 - 26 80 380
info@kc-r.nl