‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

PIANOo-alert nr. 402
19 mei 2022

Online lezen
  |  Afmelden

De PIANOo-alert informeert u over nieuwe publicaties, jurisprudentie en bijeenkomsten van PIANOo. Daarnaast geeft deze nieuwsbrief een overzicht van wat er speelt in de media rond inkopen en aanbesteden.
 
PIANOo-congres 16 juni 2022: Schrijf je nu in!
Bron: PIANOo
Met elkaar het verschil maken! Dit is het motto van de 16e editie van hét PIANOo-congres op 16 juni. Het jaarlijkse inkoopevenement van en voor de publieke sector vindt dit jaar plaats in 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Het programma is bekend en er is veel aandacht voor samenwerking. Meld je snel aan en stel je eigen programma samen.
Lees meer
Manifest helpt bij goed opdrachtgeverschap en mvi
Bron: PIANOo
Door bewust en verantwoord keuzes te maken kun je als opdrachtgever en inkoper bijdragen aan een betere wereld. Het nieuwe Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI) zet met raad en daad aanbestedende diensten aan om echt te transformeren. Het Manifest MVOI 2022-2025 is de opvolger van het Manifest MVI 2016-2021.
Lees meer
Subsidie voor professionalisering aanbestedingspraktijk
Bron: Beter Aanbesteden
Gemeenten, MKB-ondernemers, brancheorganisaties en ondernemersverenigingen die de aanbestedingspraktijk in hun regio of branche willen verbeteren kunnen hiervoor vanaf 15 juni 2022 subsidie aanvragen. Het gaat om een subsidie van maximaal 25.000 euro per aanvrager. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.
Lees meer
Klachtafhandeling samen met andere dienst
Bron: PIANOo
Aanbestedende diensten zijn op termijn verplicht om een klachtenregeling te hebben met een onafhankelijk loket. Maar hoe richt je de klachtafhandeling in? Doe je dit zelf, samen met andere aanbestedende diensten of besteed je dit uit aan de markt? Collectieve inkooporganisatie Bizob werkt hiervoor samen met een andere inkoopsamenwerking.
Lees meer
Europese bouwlobby vraagt Brussel om compensatie prijsstijgingen
Bron: Cobouw
De Europese Confederatie van Bouwers (EBC) heeft de Europese Commissie dringend verzocht om steunmaatregelen voor mkb’ers in de bouw vanwege de prijsstijgingen van materialen en brandstoffen. Donderdag is een brief met die strekking verstuurd naar voorzitter Ursula von der Leyen en vicevoorzitter Frans Timmermans.
Lees meer
Actuele uitspraken aanbestedingsrecht weken 17 en 18
Bron: VdLC publishers/consultants BV
De afgelopen 2 weken zijn er 7 uitspraken op het gebied van het aanbestedingsrecht gepubliceerd op rechtspraak.nl. Deze gaan onder meer over: concurrentiepositie en openbaarmaking informatie, verwijten in persbericht, kort geding niet tijdig, overeenkomsten jeugdhulp worden niet aangetast, termijn van 5 kalenderdagen niet onredelijk kort en geen objectieve rechtvaardiging voor keuze enkelvoudig onderhands.
Week 17   Week 18
Europa gaat open source verplicht stellen bij AI-aanbestedingen
Bron: AG Connect
Europa gaat open source verplicht stellen bij open aanbestedingen voor software waarbij sprake is van kunstmatige intelligentie. Een resolutie hierover werd onlangs door het Europees parlement aangenomen.
Lees meer
Rechter: Leveringsproblemen door oorlog niet alleen risico van aannemer
Bron: Cobouw
Leveringsproblemen als gevolg van de oorlog in Oekraïne mogen in een aanbesteding niet integraal bij inschrijvers worden neergelegd, oordeelde de rechtbank Haarlem onlangs in een zaak die scheepsbouwer Damen aanspande. Een belangrijke uitspraak voor bouwers die met hetzelfde probleem kampen.
Lees meer
Bijeenkomsten
Marktdag Inkopen en aanbesteden met impact!

Marktkansen in de regio Twente ontwikkelen, door opdrachtgevers en opdrachtnemers, met een focus op leveringen en diensten, bij elkaar te brengen. Daar draait deze Marktdag op dinsdag 7 juni 2022 om. Na het plenaire gedeelte op deze middag, volgen er kennissessies over duurzaam inkopen van catering en ICT, aanbestedingen evalueren en sociaal inkopen.

Lees meer
Netwerksessie: Inkoop versus Verkoop

Voor het behalen van het beste resultaat binnen aanbestedingen, werken inkopers en verkopers goed samen. Daarvoor moet men elkaar begrijpen en waarderen. Investeren in dialoog, bewustzijn, kennis en toepassing in de praktijk, daar draait het om bij deze middagsessie op 9 juni 2022. De focus ligt op de GWW en facilitaire branche in de Stedendriehoek.
 

Lees meer
Netwerkmiddag Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen

De transitie naar een circulaire economie vraagt om een verandering in de gehele (product)keten. Het inkoopinstrument is een marktprikkel die deze samenwerking kan faciliteren. Hoe kan inkoop bijdragen aan deze ketensamenwerking? Welke goede voorbeelden zijn er? En welke dilemma’s spelen? Op 9 juni 2022 gaan we erover in gesprek.

Lees meer
Aan de slag met een inkoopkalender
 

Een inkoopkalender geef inzicht in de geplande en lopende aanbestedingen van een organisatie. Zowel de organisatie zelf als geïnteresseerde ondernemers hebben hier belang bij. Beter Aanbesteden biedt binnenkort een modeldocument met instructie voor het opzetten van zo’n kalender. In deze sessie op 14 juni 2022 gaan we in op het opzetten van een kalender met behulp van het model.
 

Lees meer
PIANOo-congres 2022
 
 

Op donderdag 16 juni 2022 organiseert PIANOo de 16e editie van het PIANOo-congres, hét inkoopevenement van en voor de publieke sector, in 1931 Congrescentrum ’s-Hertogenbosch. Een praktijkgerichte en inspirerende dag waarbij verschillende aspecten van publieke inkoop aan bod komen. Dit alles onder het motto 'met elkaar het verschil maken'.
                

 

Lees meer
Aan de slag met het evaluatieformulier aanbestedingen

Hoe ervaren inschrijvers de aanbestedingsprocedure? Wat doe je als organisatie goed en wat kan beter? Om daar beter zicht op te krijgen kun je een aanbestedingstraject na afloop evalueren. Beter Aanbesteden heeft hiervoor een handig model evaluatieformulier met instructie ontwikkeld dat binnenkort beschikbaar is. In deze sessie op 21 juni 2022 gaan we in op het gebruik van het formulier.
 

Lees meer
Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen, de praktijk

In dit webinar op 24 juni 2022 gaan we je informeren over de laatste stand van zaken over Circulair Inkopen. Wat zijn de vorderingen in de verschillende buyer-supplier groups en de updates op het kennisplatform. En natuurlijk komt de praktijk aan het woord met een mooie casus.   

Lees meer
Bekijk de volledige agenda
   

Wil je jouw kennis over aanbesteden up-to-date houden en jouw competenties verder ontwikkelen? In onze agenda staan cursussen, opleidingen, webinars en congressen die je hierbij helpen. Hier vind je ook bijeenkomsten van anderen dan PIANOo.
     

Lees meer
Volg ons
     t  in    
Contact
E-mail opties