EHBO.NL
Is deze nieuwsbrief niet goed zichtbaar?
Klik hier voor de online versie
U onvangt deze nieuwsbrief op info@bhvaed.nl
Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp 2021 gepubliceerd
Nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp
Vandaag om 13.00 uur zijn de Nederlandse Richtlijnen eerste Hulp (NREH) 2021 gepubliceerd. Deze zijn gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke inzichten en praktijkexpertise. Belangrijke wijzigingen zijn een aangepaste reanimatietechniek voor baby’s, de toevoeging van mentale eerste hulp en aangescherpte aanwijzingen voor alarmering van medische hulp.
 
Regelmatig worden de NREH geëvalueerd en indien nodig iedere 5 jaar bijgesteld. Het Oranje Kruis neemt hiervoor het initiatief, samen met het NIBHV, de NRR en het Rode Kruis. De NREH 2021 vormen het kader voor de eerste hulp eindtermen en daaruit voortvloeiende lesstof. Hierbij wordt aangesloten bij de cyclus van de Nederlandse Richtlijnen Reanimatie van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).
 
Breed draagvlak
De NREH zijn tot stand gekomen dankzij een werkgroep onder leiding van Dr. L. Geeraedts, traumachirurg van het VUmc. De werkgroep bestond uit vertegenwoordigers van voor de eerste hulp relevante (medische) beroepsgroepen en organisaties, waaronder de Nederlandse Vereniging van Medisch Managers Ambulancezorg, Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen en Stichting Spoedeisende Hulp bij Kinderen. Daarnaast zijn alle belanghebbende organisaties in de gelegenheid gesteld input te leveren tijdens de ontwikkeling van deze richtlijnen.
 
Wetenschappelijke basis
Doordat de NREH zowel zijn gebaseerd op (internationaal) wetenschappelijk onderzoek als op de meningen van zorgprofessionals, zijn het wetenschappelijke richtlijnen die aansluiten bij de praktijk. Zo hebben ambulance- en huisartsenzorg vastgesteld bij welke letsels en ziekten de huisarts of 112 gebeld dient te worden. Bovendien zijn de richtlijnen aangepast aan de Nederlandse gezondheidszorg, waarmee ze aansluiting geven op de behandelingen van de nationale zorgprofessionals.
 
28e druk Het Oranje Kruis boekje
De Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp worden één-op-één overgenomen in het lesmateriaal van Het Oranje Kruis. Om de wijzigingen in de richtlijnen door te kunnen voeren, zal dit jaar ook een nieuwe versie van Het Oranje Kruis boekje worden uitgegeven. Momenteel wordt er hard gewerkt deze 28e druk samen te stellen. Met vernieuwde vormgeving, foto’s en illustraties wordt het geheel nóg overzichtelijker en praktischer als naslagwerk. Het nieuwe boekje is vanaf begin augustus te bestellen via de webshop.
 
Op onze website Hetoranjekruis.nl vindt u de complete Nederlandse Richtlijnen eerste Hulp 2021, een toelichting op de wijzigingen andere handige informatie.
 
Het Oranje Kruis - Scheveningseweg 44, 2517 KV DEN HAAG - Tel. 070 3383232 - www.ehbo.nl
Stuur een e-mail  |  Afmelden  |  Tell-a-friend  |  Twitter  |  Facebook