Hoe voorkom je dat werkdruk werkstress wordt? |
Onvoldoende grip op je werk en agenda. Een vol hoofd. Het gevoel altijd te moeten ‘aan’ staan. Werkdruk is niet per se slecht. Veel stress ervaren wel. Daarom grijpen we de Week van de Werkstress aan om je te helpen. Met behapbare tips en inspiratie. Leren waar en wanneer jij wilt!
De afgelopen jaren is er vanuit de overheid veel geld beschikbaar gesteld voor het verlichten van de werkdruk en het aantrekkelijker maken van het docentenvak. Binnen de kaders vanuit de school en PMR, bepaalden jij en je collega’s hoe en waaraan jullie de collectieve werkdrukgelden besteedden. Hieruit zijn mooie en nuttige – vaak schoolbrede - initiatieven naar voren gekomen.
Blijf bevlogen, pak de regie
Hoe je werkdruk beleeft, verschilt van persoon tot persoon. Jij kunt het beste beoordelen wanneer en waardoor werkdruk in jouw geval omslaat in werkstress. En het fijne is, je hebt hier zelf invloed op. In de waan van de dag ben je je daar misschien niet altijd van bewust. Daarom besteden we hier komende tijd graag extra aandacht aan. De landelijke Week van de Werkstress (maandag 13 t/m vrijdag 17 november) biedt hiervoor een mooi vertrekpunt.
KENNISSNACKS
Als je werkdruk ervaart of regelmatig stress hebt, voel je waarschijnlijk geen ruimte voor langdurige ontwikkeltrajecten. En die zijn ook niet altijd nodig. Door met kleine stapjes je routines te doorbreken tijdens het werk van alledag kun je zelf voor veel verlichting zorgen. Daarom bieden we je graag KENNISSNACKS. Behapbaar. Online; te volgen waar en wanneer jij wilt. En aansluitend op jouw behoefte. In deze nieuwsbrief starten we met de eerste over hoe je in een lekker werkritme komt, en hoe je dat kunt vasthouden:
Lekker in je ritme!
Hoe fijn is het als alles vanzelf lijkt te gaan? In dit online magazine*(leestijd: circa 10 minuten) lees je meer over de drie ingrediënten voor het vinden van een lekker werkritme. Met onder andere een verhelderende communicatietip, inspirerende quote en enkele praktische hulpmiddelen om meer grip op je werk te krijgen. En omdat het doorbreken van patronen of gewoontes best uitdagend kan zijn, vind je hier een inspirerende video* met het bijzondere verhaal van Jesse Dufton, een blinde bergbeklimmer.
|
Meer flow, minder stress
Elke nog komende Quadraam Nieuws van dit schooljaar bevat een KENNISSNACK vanuit het thema ‘werken aan werkdruk’. Gun jij jezelf minder werkstress? Ga ermee aan de slag! Heb je vragen of suggesties rondom werkdruk en -stress? Bespreek het met je leidinggevende of mail naar: blijfbevlogen@quadraam.nl.
*Je vindt de KENNISSNACKS op het online platform GoodHabitz waarvan jij als Quadraam-medewerker gratis gebruik kunt maken. Krijg je na het klikken op de links een inlogscherm? Bekijk dan de veelgestelde vragen. |
|
|