Namens de gehele AVK familie wensen wij jou fijne feestdagen en een leerzaam en inspirerend 2023!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Waar ligt jouw werkgeluk | Wachtwoorden... Size does matter | Cyber- en privacy tips Bekijk deze e-mail in uw browser
Hoe heb jij 2022 ervaren?
Onthoudt van het oude jaar alleen de beste dagen,
en spring met goede zin het nieuwe jaar tegemoet!
2022 begon met een lockdown en dat zijn we eigenlijk allemaal alweer vergeten. We gaan er weer massaal op uit om kerstmarkten en concerten te bezoeken. De weekenden zitten weer vol met afspraken en gezelligheid. 

Toch zaten er ook voordelen aan die lockdowns. Want die verplichte rust was toch eigenlijk ook wel heel fijn. Als gezin zijn we dichter bij elkaar gekomen, er zijn spelletjes gespeeld en fijne gesprekken gevoerd tijdens lange wandelingen. Geen verplichtingen, even weg uit de hectiek.

Ook het thuiswerken nam een enorme vlucht. Iets wat wij bij AVK al jaren promoten. Het is gebleken dat het werkt. Maar aan de files van vandaag de dag te zien, zijn de meesten weer  dagelijks teruggekeerd naar kantoor. En dat is zonde. Zowel voor je productiviteit als voor je werk/privé balans. En balans is daarbij het sleutelwoord. We moeten naar een nieuwe realiteit: Hybride werken. Niet meer plaatsgebonden, maar aangepast aan de activiteit die je gaat doen, alleen of samen, synchroon of a-synchroon.

Want alleen maar thuiswerken is ook geen goede optie. Waar ik zei dat mijn gezin dichter bij elkaar is gekomen, merkte ik bij mijn collega's soms ook het omgekeerde. Dus ja, je moet ze regelmatig in real life kunnen zien en spreken. Belangrijk dus dat je daar de juiste balans in vind. Bij ons op kantoor komen mijn collega's op tijden dat het hen uitkomt. De een komt 's ochtends en vertrekt rond lunchtijd, de ander vertrekt vóór of pas na de files en weer een ander komt in de middag. Die balans is dus voor iedereen anders. Onze trainers hebben daar minder keuze in, maar iedereen krijgt zoveel mogelijk de vrijheid om de eigen agenda in te delen en de werkplek te bepalen.

Dat zorgt niet alleen voor een betere productiviteit, maar ook voor meer werkplezier, saamhorigheidsgevoel en loyaliteit naar elkaar en naar de organisatie als geheel. Daarom wil ik me ook in 2023 hard blijven maken voor een hybride werkomgeving. Als wij het kunnen, dan kunnen jullie het ook!

2023: een heel nieuw jaar met 4 seizoenen, 12 maanden, 52 weken, 365 dagen, 8.760 uren, 525.600 minuten of 31.536.000 seconden.... Maak er iets moois van!

Bouke van Kleef
Directeur / Coach AVK
Blog
Wachtwoorden...
Size does matter!
Eigenlijk zijn we het allemaal beu … wachtwoorden. Ik ken niemand die er enthousiast van kan worden. En de meesten weten stiekem best wel hoe het zou moeten. Een wachtwoord moet uniek en moeilijk zijn. Maar we handelen daar zelden naar, met alle gevolgen van dien. Gebruik voortaan een wachtzin!
Lees meer
blog
Cyberverzekering afsluiten? 10 tips: risico's verkleinen
Sinds enige tijd hebben we als AVK een cyberverzekering afgesloten en we merken om ons heen dat andere organisaties deze trend ook langzaam maar zeker volgen. Steeds vaker worden we namelijk gevraagd een Security en privacy awareness training te geven en dat blijkt een goede investering te zijn!
Lees meer
De 6 denkhoeden
Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt!

De Sint heeft ons land alweer verlaten en de kerstverlichting brandt. Het einde van het jaar nadert…… Dat is hét moment waarop we terugkijken én doelen stellen voor het volgend jaar. Een nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. Een frisse start maken en het roer omgooien of blijven we de ingezette koers aanhouden? 

Wellicht weet jij al precies wat je wilt bereiken in 2023. Voor alle anderen die het moeilijker vinden om een passende keuze te maken, bied ik graag een helpende hand in de vorm van de zes denkhoeden van Edward de Bono.

Lees meer
blog
Indirect verwijzen in Excel met de functie ‘INDIRECT’
De functie INDIRECT kun je gebruiken om op dynamische manier te kunnen variëren met de verwijzingen naar de broncellen van een functie. In mijn werk als Exceltrainer weet ik dat slechts heel weinig gebruikers deze functie kennen. In bepaalde werkbladen kan deze functie echter heel nuttig blijken.
Lees meer
blog
Waar ligt jouw werkgeluk? Ga iedere dag aan de slag met een lach!
Ook dit jaar was er weer de week van het werkgeluk. Een perfect moment om stil te staan bij wat jou blij maakt in je werk.
Wat is jouw antwoord op de vraag: wat maakt jou blij in je werk…….?
Weet je dit niet 1 2 3 te benoemen. Lees dan even door!
Lees meer
AVK is CRKBO gecertificeerd
Wij voldoen aan de kwaliteitscode voor opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs
AVK Training & Coaching is sinds juni 2022 een CRKBO gecertificeerde instelling. In het CRKBO ‘Register Instellingen’ staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

De Belastingdienst stelt inschrijving in het juiste CRKBO-register als voorwaarde om in aanmerking te komen voor BTW vrijstelling. Als jouw organisatie geen BTW kan verrekenen (niet BTW plichtig) dan kunnen wij onze opleidingsactiviteiten BTW vrij factureren. Dat levert een flinke kostenbesparing op!
Lees meer
T: 085-2083388
E: info@avk.nl
volg ons op:
Facebook   Twitter   Linkedin
 
© copyright 2022 avk
afmelden  |  gegevens wijzingen  |  doorsturen