Over de certificering van influencers, 60 jaar Nederlandse Reclame Code en opmerkelijke zaken
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Over de certificering van influencers, cijfers en 60 jaar SRC!Bekijk deze e-mail online
Nieuwsbrief
2 mei 2024
 
 
 Wat speelde zich af in het eerste kwartaal van 2024? Een snelle update met nieuws, klachtencijfers en een aantal opmerkelijke cases:
Nieuws
Succesvolle lancering influencer certificaat 

Samen met de brancheorganisaties DDMA en bvA heeft de Stichting een succesvol initiatief gelanceerd: certified by Influencerregels.com. Meer dan 1400 influencers hebben zich gemeld in de eerste week en meer dan 600 van hen haalden het examen en staan nu in het register.

Iedere gecertificeerde influencer volgen we op de meest gebruikte platforms: You Tube, Instagram en TikTok. Reden waarom we nu ook een gespecialiseerde medewerker in dienst hebben genomen om dit proces te faciliteren.
Lees meer
 

Jubileum! 60 jaar Stichting Reclame Code: congres, discussie en een boek!

Dit jaar bestaat de Stichting Reclame Code 60 jaar. Dat betekent veel activiteiten. Niet alleen vieren we dit met een prikkelend informatief congres bij Beeld en Geluid op 17 juni, ook komt er een boek uit bij Unieboek Spectrum geschreven door historicus Wilbert Schreurs en filosoof en journalist Doortje Smithuijsen. 
 
 
De cijfers in een oogopslag
Tot hoeveel beslissingen hebben de klachten geleid?
115 beslissingen
Elk kwartaal ontvangt de SRC rond de 1200 klachten. Niet al die klachten worden voorgelegd aan de Reclame Code Commissie. Hieronder volgt een overzicht van de aantallen klachten die wel zijn voorgelegd aan de (voorzitter van de) Reclame Code Commissie of zijn behandeld door het College van Beroep.

   Q1 2024
Voorzittersbeslissingen 74
Beslissingen voltallige RCC 38
Beslissingen College van Beroep 3
TOTAAL 115
Lees meer
 

 
 
Opmerkelijke cases

Een verboden kindertaart van Paw Patrol...
In een van de nieuwste zaken over het gebruik van kinderidolen in reclame, ging het om een verpakking van een feesttaart waarop de bekende karakters van Paw Patrol waren afgebeeld. Men was het in deze zaak eens dat deze karakters zeer jonge kinderen tot en met 6 jaar aanspreken.
Lees meer
 
Een afgeprijsd appeltje voor de dorst?
Bij kortingsacties moet er daadwerkelijk korting worden verleend. In deze zaak was er wel sprake van korting, maar was deze toch te onduidelijk. Waar ging het hier nu precies om?
Lees meer
 

Telefoons en abonnementsprijzen...
In deze reclame ging het om de prijs van een abonnement voor een mobiele telefoon. In de reclame stond de prijs per maand voor een periode van 2 jaar. Tot verrassing van de klager in deze zaak, werd de abonnementsprijs nog binnen de twee jaar verhoogd...
Lees meer
 

Nog meer uitspraken?
Lees alle uitspraken in onze database
Direct op de hoogte van nieuwe uitspraken? Abonneer u op de RSS-feed!
AGENDA
2
MEI
 
Zitting Reclame Code Commissie
15
MEI
 
Zitting College van Beroep
Tweewekelijkse zitting, meer info.
16
mei
 
Zitting Reclame Code Commissie
Tweewekelijkse zitting, meer info.
6
JUN
 
Zitting Reclame Code Commissie
Tweewekelijkse zitting, meer info.
Bekijk de complete agenda
 
Stichting Reclame Code
Bezoekadres
Stichting Reclame Code
Buitenveldertselaan 106
1081 AB Amsterdam
Contact
info@reclamecode.nl
020 - 3013391
www.reclamecode.nl
Volg ons
Twitter Twitter
Facebook Facebook
LinkedIn LinkedIn
Afmelden   |   Gegevens wijzigen   |    Aanmelden