Constructief 'Nee' zeggen is 'Ja' zeggen tegen je eigen prioriteiten!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Zeg vaker Nee | Nieuw in MS Teams | Meer Microsoft Lists en minder Excel Bekijk deze e-mail in uw browser
persoonlijk leiderschap 
Waarom is 'nee' zeggen zo moeilijk?
‘Nee’ zeggen, zeker als managementondersteuner, is moeilijk. Jij bent immers degene die altijd alle uitdagingen en problemen van de ander oplost. Het zit gewoon in je DNA om anderen te helpen. Die hulp weigeren is lastig en voelt soms zelfs als falen. Tel daarbij op dat je graag wil laten zien dat je proactief bent en dat je het aangaan van uitdagingen niet schuwt.

Je voelt je stressniveau toenemen….. Nu moet je kiezen: doe ik wat goed is voor mij óf doe ik wat ik altijd al deed en zeg ik ja tegen de ander? Dát is het telkens terugkerende dilemma...

In haar blog geeft AVK coach Marianne Smits je 10 tips om te helpen constructief 'Nee' te zeggen.
LEES VERDER
Blog
Meer Microsoft Lists,
Minder Excel!
Als jij (net als ik) verslingerd bent aan lijsten en overzichten, ga je vaak instinctief eerst naar Excel. Ik wil je toch aanmoedigen om voortaan Lists te gaan gebruiken. Microsoft Lists heeft namelijk veel meer mogelijkheden voor wat betreft het bijhouden van lijsten. Ik heb hiervan een overzicht gemaakt.
Lees meer
blog
Excel tip: Tekst samenvoegen of combineren
Stel: Je wilt de informatie die in 2 cellen staat samenvoegen tot 1 cel. Of je wilt tekst toevoegen aan bestaande waardes in meerdere cellen. Je kunt dan apart in alle cellen klikken en het handmatig gaan typen, maar gelukkig heeft Excel daar twee oplossingen voor: ‘Tekst samenvoegen’ en ‘Tekst combineren’.
Lees meer
nieuw in microsoft teams
Er zijn weer een paar leuke updates uitgebracht!
Samenwerken met MS Teams wordt steeds makkelijker en leuker! We hebben een selectie gemaakt van de updates die ons het meest aanspreken. En daar hebben we een blog over geschreven. Klik op een van onderstaande links om direct naar het blog te gaan.

 • Automatisch notuleren met Live Transcriptie
  Notuleren is vaak een tijdrovende taak. Maar niet meer bij een Teams vergadering! De transcriptie functie zet gesproken taal direct om in geschreven woord. Je hebt dus een live bijgehouden verslag van de hele vergadering. Ook handig voor 'laatkomers' die zich zo snel kunnen inlezen in de besproken onderwerpen.

 • Een extra organisator toevoegen aan een vergadering
  Is dit niet de wens van elke managementassistente in MS Teams? Een (extra) medeorganisator toevoegen aan een vergadering? Hierdoor hebben andere deelnemers aan de vergadering dus ook organisator-rechten. En dat kan heel erg handig zijn. 

 • Een kanaal delen met een ander 'Team' of (externe) personen
  Als 2 verschillende teams willen gaan samenwerken werk je vaak in een apart team of privé kanaal waar alleen genodigden deel van uit kunnen maken. Dat betekent steeds schakelen tussen 2 teams. Dat hoeft nu niet meer! 

 • Zoeken met filters in MS Teams
  Handig dat chatten en vergaderen in MS Teams. Maar na een aantal weken kan het al snel lijken op een onoverzichtelijke brei aan data. Wist je dat je filters kunt gebruiken om je zoekacties meer specifiek te maken? 

Wil je meer MS Teams tips? Klik dan op onderstaande knop om naar alle blogs over MS Teams te gaan. Veel plezier met het uitproberen van deze tips!
Lees meer
T: 085-2083388
E: info@avk.nl
volg ons op:
Facebook   Twitter   Linkedin
 
© copyright 2022 avk
afmelden  |  gegevens wijzingen  |  doorsturen