Quadraam
Online spreekuren: persoonlijk, praktisch & preventief
Zit jij weleens met vragen rondom je werk of je persoonlijke ontwikkeling? Hoe fijn is het als je dan alleen maar even hoeft in te loggen om een uurtje te kunnen sparren met een onafhankelijke expert? Quadraam biedt jou die (kosteloze!) mogelijkheid.

“Soms heb je gewoon even behoefte aan wat bevestiging, richting of praktische tips. Het kan heel prettig zijn als iemand van buiten Quadraam eens met je meedenkt over je huidige werksituatie of loopbaan en je hiervoor wat handvatten aanreikt”, vindt Marieke Hofstede, HR&O netwerkpartner bij Quadraam. “Dat geeft vertrouwen, perspectief en energie. Zo blijf je bevlogen. Als organisatie vinden we het belangrijk daarin te investeren.”

Onafhankelijk online advies
Maandelijks kun je je inschrijven voor een online ‘Werk bevlogen!’ spreekuur met een externe coach. Quadraam werkt hierbij samen met BHP Groep. Geen onbekende. “Eerder organiseerden we samen met BHP al zogenoemde loopbaanscans. Die werden veelvuldig bezocht en goed beoordeeld”, aldus Marieke. “Daarom hebben we weer gekozen voor BHP. De eerste online ‘Werk bevlogen!’ spreekuren in september, oktober en november zaten allemaal vol. Voor de komende maanden kun je je weer aanmelden.”

Met welke vragen kun je terecht op het online spreekuur?
Als je je hiervoor inschrijft, kom je via Microsoft Teams in contact met Elke van der Kemp of haar BHP-collega Roland Siebelink. Welke vragen leggen Quadraam-medewerkers online aan hen voor? “Dat is heel breed”, zegt Roland. “De ene keer vraagt iemand zich af of een bepaalde opleiding zinvol is. Iemand anders wil graag dat je meekijkt met een CV. Weer een ander wil graag iets doen aan de stress die hij of zij ervaart in het werk. En soms wil iemand wat handvatten over hoe om te gaan met een bepaalde situatie”, schetst Roland.

Praktisch & preventief
De online spreekuren zijn gericht op een pragmatische en preventieve aanpak. “Er hangt geen (uitgebreid) ontwikkeltraject aan vast. Het gaat echt om een eenmalig, online gesprek”, benadrukt Marieke. “We bespreken bijvoorbeeld hoe je jouw werk anders kunt organiseren, zodat jij er (nog) meer energie van krijgt”, vervolgt Roland. “Voor een ander zijn we vooral een wegwijzer; helpen we je de weg te vinden in de organisatie. Soms helpt het alleen al om bevestiging te krijgen bij het pad dat je voor jezelf hebt uitgestippeld. En soms houden we je een spiegel voor. Alles om jou verder te helpen in je persoonlijke ontwikkeling en om te voorkómen dat je ergens in vastloopt. Puur preventief dus!”

Anoniem & kosteloos
“Het mooie vind ik dat Quadraam deze online spreekuren kosteloos voor medewerkers faciliteert”, zegt Roland. “Je kunt je als medewerker bovendien rechtstreeks – zonder tussenkomst van je leidinggevende – aanmelden. Je bepaalt zelf wat je wel en niet deelt met je leidinggevende. Ook de HR-medewerkers van Quadraam weten niet wat je met ons bespreekt. Omdat de gesprekken online plaatsvinden, is inplannen en deelnemen bovendien heel eenvoudig. Anders dan bij een fysiek gesprek op school, hoef je je dus ook niet naar andere collega’s toe te verantwoorden wat je met wie bespreekt. Anoniem, veilig en super laagdrempelig dus!”

Jouw behoefte centraal
Roland: “Wat mij betreft is Quadraam op dit gebied echt een voorloper. Ik kom in de praktijk weinig organisaties tegen die dit op deze manier doen. Er zijn er meer die intern iets dergelijks aanbieden, maar daar is het dan vaak onderdeel van een traject met leidinggevende en HR of moet de medewerker het zelf bekostigen. In deze ‘Werk bevlogen’ spreekuren staat de behoefte van de medewerker voorop.”

Aanmelden?
De komende tijd staat er maandelijks weer een donderdag in het teken van persoonlijk online advies met BHP. Dus heb je behoefte aan richting, bevestiging, een spiegel of een luisterend oor? Meld je snel aan, want vol is vol!
Lees overige berichten:
Waar vind ik mijn jaaropgave?
Project kansrijk onderwijs: “kinderen in hun kracht”
3D tekenen en printen? Bij de Q-highschool kan het!
De 100-dagen-ervaring van: Lizanne Hompe
Mentor? Maak nu kennis met Boost Yourself!
Wanneer ontvang ik mijn salaris?
 
Quadraam
linkedin   Youtube