Portbase Update najaar 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
be smart. get connected Lees online
  |  Afmelden
 
portbase
 
Update najaar 2021
Portbase start ambitieus achterlandprogramma
Via een omvangrijk, meerjarig achterlandprogramma wil Portbase de komende jaren een optimale informatie-uitwisseling door de gehele achterlandketen mogelijk maken. “Een belangrijke reden is de steeds grotere mismatch tussen het deepsea- en het achterlandvervoer.”
Lees meer
 
Uitstel Britse douaneregels geen afstel
De Britse overheid heeft het tijdpad voor de introductie van aanvullende douaneregels vanwege Brexit recent aangepast. Dit gedeeltelijke uitstel betekent géén afstel. Op 1 januari 2022 gaan de eerste nieuwe douane-vereisten in. Deze hebben consequenties voor de invoer in het Verenigd Koninkrijk van alle soorten lading.
Lees meer
 
Cargo Controller grote hulp bij invoering CVB
De Nederlandse Douane heeft per 4 oktober de eerste fase van het Container Vrijgave Bericht (CVB) ingevoerd. Voor álle ladingsoorten geldt nu dat een invoeraangifte pas mogelijk is op het moment van de aankomst van het schip (ATA) in de haven en niet meer daarvoor. Portbase helpt via Cargo Controller.
Lees meer
 
Nieuwe Platform Solutions Portbase maken meer doen met data voor iedereen bereikbaar
Met de introductie van Platform Solutions voegt Portbase een nieuwe dimensie toe aan zijn dienstverlening via het Port Community System (PCS). CEO Iwan van der Wolf vertelt meer.
Lees meer
 
Samen veilig datadelen
Cybersecurity en het vergroten van de cyberweerbaarheid zijn grote thema's in de Nederlandse havens. Overal in de logistieke keten wordt dit gevoeld; samen is hiervoor door alle partijen actie nodig. Vanuit zijn centrale, neutrale rol in de Nederlandse havens wil Portbase proactief bijdragen via het programma ‘Samen Veilig Datadelen’.
Lees meer
 
Maak kennis met onze digi-commissaris
Dione de Jong-Elsinga is sinds oktober 2019 lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Portbase. Als digi-commissaris brengt zij hier specifieke kennis in over digitalisering en digitale transformatie. Een kennismaking met een gedreven bestuurder…
Er is zoveel potentieel qua ketenefficiency, transparantie en het delen van data. Met elkaar moeten wij dat benutten.
Lees meer
 
Verdere uitbreiding exportdienstverlening
De exportdienstverlening van Portbase krijgt een belangrijke upgrade. Na een intensieve voorbereiding vindt momenteel de introductie plaats van Melding Lading Export 2.0 voor het insturen van uitgaande douanemanifesten. “Dit is pas het begin,” zo zegt de verantwoordelijke product owner bij Portbase, Yvette Eveleens.
Lees meer
 
Waalhaven Group stap voor stap digitaler
Waalhaven Botlek Terminal is onlangs als allereerste inlandterminal aangesloten op de Portbase-service Melding Import Documentatie. United Waalhaven Terminals is met drie locaties het eerste empty depot dat met Melding Container Achterland Barge op korte termijn van start zal gaan. Waarom de organisatie digitaal voorop wil lopen?
Lees meer
 
Volg ons
Twitter   Facebook   Linkedin   Youtube
be smart. get connected. portbase
 
Contact
Blaak 16
3011 TA Rotterdam
info@portbase.com
E-mail opties
Mijn gegevens
Reageren
Afmelden