If you can’t view this newsletter of Leiden 2022, click here
for the online version. 
Leiden is in 2022 de European City of Science. Leiden2022 presenteert een publieksprogramma van 365 dagen boordevol wetenschap, kennis, kunst en kunde, voor iedereen met een nieuwsgierige geest. In deze speciale editie delen we nieuwe vacatures en actuele stageplekken van Leiden2022

Leiden European City of Science 2022 is in korte tijd uitgegroeid tot een energieke netwerkorganisatie met een breed blikveld. Het programma biedt een platform aan bestaande en nieuwe initiatieven op het gebied van wetenschap, kennis, kunst en kunde. Naast het verenigen van uiteenlopende initiatieven onder één paraplu, staat Leiden2022 ook garant voor drie grote eigen producties: het ESOF-congres, de EUCYS-conferentie en het stadsprogramma Kennis door de Wijken. Voor al deze eigen producties zijn wij op zoek naar mensen om het team te versterken.

Congres Manager EuroScience Open Forum
Tijdens Leiden European City of Science 2022 zal van 13 t/m 16 juli het EuroScience Open Form (ESOF) plaatsvinden. Per direct zijn wij op zoek naar een Congres Manager ESOF (32uur/week). Als Congres Manager ESOF ben je binnen onze organisatie het aanspreekpunt en coördinator van dit grootste multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa.
 
Wij zoeken een Congres Manager die zich thuis voelt in de organisatie van internationale wetenschapscongressen en die binnen het team verantwoordelijk is voor een efficiënte, professionele uitvoering van het ESOF-congres. Het integrale projectmanagement van het ESOF-congres is uitbesteed aan een Professional Congres Organizer (PCO). Jij zorgt dat alles van plan tot evaluatie gestroomlijnd verloopt.
 
Heb jij ervaring in de congreswereld, ijzersterke communicatievaardigheden en wil jij onderdeel uitmaken van een uniek jaar? Lees hier dan snel verder en stuur je sollicitatiebrief met CV uiterlijk 15 augustus op naar info@leiden2022.nl.

Event Manager EU Contest Young Scientists
De EU Contest Young Scientists (EUCYS) is een competitie voor jonge wetenschappers. Door de conferentie naar Leiden te halen wordt er een ‘boost’ gegeven aan de wens om juist ook jonge generaties bij Leiden European City of Science te betrekken.

In opdracht van de Europese Commissie zal Leiden2022 het bestaande EUCYS-format vernieuwen om de carrièreperspectieven van jonge, talentvolle wetenschappers in en buiten de academische context te belichten. Wij zoeken per 15 september naar een Event Manager EUCYS (32uur/week). In deze functie ben je binnen onze organisatie aanspreekpunt en coördinator van dit topevenement voor jonge Europese onderzoekers dat in Leiden plaats vindt van 12 t/m 17 september 2022. Wij zoeken een teamlid met excellente event management skills: jij gaat EUCYS coördineren.
 
Heb jij ervaring met conferenties, affiniteit met wetenschap en jongeren, werk je gestructureerd en heb je zin in een uitdaging? Klik dan snel hier en stuur je sollicitatiebrief met CV uiterlijk 29 augustus op naar info@leiden2022.nl.

Projectmedewerker Kennis door de Wijken
Kennis door de Wijken is het publieksprogramma van Leiden2022. Met dit unieke project slaan we de brug tussen wetenschap en maatschappij. Per 1 oktober zijn wij op zoek naar een Projectmedewerker Kennis door de Wijken (32uur/week).
 
Als projectmedewerker Kennis door de Wijken werk je in duo verband samen met de huidige projectmedewerker. Jullie zijn de verbindende schakel tussen de buurten, de bewoners, alle andere betrokken partijen en de organisatoren van activiteiten in de 101 buurten van de Leidse regio. Samen coördineren jullie alle activiteiten en evenementen.
 
Wij zoeken een hands-on teamlid die zich thuis voelt in de organisatie en coördinatie van meerdere evenementen. Heb jij sterke communicatievaardigheden, vind je het leuk om authentieke ontmoetingen te creëren en steek je graag de handen uit de mouwen? Werk jij efficiënt en gestructureerd? Klik dan hier en stuur je sollicitatiebrief met CV uiterlijk 12 september op naar info@leiden2022.nl.

Redacteur Multimedia
Momenteel stelt Leiden2022 een redactieteam samen. Het redactieteam vertaalt de strategische communicatie in hands-on actie, coördineert het dagelijkse programma Radio Weetlust en voert interactieve social-media campagnes uit. Per 1 november zoeken wij een Redacteur Multimedia (36uur/week).
 
Als Redacteur Multimedia ben je binnen het redactieteam verantwoordelijk voor het creëren en beheren van alle visuele uitingen. Hierbij schroom je niet om creatief te zijn en Leiden2022 zo origineel mogelijk naar buiten te brengen.
 
Heb jij een zesde zintuig voor multimedia-communicatie, ervaring in de multimediabranche en een ondernemende instelling? Ben jij stressbestendig en wil je werken in een pioniersteam? Klik dan hier voor meer informatie over de vacature en stuur uiterlijk 29 augustus je sollicitatiebrief met CV naar info@leiden2022.nl.

STAGES

Stagiair Kennis door de Wijken
Per september 2021 zoeken wij een stagiair Kennis door de Wijken (uren in overleg, met stagevergoeding). Als stagiair Kennis door de Wijken help jij met het voorbereiden van activiteiten in de buurten van de Leidse regio. Je denkt mee om de activiteiten interactief te maken, gaat op zoek naar bijzondere locaties en innemende sprekers. 
 
Daarnaast draai je mee in een aantal producties in 2021, zodat je ook uitvoerende ervaring opdoet. Je helpt bij de productie en logistiek van de Kennis Karavaan die in 2022 bij elke activiteit aansluit. En zorg je ervoor dat alle Leidenaren vanaf 10 november al hun kennisvragen aan ons kunnen stellen via Postbus71. 
 
Ben jij enthousiast, proactief en een organisatietalent? Schrijf een motivatiebrief en meld je aan voor deze unieke stage! Meer informatie over de stage vind je hier.

Stagiair distributie en uitvoering scheurkalender
Voor het jaar 2022 wordt er een scheurkalender gemaakt die verwijst naar het programma van Leiden2022. Voor de verspreiding van deze kalender onder al onze partners en mensen uit de regio Leiden zoeken wij per september 2021 een praktische stagiair Distributie en Uitvoering Scheurkalender (uren in overleg, met stagevergoeding).
 
Tijdens deze stage maak je een plan hoe de ruim 50.000 kalenders bij de juiste mensen terecht komen. Vanaf de drukker tot bij de mensen thuis. Om verspilling tegen te gaan verspreiden we de kalenders niet zomaar huis aan huis. Aan jou de taak om een goed verspreidingsplan te maken én uit te werken.
 
Werk je gestructureerd, houd je goed overzicht, stressbestending en in bezit van een rijbewijs? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Lees hier snel verder en stuur je sollicitatie naar info@leiden2022.nl.

Stagiair Social Media
10 november dit jaar gaat de communicatiecampagne voor het publieksprogramma van start. Vanaf dan gaan we met het grote publiek communiceren in tekst, beeld en geluid. Momenteel wordt een redactieteam geformeerd. Dit team is dé verbindende schakel tussen onze organisatie, onze stakeholders en het publiek. Voor dit team zijn wij op zoek naar een stagiair Social Media (periode/uren in overleg, met stagevergoeding).

Als stagiair Social Media help je mee aan het creëren en beheren van alle tekstuele en visuele uitingen voor onze sociale kanalen: video, beeld en audio. Hierbij is het belangrijk dat je het leuk vindt om Leiden2022 op zo’n creatief en origineel mogelijke manier naar buiten te brengen. Ken je alle ins en outs van social media en ga je zelf graag op pad om online verslag te doen? Dan is deze stage voor jou! Stuur je sollicitatie op naar info@leiden2022.nl. Voor meer informatie over de stage klik hier.

Stagiair Tree Hunderd Sixty Five
Duurzaamheid is een kernthema in de productie van Leiden2022. Als organisatie willen we ervoor zorgen dat het programma zo toekomstbestendig mogelijk wordt neergezet. Onderdeel daarvan is het project ‘365 Trees’. We gaan er voor zorgen dat er tenminste 365 nieuwe bomen worden geplant in Leiden. Per september 2021 zijn wij op zoek naar een stagiair Tree Hunderd Sixty Five (uren in overleg, met stagevergoeding).
 
Als stagiair ga je ervoor zorgen dat er minimaal 365 bomen worden geplant in de periode december 2021 t/m februari 2022. Je werkt daarvoor samen met verschillende partijen, bedrijven en burgerinitiatieven in Leiden en omgeving.
 
Ben jij een echte doener, resultaatgericht en heb jij ijzersterke communicatievaardigheden? Vind je het belangrijk om bij te dragen aan duurzaamheid en biodiversiteit? Dan is dit de perfecte stage voor jou. Stuur je sollicitatie naar info@leiden2022.nl. Voor meer informatie over de stage klik hier.

Staat jouw gewenste functie er niet bij, maar wil je graag voor Leiden2022 aan de slag? Stuur dan alsnog je CV met motivatiebrief naar info@leiden2022.nl. Wie weet hebben we een plekje voor je!

About

Leiden2022 is een platte, ‘start-up’ DIY organisatie waarin we met een klein team een grote ambitie neerzetten. De strategische visie en het inhoudelijke programma van Leiden2022 zijn in opdracht van de stichting opgesteld door Lucien Geelhoed, intendant van Leiden European City of Science. Het team van Leiden2022 bestaat uit een directeur-bestuurder, zakelijk leider/fondsenwerver, office manager en diverse coördinatoren en projectmedewerkers voor de uitvoering van het programma.

Heb je vragen? Mail dan naar h.riekerk@leiden2022.nl

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

www.leiden2022.nl info@leiden2022.nl
You have received this newsletter at:
h.riekerk@leiden2022.nl
Forward  |  Subscribe  |  Unsubscribe