met o.a.: Mia van Leeuwen nieuwe voorzitter Propallia
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Leids Universitair Medisch Centrum
25 februari 2022
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief
Propallia 
Over Propallia
 
ge  OpErvar
Nieuwe voorzitter Propallia
Mia van Leeuwen stelt zich voor 
Vanaf maart ben ik de nieuwe voorzitter van Propallia en ik stel me graag voor. Mijn naam is Mia van Leeuwen. Ik ben opgeleid als arts en heb me later gespecialiseerd in de sociale geneeskunde, algemene gezondheidszorg. Ik ben jarenlang directeur van Transmurale Zorg Den Haag geweest  en was daar o.a. initiatiefnemer van het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden. 

Op velerlei manieren ben ik zo betrokken geweest bij de verdere ontwikkeling van de zorg aan mensen in de laatste levensfase, zeker waar het gaat om kwaliteit, samenwerking en continuïteit van zorg. Afgelopen jaren heb ik, vanuit mijn rol in het bestuur van de Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg, veel geleerd van de inzet van vrijwilligers en zo weer een scherper beeld gekregen van de behoefte van patiënten en naasten.

Propallia wil, juist vanuit het perspectief van patiënten en naasten, een verbindende schakel zijn tussen zorg, onderwijs en kennis. Een uitdagende opdracht waaraan al op veel manieren vorm wordt gegeven en waaraan ik graag in de komende tijd een bijdrage wil leveren.
 
Terugblik bijeenkomsten Propallia
Eindejaarsbijeenkomst en werkconferentie
We kijken terug op twee mooie online bijeenkomsten. Op 21 december hebben we met vertegenwoordigers vanuit de Patiënten- en Naastenraad, zorgpraktijk, onderwijs en onderzoek teruggeblikt op 2021 en vooruitgeblikt op 2022. Ook namen we met een quiz en een lied afscheid van voorzitter Stefan Fiselier.

Op 21 januari vond de werkconferentie van Propallia plaats. In deze werkconferentie hebben we het thema 'samen beslissen’ breed en vanuit vele invalshoeken belicht. De opname van het plenaire deel en de presentaties van deze dag vind je op onze website.
ge  OpErvar
Propallia in 2022
Jaarplan
De missie van het Consortium Propallia is om de palliatieve zorg in de regio noordelijk Zuid-Holland te verbeteren. Wil je weten waar we ons in 2022 op zullen richten? Of wil je meer weten over de samenwerkingspartners en de werkwijze? Je leest het in het jaarplan 2022.
 
 
Vacature PZNL
Regioadviseur noordelijk Zuid-Holland 
PNZL is op zoek naar een regioadviseur palliatieve zorg in noordelijk Zuid-Holland. Als regioadviseur palliatieve zorg ben jij het vaste aanspreekpunt voor de regionale samenwerkingsverbanden, waaronder het consortium Propallia, en help je hen meebouwen aan sterke netwerken. Interesse? Bekijk de vacature
 
 
Pharos
Effectief en helder communiceren met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden
Laagopgeleide Nederlanders leven gemiddeld zes jaar korter dan hoogopgeleiden volgens het CBS. Deze groep vindt het vaak lastig een goed gesprek te voeren met een zorgverlener en informatie over gezondheid te begrijpen. Hoe help je hen het beste? Acht tips van Gudule Boland van expertisecentrum Pharos vind je op de website van de Nationale Ombudsman. 

Pharos biedt daarnaast ook incompany trainingen aan voor medisch specialisten, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen. Meer informatie vind je op de website van Pharos.
 
 
Proactieve zorgplanning 
Filmpjes over de huisartsenpraktijk
Heb je de twee filmpjes over proactieve zorgplanning (advance care planning, ACP) in de huisartsenpraktijk al gezien? Sinds het najaar van 2021 zijn er twee video's beschikbaar op Palliaweb waarin huisartsen en praktijkondersteuners vertellen over hun ervaringen. Je kunt deze video's gebruiken als je zelf ACP wilt implementeren of als je onderwijs geeft over ACP. Ze zijn onderdeel van een informatiepagina op Palliaweb waar diverse hulpmiddelen voor ACP in de eerste lijn overzichtelijk bij elkaar zijn geplaatst. Een soortgelijke pagina is er ook voor ACP in de tweede lijn.
 
   
 
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement