Lees hier onze nieuwsbrief
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
24 maart 2022
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief | maart 2022
Nascholingen
Agenda
Contact
 
 
 
Dialyseopleiding terug van weggeweest!
Afgelopen november zijn er negen studenten gestart in de opleiding dialyseverpleegkunde. Na een aantal jaren te zijn weggeweest is het goed dat we deze opleiding weer in ons pakket hebben. Er is een groot tekort aan dialyseverpleegkundigen en het capaciteitsorgaan voorspelt dat dit tekort alleen maar toeneemt de komende jaren. We hopen met deze opleiding een bijdrage te leveren aan de instroom van vakbekwame dialyseverpleegkundigen.

Zo willen we straks beter maatwerk kunnen bieden aan de hand van de EPA’s, starten we een minoren traject en onderzoeken we de mogelijkheid om dialyseassistenten op te gaan leiden. Het is hierbij goed om te ervaren dat een grote groep enthousiaste vakspecialisten, van nefrologen, verpleegkundige specialisten, diëtisten, maatschappelijk werk en anderen uit de diverse ziekenhuizen een bijdrage leveren aan deze opleiding.
Lees meer over de dialyseopleiding
 
 
 
Nieuw: online leerwerkplatform AskLUMC
Educatie Zorgsector heeft een nieuw online leerwerkplatform voor zorgprofessionals opgezet dat AskLUMC heet. Deze is als pilot gelanceerd bij een aantal afdelingen binnen het LUMC om zich te kunnen voorbereiden op de toetsing voorbehouden handelingen. 

De pilot test de route naar een makkelijkere en snellere weg tot bekwaamheid van de voorbehouden handelingen. Voor de verpleegkundigen is de informatie met betrekking tot de handelingen meer toegespitst op het werk in de praktijk. AskLUMC is enkel voor LUMC medewerkers toegankelijk behalve het covid gedeelte van het platform deze is ook voor externe geïnteresseerden beschikbaar. LUMC medewekers kunnen inloggen met hun LUMC-gegevens, externe deelnemers kunnen zelf een account aanmaken. 
 
 "Niewe
Personeelswisselingen 

Onze collega Peter Schouten, opleider Klinisch Perfusionist, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Zijn functie is vanaf 16 maart overgenomen door Carina den Ouden. Carina is voorheen werkzaam geweest in het Erasmus MC als klinisch perfusionist en donatiecoördinator.
Wij wensen Carina heel veel succes in haar nieuwe functie!

Hugo Verhoeven, opleider Geriatrie, is eveneens opleider geworden voor de module A1 Vitale functies en Klinisch redeneren. Deze module organiseert hij samen met Mia Cools.

 
 
 
Vacature student-assistent
We zoeken een student-assistent met administratieve skills. Ben je onze administratieve steun die ervoor zorgt dat alles rondom zorgopleidingen bij Educatie Zorgsector soepel verloopt? Reageer dan op onze vacature student-assistent.
Bekijk de vacature student-assistent
 
 
 
Module A-1 vitale functies en klinisch redeneren
De module A-1 vitale functies en klinisch redeneren heeft meerdere startmomenten in 2022, namelijk 16 mei, 1 september en 10 oktober. Het startmoment in oktober is afgelopen jaren altijd in november aangeboden dus dit jaar is dit startmoment vervroegd. Je kunt je nu al inschrijven voor de modules!
Schrijf je in voor Module A-1 
 
 
 
Wist je dat? 

Er in het eerste kwartaal van dit jaar ruim 100 studenten zijn gestart met hun nieuwe verpleegkundige vervolgopleiding of medische ondersteunende opleidingen?

Wij wensen jullie veel succes en plezier tijdens jullie opleiding!

 
 
 
Diplomeringen
Het voltooien van een opleiding is gezien de omstandigheden van het afgelopen jaar een knappe presentatie. Desondanks hebben ruim 75 studenten sinds november een verpleegkundige vervolgopleiding of een medisch ondersteunende beroepen opleiding bij ons afgerond. Heel goed gedaan allemaal!

Van harte gefeliciteerd! Wij wensen jullie veel plezier en succes in jullie verdere carrière!
 
   
 
Nascholingen uitgelicht
 
 
 
"Wij willen jou heel hartelijk bedanken voor de leuke Engelse lessen en de hulp die je ons hebt gegeven"
Een aantal verpleegkundigen van het Willem-Alexander Kinderziekenhuis LUMC zijn aan de slag gegaan met het vertalen van leefregels naar het Engels. In totaal hebben zij er nu 14 gerealiseerd. 
Wil jij dit ook? Bekijk meer informatie over deze nascholing Engels voor zorgprofessionals: verpleegkundigen. 
 
   

Symposium Wondzorg | (Z)onder druk - online 
Het interactieve online symposium op vrijdag 17 juni is aan de hand van een casus veneus vaatlijden opgebouwd. Een inleiding van de casus, het ziektebeeld, VAC therapie, nagetieve druktherapie en zwachtelen, compressietherapie zullen in het ochtendprogramma aan bod komen. Na de lunch zal er aandacht zijn voor voeding bij wondzorg, pijnbestrijding bij wonden, wondfotografie en er zal een interview met een patiënt met veneus vaatlijden plaatsvinden.
Datum: 17 juni 2022
«Schrijf je in voor het Symposium Wondzorg»

 
   

Nascholing Kinderverpleegkunde: Ik hoor je wel maar ik zie je niet
Tijdens deze nascholingsdag, die meerdere keren gegeven wordt, zal door verschillende specialismen informatie worden gegeven over kinderen met oog- en gehoorproblematiek. Denk daarbij aan de medische kant maar ook aan tips voor jou als verpleegkundige. Tevens zal er in deze scholingsdag aandacht zijn voor ervaringsdeskundigen die hun verhaal en ervaringen (of dat van hun kind) met de deelnemers zullen delen.
Data: 8 april of 10 mei 2022.
«Schrijf je in voor de nascholing Kinderverpleegkunde» 

 
   

Nascholing Cultuursensitieve Zorg
De afdeling nascholing speelt in op Cultuursensitieve Zorg, gericht op de zorg voor patiënten met een niet-traditioneel Nederlandse achtergrond. De problemen ontstaan vaak door de afstand in communicatie. Deze worden in de nascholing verkend en leiden tot andere of nieuwe inzichten en geven belangrijk praktische handvatten voor de zorg van morgen.

Datum: 5 april.
«Schrijf je in voor de nascholing cultuursensitieve zorg»
 
   

Nascholing Didactische vaardigheden
Ben je wel eens of regelmatig gevraagd als gastdocent omdat jij dé expert bent op jouw vakgebied? Maak dan gebruik van de toolbox didactische vaardigheden. Als resultaat heb je je lesplan klaarliggen voor de les die je binnenkort gaat geven, met tips voor online onderwijs!

Data: 13 april, 9 mei en 4 juli 2022
«Schrijf je in voor de nascholing didactische vaardigheden»
 
   

Nascholing Psychiatrie 2.0
Psychiatrische patiënten komen niet alleen op de Psychiatrische afdeling voor. Daarom hebben wij de interactieve nascholing Psychiatrie 2.0, voor verpleegkundigen uit het ziekenhuis, wijkverpleegkundigen en verpleeghuisverpleegkundigen georganiseerd.
Datum: 11 april
«Schrijf je in voor de nascholing psychatrie 2.0»
 
   

Nascholing Werkbegeleiding
De nascholing Werkbegeleiding wodt in vier online bijeenkomsten van twee uur aangeboden. In online groepen worden leer- en begeleidingssituaties geoefend met de o.a. de Roos van Leary, de IJsberg van Mcclelland en het geven van feedback. Na de zomer komt er een vijfde online les bij: beoordelen.
Datum: 17 mei (start), 23 mei, 31 mei, 9 juni
«Schrijf je in voor de nascholing werkbegeleiding»
 
 
 
   
 
TERUGBLIK OP Nascholingen 
 
   

Terugblik Nascholing Nierziekten
Op 15 februari heeft de eerste in de cyclus nascholingen Nierziekten plaatsgevonden. De deelnemers gaven in één woord hun feedback op de dag:
leerzaam, interessant, top, verdieping, leuk, verfrissend...
«Schrijf je in voor de nascholing nierziekten»
 
   

Terugblik Nascholing Oncologie
Op 4 februari jl. was het Wereldkankerdag en op die dag vond de nascholing oncologie plaats met het thema “formele en informele zorg”.
Het programma kwam tot stand door de samenwerking van oncologieverpleegkundigen LUMC, vrijwilligers van inloophuis Scarabee en Educatie Zorgsector LUMC. In het programma was het zorgpad van de oncologiepatiënt de rode draad. De formele zorg is nodig voor diagnostiek en behandeling maar de meeste tijd brengt de patiënt buiten het ziekenhuis door en dan is een informeel netwerk cruciaal. Wat er allemaal mogelijk is aan informele zorg kwam naar voren in een inspiratiesessie georganiseerd vanuit de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten (NFK). Namens Scarabee werd in een presentatie en film duidelijk wat de toegevoegde waarde van het inloophuis kan zijn voor grote en kleine psychosociale vragen. Vanaf heden heten alle inloophuizen “Centrum voor leven met en na kanker”.
De sprekers uit het LUMC gaven een theoretisch kader bij coping strategie en uitleg over het project oog voor naasten.

De patiënt Pearl Ly had in een gedicht het laatste woord en een bezoeker van Scarabee zei treffend “ Ik ben niet meer ziek, maar ik ben ook nog niet beter”. 
«Schrijf je in voor de nascholing oncologie»

 
 
 
   
 
Agenda
 
   
donderdag 12 mei 2022
Dag van de verpleging
 
   
zaterdag 19 november 2022
Open dag Educatie Zorgsector LUMC
 
 "Niewe
Contact | bereikbaarheid

In verband met de richtlijnen Covid werken wij voornamelijk thuis. Hierdoor zijn wij het beste bereikbaar via het emailadres: educatiezorgsector@lumc.nl of kijk op de website (bij de betreffende opleiding / nascholing) voor de directe mailadressen van onze opleiders en organisatoren. 

 
   
 
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement