Meer informatie? Bekijk zakelijk.achterhoek.nl│
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Meer informatie? Bekijk zakelijk.achterhoek.nl bekijk online  |  afmelden
 
Achterhoek
april 2024
Nieuwsbrief toerisme en recreatie
In deze nieuwsbrief lees je over ontwikkelingen in de regio én bij Achterhoek Toerisme. Wil je meer informatie? Bezoek onze zakelijke website of volg ons op LinkedIn.
Nieuwe manager Routebureau Achterhoek Toerisme
 
Met veel plezier maken wij bekend dat de vacature van manager Routebureau is ingevuld. Medio mei zal Myron Ter Haar-Duivenvoorden geleidelijk de taken gaan overnemen van Jan ten Have.
Myrons roots liggen in de Achterhoek en ze heeft ruime kennis en ervaring vanuit voorgaande functies bij de NTFU en het Landelijk Fietsplatform. 
 
Nieuwe fiets- en wandelkaarten
Vanwege wijzigingen in het fiets- en wandelnetwerk zijn nu ook de vier wandeldeelkaarten, de vier fietsdeelkaarten en de Falk-fietskaart van de Achterhoek vernieuwd. Deze kaarten zijn voor partners en VVV’s vanaf heden te bestellen via het geactualiseerde bestelformulier. 
Bestelformulier


Nieuwe MTB route
De nieuwe MTB route bij de Schans in Lichtenvoorde is geopend door Arjan Schutten; wethouder van Vrijetijdseconomie van Oost Gelre en voorzitter van Achterhoek Toerisme; Henk Bulten. De route van 7 km gaat over geaccidenteerd terrein en is te combineren met de nabijgelegen MTB- en Gravelroutes.
Ontdek de route
 
 
Opening kampeerseizoen
 
Maandag 25 maart hebben we het kampeerseizoen van Kamperen in de Achterhoek weer officieel geopend!
Burgemeester Harry de Vries van gemeente Montferland en Kees Rosendaal, eigenaar van 't Peeske,  hebben op symbolische wijze de eerste haring in de grond geslagen.
Lees verder
 
Deelnemersbijeenkomst
Achterhoek Convention Bureau
De eerste bijeenkomst van Achterhoek Convention Bureau vond plaats met een expeditie in stadion de Vijverberg met een groep van ruim 65 ondernemers. Samen zetten we de Achterhoek op de kaart als bestemming voor een zakelijke bijeenkomst. Tijdens deze expeditie kregen we tips & tricks van experts uit het vakgebied waar je aan moet denken bij eventorganisatie.
Over de campagne
Hoteloverleg Achterhoek

Met een samenwerking van 23 hotels zorgen we voor meer slagkracht om de Achterhoek met een uniek 'Van hotel naar hotel' aanbod op de kaart te zetten. Tijdens het Hoteloverleg delen we kennis en kijken we bij elkaar in de keuken. Ditmaal waren we te gast bij Oldschool Hotel en Museum Villa Mondriaan. Met veel enthousiasme kijken we uit naar het seizoen.
Meer informatie en deelnemen?
 
 
Vrijheid - Evenementen en Bevrijdingsroutes
Dit jaar vieren we 79 jaar vrijheid. Organiseer je de komende periode evenementen die passen binnen het thema Vrijheid? Laat het ons weten! We brengen deze evenementen onder de aandacht via de pagina achterhoek.nl/vrijheid en op social media. Daarnaast plaatsen we binnenkort de thematische bevrijdingsroutes op ons routeplatform, waarmee we persoonlijke verhalen en informatie over bijzondere locaties delen.
Vrijheidsevenement aanmelden
Bestel nu het Duitstalige Toeristisch Magazine
 
Wil jij de Duitse bezoeker extra welkom heten? Bestel dan nu het Duitstalige Toeristisch Magazine. Het magazine wordt in week 16 en 17 verspreid in de Achterhoek en over de grens. Geef vóór 17 april via onderstaande knop aan hoeveel exemplaren je wilt bestellen.
Bestel gewenste aantal exemplaren
Achterhoekse Smaakmakers in de media
De komende tijd brengen we evenementen met een smaakvol karakter extra onder de aandacht. Met een online campagne, 1/1 pagina in Naober editie april en een pagina in de Achterhoek Vakantiekrant, inspireren we lezers om eropuit te gaan en het heerlijks uit onze regio te ontdekken. Je kunt hiervan profiteren, door jouw evenement(en) bij ons kenbaar te maken. Zo bereik je meer publiek en laten we samen zien dat de Achterhoek rijk is aan heerlijke producten.
Smaakvol evenement aanmelden
Nieuw: e-training over de Belgische gast
Na de Duitsers zijn de Belgen de grootste groep buitenlandse gasten voor de Achterhoek. In onze nieuwe e-training kom je meer te weten over de Belgische gast. Wat zijn cultuurverschillen tussen Nederlanders en Belgen? Wat vindt een Belgische gast belangrijk in zijn vrije tijd? Je krijgt in de training concrete tips om de Belgische toerist nog gastvrijer aan te spreken.
Bekijk e-learning omgeving
Nieuwe Smokkelroute
 
Vanuit de samenwerking Toerist-Info Isselburg, Heimatverein Anholt en de regiocoördinaten Oude IJsselstreek en Aalten is de Smokkelroute vernieuwd met onder andere luisterfragmenten. De route wordt op 26 mei gelanceerd bij het Grenslandmuseum in Dinxperlo. 
Lees verder
Promotie van jouw event via UITagenda Achterhoek
 
In de Achterhoek geniet je van rust maar vind je ook de nodige reuring. Van festivals tot intieme theatervoorstellingen en van streekproductenmarkten tot klassieke concerten. UITagenda Achterhoek promoot deze ook in 2024 groots via o.a. online campagnes, print media en socials.
Jouw evenementen ook kosteloos in de UITagenda? 
Evenement aanmelden
Achterhoek
 
Thema’s
Zien & Doen
Blijven slapen
Eten & Drinken
Fietsen & Wandelen
Routes
Evenementen
Snel naar
Kidsgeluk
Karakteristiek
Hotels
Musea
Kamperen
Wild eten in de Achterhoek
Outdoor Achterhoek
Zakelijk
Zakelijke website
Achterhoek Convention Bureau
Kennisplein
Projecten en campagnes
Routebureau
Over ons
Contact
Copyright © 2024 Achterhoek   -   privacystatement