Welkom aan 9 nieuwe partners in ons Connect to Rotterdam & Partners netwerk
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees online  |    Twitter   Linkedin   Instagram
rotterdam partners
Rotterdamse economie
Activiteiten, nieuws &
resultaten
 
Rotterdam. Steps Ahead.
Nieuwe marketingcampagne binnenkort van start
 
Rotterdam positioneren als aantrekkelijke congresbestemming voor de MICE-markt (Meetings, Incentives, Congresses & Events) en als aantrekkelijke vestigingsplaats voor internationale bedrijven. Dat zijn doelen waar we dagelijks hard aan werken bij Rotterdam Partners. En dat doen wij veelal en graag samen met veel partners in en om de stad. We richten ons hierbij niet op méér congressen en bedrijven, maar op congressen en bedrijven die kwalitatief bijdragen aan een toekomstbestendige economie van Rotterdam. Binnenkort gaat de nieuwe internationale marketingcampagne van start: Rotterdam. Steps Ahead. Deze campagne is een samenwerking met de gemeente en het Havenbedrijf en duurt van april t/m juni. Een belangrijk doel van deze campagne is het versterken van de internationale propositie van Rotterdam als stad die voorloopt in de energietransitie om zo internationale bedrijven en congresorganisatoren die actief zijn binnen dit thema te overtuigen naar onze stad te komen. In deze campagne maken we het Rotterdams ecosysteem, ondernemers en bewonersinitiatieven zichtbaar. 

De campagne omvat zowel betaalde content op LinkedIn, specifiek gericht op de MICE-markt en internationale bedrijven, als reguliere posts die voor iedereen zichtbaar zijn. Ook is de campagne zichtbaar in de stad. Op 8 april gaat een speciale landingspagina op onze website live. Meer over de resultaten van deze campagne in een volgende nieuwsbrief!
 
 
 
 
 
Rotterdam host TwitchCon en 9 andere congressen
In het eerste kwartaal van dit jaar hebben we, samen met diverse partners in de stad, 10 congressen binnengehaald met een totale economische waarde van ruim € 17,5 miljoen. Ook hebben we 19 kandidaatstellingen gerealiseerd welke bijna allemaal uit de strategische acquisitieaanpak zijn voortgekomen. Een absolute knaller is TwitchCon die met hun Europese event de komende drie jaar naar Rotterdam komen (10.000 personen, 2 dagen). Dit betekent een enorme kans om via een ander, krachtig kanaal de stad aan de wereld te laten zien en voor onze partners om mee samen te werken. Denk maar eens aan duizenden streamers die de stad gaan beleven en dat IRL gaan streamen.

Naast TwitchCon mag Rotterdam onder andere de volgende congressen gaan hosten:
•    European Resuscitation Council 2025 – 2.000 personen/3 dagen
•    Global Energy Transition Conference & Exhibition 2024 – 1.500 personen/3 dagen
•    IEEE RAS 2024 – IEEE Robotics and Automation Society - 2.000 deelnemers/4 dagen
Bekijk de agenda
 
 
 
Zes internationale bedrijven kiezen voor Rotterdam
In de eerste maanden van dit jaar hebben zes internationale bedrijven met onze hulp gekozen voor Rotterdam, alle zes passend bij de economische ambities. Zoals bijvoorbeeld het Amerikaanse Berskhire Grey. Zij maken innovatieve AI-ondersteunende robotica-oplossingen. Simpel uitgelegd maken zij robots die actief zijn om bedrijfsprocessen te vergemakkelijken voornamelijk in de logistieke sector. Hiermee spelen zij in op het probleem in Rotterdam/Nederland waarbij personeel voor warehouses en logistieke centra zeer moeilijk te vinden is. Een mooie aanwinst voor de stad dus! De zes bedrijven brengen kennis naar de stad en zijn goed voor een economische spin-off van € 25,6 miljoen aan investeringen.
 
 
 
 
Rotterdam in de media
Met een proactief persbeleid richten we ons op het bereiken van zoveel mogelijk positieve free publicity voor onze stad in (inter)nationale media. Dat doen we het liefst door samen met partners journalisten in Rotterdam te ontvangen. Zo ontvingen we in het eerste kwartaal een filmploeg van de Franse televisiezender France 3. Zij maakten een uitvoerige reportage over klimaatadaptatie en spraken met beleidsmakers en ontwerpers in de stad. Ook verwelkomden we de Belgische krant Het Laatste Nieuws voor een artikel over nieuw aanbod op het gebied van cultuur. De Spaanse krant El Pais schreef ook over Rotterdam als culturele bestemming. Naar aanleiding van een aanvraag verscheen er een inhoudelijk stuk over getijdenparken in The Guardian en was het Amerikaanse business- en designmagazine Fast Company onder de indruk van het innovatieve project POND, drijvende lampen die de waterkwaliteit tonen. In april staan er een tweetal groepsontvangsten op het programma waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn. Meer hierover in de volgende nieuwsbrief!
Lees meer
 
 
 
Pilot Rotterdam
City Card
Impact voor de stad door bestedingen van bezoekers bij attracties, musea, horeca, podia en andere leisure locaties, maar ook door een deel van de inkomsten terug te laten vloeien naar Rotterdammers via de Stichting Sam& en bezoekers dus iets terug laten doen voor de stad. Dát is het doel van de vernieuwde Rotterdam City Card. Begin februari zijn we gestart met een pilot die tot nu toe erg positief verloopt. De gastvrije ontvangst van bezoekers is een gezamenlijke opgave en we zijn dan ook erg blij met de medewerking van 8 partners en 11 hotels. Aan de hand van het gebruik testen we de techniek uitgebreid tot eind maart. Binnenkort kunnen dan meer locaties worden toegevoegd.
Lees meer
Inzet mobiele infobike op drukke plekken
In het kader van de gastvrije ontvangst van bezoekers verstrekken wij, in navolging van Amsterdam en overige Europese steden, bezoekersinformatie op drukke dagen en plekken in de stad via onze mobiele infobike. Zo waren we tijdens de Rotterdam Art Week op diverse plekken te vinden. De gratis Rotterdam City Map en onze persoonlijke tips voor leuke restaurantjes werden zeer gewaardeerd. In het hoogseizoen zullen wij de mobiele infobike vaker inzetten. Ook zijn wij met onze infobike (betaald) dit jaar aanwezig bij 10 congressen voor een gastvrije beleving. Aan het einde van het seizoen gaan wij evalueren of dit van structurele toegevoegde waarde is voor onze doelen ten aanzien van de gastvrije ontvangst van bezoekers.
 
 
 
Nu verkrijgbaar: de nieuwe Official Rotterdam City Map!
Doel van de Rotterdam City Map is om de bezoeker op weg te helpen, maar zeker ook te spreiden over de stad door bezoekers te verleiden de verborgen parels in de stad te ontdekken. De City Map was al gratis voor onze partners, maar vanaf dit jaar ook voor al onze bezoekers.
Bekijk de City Map
 
 
Warm welkom aan onze nieuwe partners
Een groot deel van onze samenwerkingspartners is verbonden aan ons partnermodel ‘Connect to Rotterdam & Partners’. Samen met zo’n 150 partners werken we aan de internationale marketing en acquisitie van Rotterdam en de gastvrije ontvangst van bezoekers. Per 1 april breiden wij ons partnernetwerk uit met de volgende nieuwe partners: FENIX Museum, Motel One, Vessel 11, Philogirl, JACK Rotterdam, Comedy Club Haug, Sonder Rose, Beleving aan Zee en Uluwatu Beach Club. Van harte welkom bij het partnernetwerk, we kijken uit naar een fijne en vruchtbare samenwerking!
Overzicht van onze partners
 
 
 
Netwerkevenementen
Als dé partnerorganisatie in de stad brengen wij onze netwerken graag bij elkaar. We trapten het jaar af met onze populaire Nieuwjaarsborrel in Theater Rotterdam. In het kader van het ontsluiten van nieuwe aan bestaande netwerken is voor deze editie samengewerkt met het jongerenplatform ‘Notes Community'. Een club die op brede schaal get-togethers organiseert gericht op (maar niet uitsluitend) jongeren van kleur. We wilden hen graag de ruimte bieden om hun stem te laten horen. Verder hebben we dit kwartaal exclusief voor ons ‘Connect to Rotterdam & Partners’ netwerk twee workshops georganiseerd. Een workshop over onze campagneaanpak op de bezoekersmarkt en een workshop over de marketing- en acquisitieaanpak op de MICE-markt in 2024 en Sustainable Storytelling.
 
 
 
Handelsbevordering
Rotterdamse bedrijven helpen met hun groei- en internationaliseringsambities, dat is waar onze Business Managers Trade zich dagelijks mee bezighouden. De eerste grote missie van dit jaar was een handelsmissie voor bedrijven actief in de havenontwikkeling in het kader van het Green Ports Partnership naar Brazilië, onder leiding van wethouder Robert Simons. Deze week zijn we in India voor een handelsmissie in het kader van het Partners for International Businesstraject op Horti. Naast deze handelsmissies hebben we samen met de RVO de lokale Asia Business Days georganiseerd. Ook hebben we met Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf voor het eerst sinds Covid weer een Lunar New Year gevierd.
 
 
 
 
 
Nieuw in ons team!
De afgelopen tijd hebben wij diverse nieuwe collega’s in ons team verwelkomd. Het team Convention Bureau is met de komst van twee nieuwe Business Development Managers weer op volle sterkte. Maarten Jeuring (boven links) focust zich op de sectoren Energy & Maritime en Vincent Giljam (boven midden) op IT&Tech & Urban Planning. Tiffany Meijer is binnen het team International Trade & Investment onze nieuwe projectmanager Horti en Food en volgt hiermee Carine Eijkelkamp op.
Geen nieuwe collega, maar Jurgen Hoekstra heeft zijn functie bij het Convention Bureau ingewisseld voor een nieuwe functie binnen het team Corporate Communicatie, Pers en Public Affairs als Partnerships Manager. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de bestendiging en groei van het partnernetwerk ‘Connect to Rotterdam & Partners'.
En last but not least is Erik van Essen gestart als onze nieuwe algemeen directeur. Erik heeft jarenlange marketing en sales ervaring als directeur in zowel het bedrijfsleven als de publiek-private sector. Zo was hij hiervoor werkzaam als Regio Directeur Noord-Holland bij Transdev/Connexxion en werkte hij onder andere bij P&O Ferries, Center Parcs, Landal GreenParks en Air Miles.

Wij wensen Maarten, Vincent, Tiffany, Jurgen en Erik ontzettend veel succes en plezier!
Maak kennis met ons hele team
 
 
 
 
Ons nieuwe adres per 1 mei 2024:

Bezoekadres
Weena 725
3013 AM Rotterdam

Postadres
Postbus 101
3000 AC Rotterdam
Wij gaan verhuizen!
Zoals inmiddels wel bekend, vertrekken wij uit het Schielandshuis. Gemeente Rotterdam is vanaf 1 april hoofdhuurder van dit Huis van de Stad. Het was voor ons een eer om in de afgelopen jaren op deze prachtige plek ons werk te mogen doen. Per 1 mei nemen wij onze intrek in het Groothandelsgebouw. Ook een geweldige plek, dus daar kijken we enorm naar uit.

En waar vind je ons dan in de tussenliggende periode? We zijn uiteraard gewoon bereikbaar en werken veelal vanuit huis. Daarnaast zal je ons komende maand ook regelmatig treffen in de stad, onder andere bij partners. Zo hadden we afgelopen week een gezamenlijke start van de week bij Little V.

Graag tot ziens in het Groothandelsgebouw!
 
 
 
Als relatie van Rotterdam Partners ontvang je deze nieuwsbrief.
Wens je deze nieuwsbrief niet te ontvangen, dan kan je je afmelden via contact@rotterdampartners.nl