Lees alles over onze activiteiten en impact
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees online
 |  
Twitter   Linkedin   Instagram
rotterdam partners
Rotterdamse economie
Activiteiten, nieuws &
resultaten
 
Binnengehaalde congressen leveren waarde op voor de stad
Rotterdam presteert goed
 
In het afgelopen kwartaal hebben wij, samen met de stad, 5 congressen binnengehaald voor Rotterdam met een economische waarde van 5,3 miljoen euro. Waaronder CogSci 2024 (800 deelnemers), FERMA Forum 2026 (1.000 deelnemers) en 12th International Conference on Cholesteatoma and Ear Surgery 2027 (1.200 deelnemers). Met deze congressen genereren we veel impact voor de stad, o.a. voor hotels, horeca, kennisinstellingen en ecosystemen.

Sterke prestaties worden gezien
Onlangs publiceerde ABN AMRO een artikel over de sterke prestaties van Rotterdam als congresstad. Het aantal congressen en congresdeelnemers in Rotterdam is namelijk relatief hoog vergeleken met andere Europese steden van ongeveer dezelfde omvang (tussen 0,5 en 1 miljoen inwoners), vooral als tweede stad van Nederland. Mooi dat al onze gezamenlijke inspanningen ook door anderen worden gezien!
Lees het artikel
 
 
 
 
Nieuwe bedrijven zorgen voor werkgelegenheid
Niet alleen congressen, maar ook zes internationale bedrijven zijn met onze hulp in Rotterdam geland afgelopen kwartaal. Zo gaat MoveLaser uit China zich in Rotterdam vestigen met hun marketing & sales kantoor. MoveLaser richt zich op de on- en offshore windmarkt en weet met behulp van sensortechnologie nauwkeuriger windturbines af te stellen om opbrengst te maximeren. De vestiging van nieuwe bedrijven levert de stad naast werkgelegenheid ook waardevolle kennis op.

Op maandag 2 oktober geven wij, samen met wethouder Robert Simons, alle internationale bedrijven die zich in het afgelopen jaar hebben gevestigd in Rotterdam een warm welkom tijdens ons jaarlijkse Red Carpet Dinner. Op het dak van het Groot Handelsgebouw krijgen zij een goede introductie binnen de stad en de kans om hun netwerk uit te breiden.
 
 
 
Nieuwe partners sluiten zich aan bij Connect to Rotterdam & Partners netwerk
We hebben dit jaar al veel nieuwe partners mogen verwelkomen in ons Connect to Rotterdam & Partners netwerk, bestaande uit attracties, musea, podia, horecagelegenheden, winkels, hotels, venues, aanbieders van congres- en eventservices en vervoerders. Graag willen we Blue City, De Beren, House of Gassan, Markthal Rotterdam, Stadion Feijenoord / Congres- en Evenementencentrum De Kuip, Vlaardingen Partners en Waterbus van harte welkom heten in het netwerk. We geloven in de kracht van samenwerken en verbinden, en kijken daarom uit naar een fijne, impactvolle samenwerking om de stad als aantrekkelijke toeristische en zakelijke bestemming te promoten.

Back To Work borrel
Op 31 augustus organiseerden wij een Back To Work netwerkborrel voor het Connect to Rotterdam & Partners netwerk bij het Urban Leisure & Tourism Lab in Rotterdam Zuid.
Lees meer over deze borrel en de locatie & bekijk de foto’s

Kennis- en netwerksessies
Naast een aantal grote netwerkevenementen organiseren wij dit najaar meerdere kleinschaligere kennis- en expertisesessies voor partners, zoals 'De kracht van Data Driven Marketing' en ‘Route en Richting voor Rotterdam’. Strategische sessies die onze partners de kans geeft om proactief betrokken en onderdeel te zijn van onze plannen in 2024.
Lees meer over ons Partnerplan
 
 
 
Data driven B2C marketingcampagne
Onze B2C campagnes inspireren internationale bezoekers om Rotterdam te ontdekken. Deze zomer voerden wij de marketingcampagne Celebrate the Summer, waarbij we impact wilden creëren door frontrunners uit Vlaanderen (België) en Nordrhein Westfalen (Duitsland) te activeren de stad te bezoeken en waarin we het verhaal van Rotterdam vertelden als toekomstbestendige, duurzame stad die je kunt ervaren als échte local. I.s.m. AIR (Rotterdam Architectuur Maand), ss Rotterdam, Wikkelboats, Bovenop Zuid (Rotterdamse Dakendagen) en andere partners hebben we het bereik uitgebreid naar hun websites. Deze succesvolle joint marketing benadrukt het belang van samenwerken en de waarde van data.

Op 28 september organiseren wij de kennissessie ‘De Kracht van Data Driven Marketing’ waarin we de resultaten van deze marketingcampagne delen en laten zien hoe data de sleutel is tot succesvolle marketing.
Bekijk campagnevideo's
Resultaten B2B Hydrogen campagne
Ook op B2B vlak gaan de inspanningen onverminderd door om Rotterdam onder de aandacht te brengen als aantrekkelijke stad voor internationale bedrijven en congressen. Een campagne die alweer een tijdje achter ons ligt, maar waarvan we de resultaten graag delen, is de Hydrogen campagne. Deze campagne heeft van 24 april t/m 19 mei gedraaid rondom de World Hydrogen Summit. Voor de campagne zijn er zorgvuldig voorbeelden geselecteerd, gebaseerd op data binnen de Hydrogen niche, met als doel te laten zien hoe Rotterdam actief werkt aan innovaties en uitdagingen op dat vlak.

We hebben samengewerkt met diverse partners en organisaties binnen het Rotterdamse ecosysteem om de juiste content te creëren en om het bereik te vergroten. Benieuwd naar de opzet en de resultaten van deze campagne? Bekijk deze hier. Voor toekomstige campagnes werken we ook graag samen met partners en ambassadeurs om meer impact te maken en om de boodschap te versterken.
Bekijk resultaten
 
 
 
Rotterdam (straks) in de media
Dit najaar staan er diverse persontvangsten op het programma. Zo ontvingen wij vorige week een journaliste van Lonely Planet en krijgen we deze week de nationale Italiaanse televisiezender RAI op bezoek voor een nieuw actualiteitenprogramma over klimaatadaptie. Insteek van het item wordt drijvende architectuur, resilience en de Stadsprojecten. Binnenkort ontvangen we Le Figaro die zal schrijven over nieuwe tentoonstellingen voor een city break artikel en een journalist van The Boston Globe voor een reisartikel met focus op hedendaagse architectuur. Op 28 & 29 september organiseren we een internationale persreis rondom de opening van Ai Weiwei in de Kunsthal. Vooralsnog hebben A-media zoals El Pais, La Vanguardia en Le Parisien toegezegd deel te nemen. Op 29 september organiseren we een rondleiding bij FENIX voor journalisten die voor reisgidsen schrijven. Zij worden ook bijgepraat door het Nederlands Fotomuseum over hun verhuizing naar het monumentale Santos pakhuis. In het gezelschap zijn ook een aantal correspondenten, o.a. van The Guardian. We houden jullie uiteraard op de hoogte van de mooie artikelen die deze inspanningen gaan opleveren. Dit leuke artikel van The Independent is daar ook weer een mooi voorbeeld van.
 
 
 


Welkom in ons team!
De afgelopen tijd hebben wij een aantal collega’s mogen verwelkomen in ons team. Claire Schiebroek is sinds 1 september onze nieuwe Communicatie & PR medewerker in het team Corporate Communicatie, Pers & Public Affairs. Daarnaast is het Rotterdam Expat Centre versterkt met Satsita Usmaeva die Daniël Moeliker opvolgt en eerder als stagiaire en Young Talent bij ons werkzaam was. Met ook nog de komst van een stagiaire is het Rotterdam Expat Centre weer op volledige sterkte. Sinds 7 augustus heeft Larissa Verbaas het stokje overgenomen van Larissa Molenaar als Connector Partnerships & Content voor de Rotterdam. Make It Happen merkalliantie.

Komende week nemen wij afscheid van onze directeur Wilbert Lek en Brennus van Os van den Abeelen als accountmanager international congresses & events. Voor beide functies is de sollicatieprocedure in gang gezet.

We wensen Claire, Satsita en Larissa heel veel succes en plezier bij Rotterdam Partners!
 
 
 
Als relatie van Rotterdam Partners ontvang je deze nieuwsbrief.
Wens je deze nieuwsbrief niet te ontvangen, dan kan je je afmelden via contact@rotterdampartners.nl