Innovatieve fietsbrug van hout en beton
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Betoninfra
Nieuwsbrief juni 2022
 
Circulaire hout-betonbrug met aansluitend demontabel, gestort fietspad
Op het Zwolse bedrijventerrein Hessenpoort is de eerste innovatieve fietsbrug in gebruik genomen van hout en beton. Aansluitend is een fietspad gemaakt van gestort beton dat demontabel is. Het ontwerp combineert de voordelen van beton (onderhoudsarm, lange levensduur) met die van hout (duurzaam). Doelstelling is dat de brug minimaal 80 jaar meegaat.
Lees verder >>
Puzzelen met betonvlakken in binnenplaats Sluishuis
Sluishuis is een gloednieuw appartementencomplex op het water van het Amsterdamse IJ. Rondom de aanlegsteigers in de binnenplaats is een ware puzzel aan betonvlakken gelegd. Omdat het complex in het IJ ligt, en de binnenplaats omgeven is door appartementen, was de aanvoer van het beton een heikel punt.
Lees verder >>
10 km bermbeton in Venray maakt verkeer veiliger
Een veiligere weg vanwege het vele landbouwverkeer. Dat is de reden waarom gemeente Venray bermbeton aanbrengt langs de Veulensewaterweg en de Jaegerhofweg. De verbreding van 40 cm aan beide zijden, zorgt ervoor dat het verkeer op beide weghelften meer ruimte heeft om uit te wijken.
Lees verder >>
Factsheet 'Klimaatbestendig'

In samenwerking met EUPAVE heeft BetonInfra een aantal factsheets opgesteld, die nu ook in het Nederlands beschikbaar zijn. De eerste die we onder de aandacht brachten was de factsheet '100% circulair'

De tweede factsheet gaat in op de klimaatbestendigheid van beton, waarbij een belangrijk aspect het vermogen van een wegverharding is om spanningen op te nemen en te blijven functioneren als deze wordt onderworpen aan externe belastingen als gevolg van klimaatverandering. 

Meer weten? Download de factsheet >>
Betonnen rotonde maakt nieuwe ontsluitingsweg compleet
Met de oplevering van een betonnen doorgaand gewapende rotonde, sluit de gloednieuwe Diepveldenweg in Eersel/Bergeijk (Nbr) aan op de N397. Met name het vrachtverkeer van en naar het bedrijventerrein in Bergeijk zal gebruik maken van deze weg waardoor de dorpskern wordt ontlast en de verkeersveiligheid toeneemt.
Lees verder >>
Lage MKI van project?
Of kiezen voor duurzame keten?
Een lage MKI-waarde. Daar draait het om bij de aanbesteding van infrawerken. Maar op projectbasis sturen op een lage MKI betekent lang niet altijd dat de totale productieketen op de meest duurzame manier functioneert.
Lees verder >>
Kort gestort
Berichten over betonprojecten in het nieuws:
  • Fietsers krijgen met nieuw fietspad eigenlijk het oude ‘karrenspoor’-tracé van de N823 tussen Eibergen en Neede
  • Duurzaam en circulair fietspad op komst in Middenmeer
Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
BetonInfra is een samenwerkingsverband tussen Betonhuis Cement en partners.