Lees de nieuwsbrief online voor een optimale weergave
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
De herfst door met tips van Loes! Online lezen
  |  Afmelden
Loes adviseert ouders
(Winter)tips over zwangerschap, opgroeien en opvoeden!
Wintertijd!
Zondag gaat de klok weer een uurtje achteruit. ⏰

Heerlijk een uurtje langer slapen. Maar voor je kind kan dit best even omschakelen zijn. Hoe maak je deze omgang soepeler? Deze tips gaan je helpen.
Deel dit item op
Twitter Facebook
Dwarse puber...
Mijn zoon Joost kan soms best een dwarse puber zijn. Advies van zijn ouders neemt hij de laatste tijd niet meer snel aan. DUH, dat is ook hélémaal niet cool.

Toch nam hij afgelopen zomer wel wat tips aan toen hij (oud)profvoetballer Vincente had ontmoet. Welke tips, lees je in de nieuwste blog van MamaTien…
Lees meer
Deel dit item op
Twitter Facebook
Samen Sociaal Online
Volgende week start de Week van de Mediawijsheid en dan gaan wij voor Samen Sociaal Online. In coronatijd zijn we massaal online gegaan: kinderen leren op afstand en ouders werken op afstand. We ervaren veel plezier en gemak van ons gebruik van online media. Maar de online wereld staat ook onder druk door haat, nep nieuws en cybercriminaliteit.

Wat moet je weten om het gedrag van je puber beter te kunnen bijsturen? En wat voor gamer of social media gebruiker is je kind eigenlijk? Leer er meer over tijdens het webinar Pubers achter hun schermen

Hoe houden we het samen sociaal online? Maak het bespreekbaar met je kind tijdens de Week van de Mediawijsheid!
Lees meer
Deel dit item op
Twitter Facebook
Squid Game, nazomerse hit!
Heb jij al gehoord van de hitserie Squid Game?

In de serie strijden mensen om een grote pot met geld. Zij spelen kinderspelletjes. Wie verliest, wordt doodgeschoten. De gewelddadige serie is dus niet voor niets voor 16+. Maar weet toch kinderogen te bereiken. Bijvoorbeeld via YouTube of TikTok.

Hoe ga jij als ouder om met deze hype? Bekijk onze tips! Of kom 8 november naar de gratis bijeenkomst Hoeveel schermtijd is gezond, waarbij Squid Game ook aan bod komt. ✔️ 
Agenda
Deel dit item op
Twitter Facebook
Voorlezen?
Goed idee!  Dikkie Dik, sprookjes en dierenboekjes: er is ontzettend veel keuze in kinderboeken. Kleintjes zijn er dol op als ze worden voorgelezen. En het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling.

Maak het nog leuker: stel vragen als je voorleest. “Heb je dat ook weleens? Wat doe je dan?”. Zo maak je van dit heerlijke momentje een plezier voor twee. 
Lees meer
Deel dit item op
Twitter Facebook
Opvoedvraag uitgelicht!
"Mijn dochter is pasgeleden 2 jaar geworden, maar ze praat nog niet. Ze maakt wel klanken en wijst dingen aan. Wat kan ik doen?"

Tips van Loes:

Klanken maken en wijzen is een begin van praten. Begrijp je wat je dochtertje bedoelt als ze jouw aandacht vraagt?  Vraag het haar; “Wil je…..?”. Kinderen leren praten in hun eigen tempo, maar ze leren het meest als de mensen in hun omgeving veel tegen ze praten. Liedjes zingen en voorlezen is ook heel goed. Meer tips voor wat je kunt doen, ook (bij wie je terecht kunt) als je je zorgen maakt over haar taalontwikkeling, vind je hier.

 


Heb jij ook een opvoedvraag? Praat erover met bekenden. Op het consultatiebureau of met je zorgverlener. Ook kun je altijd anoniem en online bij Loes terecht.
Contact met loes
Naar Contactformulier
Bekijk Loes spreekuren
Bekijk alle Loes locaties
Nieuwsbrief instellingen
Afmelden
Profiel aanpassen