In Vleuten zijn twee rotondes verduurzaamd met een in het werk gestorte betonnen rammelstrook
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Betoninfra
Nieuwsbrief december 2021
Rotonde in één weekend verduurzaamd met beton
In Vleuten heeft de gemeente Utrecht twee rotondes verduurzaamd met een in het werk gestorte betonnen rammelstrook. De rotondes gingen op vrijdagavond 20.00 uur dicht en waren op maandagochtend 06.00 uur weer beschikbaar voor het verkeer. Bij beide rotondes is gekozen voor een printprofiel van cobblestone dat na het storten in het net aangetrokken beton is aangebracht.
Lees verder >>
Kennismodule Betonverhardingen bereikbaar via Kennisportaal BetonInfra
Enkele jaren geleden heeft de CROW-werkgroep Betonverhardingen alle bestaande kennisproducten ondergebracht in de CROW-kennismodule Betonverhardingen. Deze is nu aan actualisering toe, reden om de kennismodule over te dragen aan BetonInfra. De kennismodule wordt ontsloten via Kennisportaal BetonInfra en wordt het komende jaar geactualiseerd.
Bezoek Kennisportaal BetonInfra >>
CTB-verharding van 100% gerecycled beton op Schiphol
Sinds september 2020 is Schiphol bezig met bouwwerkzaamheden voor de A-Pier. Voor betonverhardingen voor vliegtuigen gelden strenge vlakheidseisen, ook de funderingslaag moet aan strenge eisen voldoen. Hiervoor maakt Den Ouden Groep een CTB-fundering, een cementgebonden fundering die meestal wordt toegepast bij zwaarbelaste  funderingen.
Lees verder >>
Het verwerken van vezelbeton
WEBINAR,  20 JANUARI 2022

Door het toevoegen van vezels aan het beton kunnen eigenschappen van het mariaal worden verbeterd. De bekendste zijn staalvezels maar ook bijvoorbeeld kunststofvezels, glasvezels of basaltvezels kunnen worden toegepast, al dan niet gecombineerd met traditionele wapening.

Als vezels worden toegepast, moet daar ook rekening mee worden gehouden bij het verwerken van het beton. Wanneer worden ze toegevoegd? Hoe kunnen ze worden gedoseerd? Hoe zorg je voor een homogene verdeling? Wat doet het met de verwerkbaarheid van het beton? Zijn er aanpassingen in het mengsel nodig? Kan vezelbeton worden gerecycled?

Het zijn allemaal vragen die aan bod komen tijdens het webinar Het verwerken van vezelbeton, op 20 januari 2022. Het webinar wordt georganiseerd door Betonhuis en Betoniek en is gratis voor leden en lezers.

Sprekers zijn Bart Wight van Bekaert en Walter Speelman van Mebin. Jacques Linssen (vakredacteur Betoniek) is gespreksleider.

AANMELDEN
Fietspaden op Texel in beton
De gemeente Texel heeft het beheer en onderhoud van 32 km fietspad overgenomen van Staatsbosbeheer. In vier jaar tijd wordt er steeds een cluster van fietspaden vernieuwd en uitgevoerd in beton. De huidige diverse verhardingen worden vervangen door duurzaam beton en de fietspaden worden waar mogelijk breder gemaakt zodat ze veiliger zijn.
Lees verder >>
Getrokken betonnen goot vervangt gemetselde goot
Op verschillende locaties in de dorpskern van Groesbeek is de huidige, traditioneel aangebrachte watergoot aan vervanging toe. Aannemer Heijmans heeft de gemeente het voorstel gedaan om de watergoot uit te voeren in beton en machinaal aan te brengen met een slipformpaver.
Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden
BetonInfra is een samenwerkingsverband tussen Betonhuis Cement, Betonhuis Betonmortel en aannemers betonwegen.