In de Efteling verschijnen een strand, waterpartij en junglepaden in decoratief beton
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Betoninfra
Nieuwsbrief maart 2022
Wereld van Sindbad in decoratief beton
In de Efteling worden de bekende draaiende kookpotten van Monsieur Cannibale ingeruild voor handelsschuitjes die passen bij de avonturen van de ondernemende zeeman Sindbad. Den Ouden Groep is verantwoordelijk voor de aanleg - in decoratief beton - van een strand, waterpartij en junglepaden.
Lees verder >>
Fietsgemeente Bergeijk kiest voor beton
De gemeente Bergeijk wil dé fietsgemeente van Brabant worden. De realisatie van deze belofte krijgt steeds meer gestalte. Betonnen fietspaden vormen de basis.
Deze fietspaden gaan immers lang mee zonder noemenswaardig onderhoud, ze hebben geen last van wortelopdruk en bieden veel fietscomfort.
Lees verder >>
100% gerecycled grind in fundering windmolens
Langs de A16 tussen de Moerdijkbrug en de Belgische grens worden de komende jaren 28 windmolens gebouwd die stroom moeten leveren voor 100.000 huishoudens. Aannemer Heijmans heeft de betonnen fundering voor de eerste zes windmolens gemaakt in opdracht van Vattenfall. 
Lees verder >>
Factsheet '100% circulair'
In samenwerking met EUPAVE heeft BetonInfra een aantal factsheets opgesteld, die nu ook in het Nederlands beschikbaar zijn.
De eerste die we onder de aandacht brengen is de factsheet '100% circulair'. Beton dat het einde van zijn levensduur heeft bereikt, kan worden vergruisd om granulaten (zand en grind) te leveren voor gebruik in nieuw beton of in andere cementgebonden of ongebonden toepassingen zoals wegfunderingen. In alle gevallen worden natuurlijke hulpbronnen bespaard.
Meer weten? Download de factsheet >>
Toeristische steiger Cocksdorp weer mooi na make over
In Cocksdorp - aan de noordkant van het eiland Texel - is een 70 m lange betonnen uitkijksteiger aangelegd. Toeristen kunnen vanaf dit punt vogels spotten en hebben een prachtig uitzicht op de Waddenzee. Op de betonnen verharding komen houten vlonders die duurzaam bevestigd worden aan de robuuste ondergrond
Lees verder >>
Getrokken barrier op oneffen ondergrond ideale oplossing
Wanneer de ondergrond oneffen is, heeft het in situ storten van een getrokken barrier de voorkeur. Dat blijkt ook bij de nieuwe rijksweg die de A16/A20 verbindt met de A13. Door het gebruik van GPS-units kunnen oneffenheden in de ondergrond makkelijk worden opgelost .
Lees verder >>
Rijkswaterstaat stelt extra duurzaamheidseisen aan beton
Rijkwaterstaat stelt voor alle nieuwe projecten aanvullende duurzaamheidseisen aan beton.
De eisen komen voort uit afspraken gemaakt in het Betonakkoord en gelden vanaf 1 januari 2022.
Lees verder >>
Kort gestort
Berichten over betonprojecten in het nieuws:
  • Rotondes Flevoland voortaan van beton
  • Unieke circulaire fietsverbinding op Hessenpoort aangelegd
  • Asfalt Bosscherweg in Grijpskerk maakt plaats voor beton
  • 13 kilometer barrier langs de N434
  • Kapotgevroren fietspad Croeselaan wordt vervangen door betonnen variant
Lees verder >>
BetonInfra
www.betoninfra.nl
info@betoninfra.nl
E-mail opties
Aanmelden
Afmelden

BetonInfra is een samenwerkingsverband tussen Betonhuis Cement en partners BetonInfra