Je bent van harte welkom bij de Immersive Tech Week
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees online
  |  
Twitter   Linkedin   Instagram
rotterdam partners
Rotterdamse economie
Activiteiten, nieuws &
resultaten
 
Stad zet zich in voor IT&Tech frontrunners
 
Deze maand hebben we, samen met een groot aantal partners in Rotterdam en regio, een marketingcampagne over IT&Tech gelanceerd. Doel is om Rotterdam onder de aandacht brengen als interessante IT&Tech hub waar de nieuwe economie en grote transities zoals de energietransitie worden vormgegeven. Tijdens de campagne zullen we via onze website en socials showcases en artikelen delen en samen met onze partners proberen we zo zichtbaar mogelijk te zijn bij innovatieve IT&Tech spelers die zich mogelijk in Rotterdam willen vestigen of willen investeren. Lees hier het verhaal over the Convergence, een samenwerking van Erasmus Universiteit, Erasmus MC & TU Delft.

De campagne bouwt op naar de Immersive Tech Week die van 28 november tot 2 december plaatsvindt in Rotterdam, waardoor de IT&Tech spotlights sowieso al extra gericht zijn op de stad.
 
 
 
 
 
Uitnodiging Immersive Tech Week
Komende week, van 28 november t/m 2 december, is het zover: de eerste Rotterdamse editie van Immersive Tech Week (ITW) in De Doelen. Tijdens dit event vind je de laatste technologie op het gebied van virtual en augmented reality, metaverse en innovaties op het gebied van industrie, gezondheidszorg, onderwijs en de kunsten. Bij ITW ontmoet je tech giganten als Meta (voormalig Facebook) én lokale helden als 360Fabriek en SenseGlove.

Bestel een gratis Trade Show Pass
Rotterdam Partners heeft samen met de Gemeente en de Doelen hard gewerkt om deze eerste editie in Rotterdam mogelijk te maken en we zijn er trots op dat dit unieke event nu bijna van start gaat. We willen graag al onze partners van harte uitnodigen om dit unieke event te beleven. Als partner van ITW mogen wij jou een gratis Trade Show Pass aanbieden. Deze kun je bestellen via deze link. Kortingscode: ITW-ROTTERDAM. Graag tot ziens in de Doelen!
Bestel Trade Show Pass
 
 
 
Strategische acquisitie:
nieuwe vestigers
De afgelopen periode hebben we verschillende nieuwe bedrijven geholpen om in Rotterdam te landen. Zo past de hoogtechnologische startup Paebbl perfect in onze strategie om bedrijven aan te trekken die bijdragen aan de energietransitie. Vanuit hun nieuwe locatie in de grofsmederij op RDM mineraliseren zij binnenkort afgevangen CO2 en zetten het om in een industriële vulstof die kan worden gebruikt in beton, papier of plastics. Ook het Amerikaanse Executive Search Bureau N2Growth, waarvan burgemeester Aboutaleb in september het nieuwe kantoor in Little C opende, hielpen we hun weg te vinden in Rotterdam.
Meer info over onze strategische acquisitie
 
 
 
Rotterdam in de media
Naar aanleiding van persontvangsten die we eerder dit jaar hebben georganiseerd, zijn er een aantal aansprekende artikelen verschenen. De Italiaanse editie van The Good Life publiceerde een uitvoerige reportage over duurzaam Rotterdam. De Duitse krant Süddeutsche Zeitung lichtte een aantal innovatieve stedelijke ontwikkelingen uit zoals Hofbogenpark en SAWA. How to spend it, het magazine van de Italiaanse financiële krant Il Sole 24 Ore, sprak met Winy Maas over zijn lievelingsplekken in de stad. Op afstand ondersteunde wij het invloedrijke Amerikaanse business en tech platform Fast Company met een artikel over Blade Made, een in Rotterdam gevestigde start-up die stedelijke objecten ontwerpt met in onbruik geraakte windmolenwieken. Ook in de Nederlandse media vonden we onze weg. Bijvoorbeeld met ons aandeel in Hotel Neutraal, de handelsreis naar Chili en de toeristische nazomer.
Bekijk meer artikelen
 
 
 
 
Rotterdam. Maritime Capital of Europe in de spotlights
Met het samenwerkingsverband Rotterdam. Maritime Capital of Europe lanceren we twee marketingcampagnes waarmee we de unieke positie van onze maritieme regio onder de aandacht brengen. Met een campagne over Offshore Energy wordt ingezoomd op de Rotterdamse scale-up Seaqualize die het met hun innovatie mogelijk maakt om het hele jaar door windmolenparken in zee te bouwen. Doel is om maritieme start-ups en scale-ups aan te trekken die op hun beurt ook een bijdrage kunnen leveren aan het maritieme ecosysteem en de energietransitie.

In een volgende campagne stelt de Rotterdamse community van Maritime Business Services zich voor. Wat komt er allemaal bij kijken om een schip te laten varen? Hoe dragen alle verschillende dienstverleners bij aan de grote maatschappelijke opgaven die we hebben en hoe volledig, kwalitatief en innovatief is het aanbod in Rotterdam? Ook op dit gebied hebben wij een unieke propositie die we onder de aandacht willen brengen bij start-ups & scale-ups in de maritieme sector. Hou voor alle campagne posts het Rotterdam. Maritime Capital of Europe LinkedIn kanaal in de gaten.
 
 
 
Netwerken en kennis delen tijdens Partnerbijeenkomst
Op dinsdag 8 november organiseerden wij een Partnerbijeenkomst voor ons Convention & Tourism partnernetwerk. In de Schiecentrale kwamen zo’n 100 partners bij elkaar om te netwerken en kennis te delen. We keken vooruit naar ons nieuwe, toekomstbestendige partnermodel en de uitdagingen waar we als stad en als partners voor staan. De interactieve break-out sessies op het gebied van Duurzaam Toerisme en Strategische Acquisitie MICE leverden goede gesprekken en ideeën op en de LinkedIn workshop zorgde voor mooie inzichten bij de aanwezigen om meer uit dit kanaal te halen voor een gezamenlijke positionering van Rotterdam. Bekijk een foto-impressie van het event (wachtwoord: partnerbijeenkomstRP2022).
Bekijk foto-impressie
Nominatie Do-rist campagne Columbus Travel Award
Helaas hebben we de award niet gewonnen, maar toch zijn we erg trots dat we met de Do-rist campagne een van de genomineerden waren voor een Columbus Travel Award, de Oscar binnen de Nederlandse reisbranche, categorie Binnenlandse Reisbestemming van het Jaar. Volgens de jury: “Met de campagne Do-rist laat Rotterdam de metropool zien door de ogen van de lokale bevolking: inspirerende creatieven en ondernemers die hun passie voor vaak minder bekende plekken in de stad op een toegankelijke en ontwapenende manier delen. De campagne draagt zo bij aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme en fungeert als showcase voor de grenzeloze energie van Rotterdam".
Meer info Do-rist campagne
 
 
 
Als relatie van Rotterdam Partners ontvang je deze nieuwsbrief.
Wens je deze nieuwsbrief niet te ontvangen, dan kan je je afmelden via contact@rotterdampartners.nl