Achtergrond van de vertragingen | Welke stappen neemt Shimano | Wanneer verwacht Shimano dat het opgelost is
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Shimano Benelux B.V. Online lezen  |  Afmelden
Update | Verhuizing magazijn 
januari 2024

Uitleg over de huidige vertragingen

Beste Klant,

Vanwege de verhuizing van ons magazijn naar België zijn er vertragingen opgetreden in de levering van orders. Wij begrijpen dat dit voor u vervelend is. Wij bieden onze excuses aan voor deze vertragingen en het niet leveren van onze gebruikelijke service. We doen er veel aan om de vertragingen terug te dringen. Met deze update willen wij u informeren over wat er aan de hand is en welke stappen wij nemen om de situatie op te lossen.

Waar komen de vertragingen vandaan
De centralisering en modernisering van magazijnen is een complex en groot project. Vanwege deze complexiteit zijn er vertragingen opgetreden in het verzenden van bestellingen. De voornaamste vertraging vindt plaats doordat er veel artikelen ingeboekt moeten worden en diverse IT-Systemen gekoppeld moesten worden. Verder moeten er in een aantal gevallen ook ontbrekende artikelgegevens ingevoerd worden. De levertijd van bestellingen kan daarom oplopen tot enkele weken.

Wat doet Shimano om de huidige vertragingen op te lossen?
We staan voortdurend in contact met Kuehne+Nagel om de situatie te monitoren en te verbeteren. Zo zijn er vanuit Kuehne+Nagel meer dan 20 extra medewerkers gestart om meer orders te kunnen verzenden. Ook is er gestart met een permanente nachtdienst, waardoor er ook s’nachts bestellingen gereed voor verzending gemaakt worden.

Verder heeft Shimano besloten om vanuit onze magazijnen in Nederland en Frankrijk tijdelijk ondersteunende werkzaamheden te verrichten. Zo wordt het ontvangen van artikelen en het aanvullen van gegevens nu door een aantal ervaren medewerkers in Nederland gedaan, zodat het inboeken in België sneller verloopt.

Het magazijn in Frankrijk wat normaal alleen ingezet wordt voor leveringen aan onze klanten in Zuid-Europa wordt vanaf nu ook ingezet om bestaande en nieuwe orders naar klanten in Belgie, Luxemburg en Nederland te sturen.

Wat is de levertijd van mijn order?
Momenteel worden 90% van de bestellingen binnen 10 werkdagen verzonden. Echter kan niet elk artikel binnen deze termijn verzonden worden, dit is afhankelijk van de voorraad van het artikel in ons magazijn in België. De levertijd van een artikel kunt u vinden op MyShimano. Deze levertijd wordt continu bijgewerkt en is dus actueel. Voor leveringen vanaf het magazijn in Frankrijk geldt een levertijd van 2 dagen, mits het artikel daar voorradig is. Op dit moment is in MyShimano alleen nog de levertijd zichtbaar van onze voorraad in België. We onderzoeken momenteel of het mogelijk is om in MyShimano ook de beschikbare voorraad van onze locatie in Frankrijk zichtbaar te maken. Als dit mogelijk is dan zullen we u daarover informeren.

Waarom ontvang ik soms meerdere zendingen voor één order?
Doordat we nu tijdelijk vanuit meerdere magazijnen verzenden kan het zo zijn dat uw bestelling in meerdere zendingen aankomt en u daarvoor ook aparte facturen ontvangt.

Wanneer verwacht Shimano dat de problemen opgelost zijn?
Onze huidige verwachting is dat vanaf week 9 de achterstanden van het inboeken van alle voorraad significant zijn afgenomen. Vanaf dat moment verwachten we ook dat de doorlooptijd van orders snel terug zal lopen. Zodra we hier meer concrete informatie over hebben dan informeren wij u hierover.

Wat moet ik doen als ik specifieke vragen of problemen heb met/over een order?
Wanneer er iets mis is met een bestelling, dan kunt u het beste contact opnemen met uw vertegenwoordiger of met de afdeling customer service van Shimano. Zij kunnen dan samen met u de beste vervolgstappen bepalen.

Groeten,
Shimano Benelux

Contact
E-mail opties