Goed nieuws: naast het jongerenexamen op B1-niveau, wordt een jongerenexamen op A2-niveau onderzocht!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Snippet tekst Wordt deze e-mail niet goed weergegeven?
Ga dan naar de online versie
 
Nieuwsbrief 3
2023
Jongerenexamen op A2-niveau 

Goed nieuws: CNaVT onderzoekt of er een jongerenexamen op A2-niveau aan ons aanbod kan worden toegevoegd! Dit examen wordt zowel in mei als in oktober gepilot. Deelname aan dit examen is ook gratis, maar kandidaten ontvangen feedback op hun prestaties en geen indicatie van niveau. De reden daarvoor is dat dit examen nog in een vroeger stadium zit en we het niveau nog niet kunnen garanderen. Heeft u interesse om met een groep deel te nemen aan het pilotexamen op A2-niveau? Laat dan hier uw gegevens achter: https://forms.gle/UTFK6xw61avSyCRH8 

 
 
Uit het veld: Pilootafname van het jongerenexamen
In het voorjaar van 2022 werd het Jongerenexamen (ERK-niveau B1) gepilot bij ongeveer 135 jonge NVT-leerders van over heel de wereld. We spraken Naomi Sluys en Sjoukje van der Meer van NTC Madrid over hun ervaringen. 
 
Naar artikel  
 
Toetstip
Testen en evalueren
Hoe kun je het leerproces van je leerders opvolgen? Hoe geef je je evaluatie vorm? Hoe zorg je voor een krachtige evaluatie? 
In deze toetstip staan we stil bij een aantal belangrijke vragen van testen en evalueren: waarom evalueer ik? Wat ga ik evalueren? Hoe ga ik dat doen? En wat doe ik met de resultaten? Je maakt ook kennis met de kwaliteitscriteria validiteit en betrouwbaarheid. 
 
Naar artikel  
 
 
Achter de schermen
Meeting CNaVT-teams Nijmegen en Leuven tijdens het Colloquium Neerlandicum: 
Van 24 tot en met 26 augustus was het CNaVT-team aanwezig op het Colloquium Neerlandicum in Nijmegen. De ideale setting om na te denken over de ontwikkeling van onze examens voor 2023! Op de foto zie je ons gezellig pauzeren in het Erasmusgebouw van de RU Nijmegen.  
Afscheid en verwelkoming CNaVT-medewerkers:
 
Ook in 2022 waren er enkele wijzigingen in het CNaVT-team. We namen afscheid van Liezy Claes, administratief medewerker. We danken haar hartelijk voor haar inzet voor het CNaVT en wensen haar veel succes bij haar nieuwe uitdaging in het NNT-onderwijs.
Nieuwe collega's kwamen het CNaVT-team versterken: Csilla, Jolien, Manon en Sterre. Op onze site ontdekken jullie de gezichten en verhalen van alle CNaVT-teamleden anno 2023.
 
Ontdek onze medewerkers  
Uitsmijter
      Proficiat!
De Nederlandse ambassadeur reikte de certificaten uit voor onze exameninstelling Dutch Approach Taiwan.

Proficiat aan alle geslaagde kandidaten!

 
 
In de kijker
 
In detail
Vernieuwde communicatie van de examenresultaten
Misschien is het u deze zomer opgevallen bij de bekendmaking van de examenresultaten dat het CNaVT werkt aan een nieuwe communicatie. De vernieuwing heeft een heldere en inzichtelijke communicatie tot doel. Daarvoor zette het CNaVT alvast een aantal stappen. Op de CNaVT-website vindt u alle belangrijke informatie en vragen over examenbeoordelingen en -resultaten gebundeld onder de nieuwe rubriek ‘beoordeling en resultaten’.  Verder kregen alle kandidaten deze zomer niet enkel hun algemene taalvaardigheidsscore, maar ook hun individuele taakscores toegestuurd. De taakscores bieden inzicht in welke vaardigheden kandidaten goed beheersen en waar nog groeimarge is.  

Werk mee aan een nieuwe communicatie!

In de nabije toekomst plant het CNaVT twee bijkomende maatregelen voor een transparante communicatie over examenbeoordelingen en -resultaten.
 
1. Het CNaVT wil meer inzicht bieden in het beoordelingsproces aan de hand van prestaties van kandidaten op de voorbeeldexamens. Daarvoor is het CNaVT op zoek naar zowel schriftelijke als mondelinge prestaties voor de voorbeeldexamens FORM, STRT en EDUP. Een selectie van de toegestuurde prestaties plaatst het CNaVT anoniem op de website, voorzien van een beoordeling van de taalvaardigheid. 

2. Het CNaVT wil algemene scores en deelscores voor taalvaardigheid op een inzichtelijke, visuele manier communiceren. Daarvoor toetst het CNaVT graag een aantal voorstellen af bij kandidaten en examinatoren. Zo krijgt het CNaVT zicht op welke voorstellen een goede, snelle en inzichtelijke interpretatie bieden van de examenresultaten. 

Wenst u mee te werken aan één van bovenstaande acties, meld u dan aan bij het CNaVT-secretariaat (cnavt@kuleuven.be)! 
 
Adres
Blijde-Inkomststraat 7 bus 3399
B-3000 Leuven
België
 
Telefoon
+ 32 (0) 16 32 55 25
E-mail
nieuwsbrief.cnavt@kuleuven.be
Website
www.cnavt.org
CNaVT
Twitter   Linkedin   Facebook