De eerste nieuwtjes van 2024
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het laatste nieuws en de nieuwste workshops Online lezen  |  Afmelden
Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk
Januari 2024
Een mooi nieuw jaar!

Begin het nieuwe jaar goed en schrijf je in voor een van de gratis workshops voor vrijwilligers. In deze nieuwsbrief vind je een aantal workshops uitgelicht. Wil je het totale aanbod zien, ga dan naar de VrijwilligersAcademie op onze website. Of ga er even lekker voor zitten om alle nieuwtjes op het gebied van vrijwilligerswerk tot je te nemen.

Nieuws
Vertrouwenscontactpersoon voor Amersfoortse vrijwilligers 

Pact Sam Sam


Heb je tijdens je vrijwilligerswerk te maken met grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, (seksuele) intimidatie, agressie of discriminatie? Kom je er binnen je organisatie niet helemaal uit en wil je hierover praten? Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) helpt je verder in het zoeken naar een oplossing, een goede aanpak of een doorverwijzing. 
 
Gemeente Amersfoort en Indebuurt033 vinden het belangrijk dat jij als vrijwilliger bij iemand terecht kan bij grensoverschrijdend gedrag in een vrijwilligersorganisatie.
Daarom stelden ze onafhankelijke VCP aan voor vrijwilligers in Amersfoort
Lees hier meer over de Vertrouwenscontactpersoon

Vrijwilligersvergoeding

Pact Sam Sam


Elk jaar stelt de belastingdienst een grens aan hoeveel geld een vrijwilliger mag ontvangen voor het vrijwilligerswerk zonder daar belasting over te hoeven betalen. De maximale belastingvrije vrijwilligersvergoeding is in 2024 omhoog gegaan van €1900 naar €2100 per jaar. En van €190 naar €210 per maand.


Informatie over de belastingregels voor vrijwilligersvergoeding

Kenniscentrum vrijwilligersvervoer

Pact Sam Sam

Ben je actief in een vrijwillige vervoersdienst en heb je behoefte aan meer onderlinge uitwisseling en aan kennis? Bijvoorbeeld over het vinden van vrijwilligers, het professionaliseren van de organisatie en samenwerking met andere vervoerders. Kijk dan eens op de website van Het Kenniscentrum Vrijwilligersvervoer, hier vind je allerlei kennis rond vrijwilligersvervoer.
Link naar Kenniscentrum Vrijwilligersvervoer
AGENDA
Tot 1 maart meedingen naar de Nationale Vrijwilligersprijzen

De Nationale Vrijwilligersprijzen zijn er speciaal om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te waarderen en in het zonnetje te zetten. Doe mee en vertel wat je aangrijpt in jouw vrijwilligerswerk. Wat maakt wat je doet zo mooi?

Naast de hoofdprijs van € 15.000,- winnen de andere 5 genomineerden sowieso € 2.000,-. Ben je niet genomineerd, maar wel één van de 80 favorieten van de selectiecommissie, dan win je € 750,-.

Meer informatie over de Nationale Vrijwilligersprijzen

15 en 16 maart NL DOET

Laat mensen kennis maken met vrijwilligerswerk en jouw organisatie. 
Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden sociaal-maatschappelijke organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

Meld nu als organisatie je activiteit aan op de site zodat vrijwilligers kennis kunnen maken met je organisatie.

Meer informatie over NLdoet 2024

Tip
Op zoek naar een ruimte om te huren?

Pact Sam Sam

Heb je zo nu en dan een ruimte nodig voor een maatschappelijke activiteit of overleg?

Op Samenindebuurt033 vind je naast een digitaal prikbord en een agenda met activiteiten in de stad ook een pagina met ruimte verhuur. Bij elke ruimte zijn de afmetingen en kosten aangegeven.

Link naar Samenindebuurt033 Ruimtes

Workshops uitgelicht
 
  Herkennen van zorgelijke signalen
Maandag 12 februari 2022
15:00 - 16:30 
Locatie: Integratiewerk, Hardwareweg 5

Elkaar in het oog houden, beseffen wanneer iemand hulp kan gebruiken is voor iedereen belangrijk. Maar waar moet je dan op letten en wat doe je als je voelt dat het niet helemaal goed zit?

Aan de orde komt: het herkennen van een niet-pluis gevoel en de stappen die je kunt zetten als vrijwilliger om je medemens te helpen.
Meer informatie en aanmelden
Ontdek psychische kwetsbaarheid
Woensdag 20 maart  2024    14:00-16:30 uur
Locatie: Dorpshuis De Neng, Engweg 7, Hoogland

Heb je in je vrijwilligerswerk te maken met mensen met een psychische kwetsbaarheid? En vraag je je soms af hoe je het beste met hen kunt omgaan? Volg dan deze workshop.

Het is een interactieve workshop met ruimte voor eigen inbreng. Voorkennis is niet noodzakelijk.
 

Meer informatie en aanmelden
EHBO en Reanimatie
Donderdag 4 april 2024
9:00 - 13:00
Locatie: De Witte Vlinder, Van Galenstraat 30


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens dagelijkse bezigheden, vrijwilligerswerk of het sporten, een ongeval kan altijd gebeuren. Door deze workshop van vier uur sta je sterker in je schoenen als er eerste hulp geboden moet worden.

Wil je liever een workshop in de middag of avond volgen? Op 5 juni en 17 oktober zijn er ook EHBO workshops gepland.

Meer informatie en aanmelden
Workshopaanbod van de gemeente
Inclusiecoaching

Werken aan verbinding en een inclusieve samenleving

Inclusie Coaching is een nieuwe methodiek gebaseerd op internationale methodes van conflicthantering, de narratieve methode en kritische reflectie.

De methodiek is ontwikkelt door Prof. Yvonne Siep en biedt handvatten om gesprekken over discriminatie en inclusie te kunnen begeleiden en onderling begrip en verbinding te vergroten.
Aanmelden

Informatie & Contact

Voor het totaal aanbod aan trainingen voor vrijwilligers kun je terecht bij de VrijwilligersAcademie. Je vindt hier live Workshops, interessante Webinars en verschillende E-learning. 

Ben je op zoek naar meer of ander vrijwilligerswerk? Kijk dan eens op de Vrijwilligersvacaturebank waar je een groot aanbod aan vrijwilligersvacatures in heel Amersfoort vindt. Organisaties die een vacature willen plaatsen vinden op onze website meer informatie.

Heb je een vraag aan ons of heeft je organisatie ondersteuning nodig, neem dan contact op met de vrijwilligersmakelaars via va@indebuurt033.nl 

Contact
E-mail opties