Open momumentendag, Hunzeloop en meer....
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het Drentse Landschap
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen
  |  Afmelden
  Nieuwsbrief   
 
 
 
Open monumentendag
Tijdens Open Monumentendag op 10 en 11 september kun je een kijkje nemen in veel van onze monumentale panden. Deze dag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze omgeving en onszelf zijn. In heel Nederland zijn monumenten gratis voor het publiek toegankelijk, om zo de belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten. Deze dag vindt jaarlijks plaats in het tweede weekend van september.
Rondleiding Havezate Oldengaerde
11 september 2022
Dwingeloo
Tijdens Open Monumentendag kun je op zondag mee met een rondleiding door havezate Oldengaerde in Dwingeloo. Elk half uur start er een rondleiding van ca. 1 uur. Deskundige gidsen vertellen tijdens de rondleiding over de geschiedenis van de havezate en haar bewoners.

Aanmelden voor deze rondleidingen is verplicht om het bezoek te spreiden. Als er geen aanmeldknop meer staat, betekent het dat dit tijdsblok vol is (probeer dan een ander tijdvak).

Foto: Sake Elzinga
Aanmelden
 
In foto's verbeeld: Veranderend landschap
Het veranderend landschap raakt ons allemaal. Om het onderwerp op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen is fotograaf Sake Elzinga gevraagd een serie foto's te maken die het thema 'veranderend landschap' verbeelden. Deze foto's worden langs een route in de tuin van landgoed Overcingel tentoongesteld. 

Een expositie die tot nadenken aanzet
We willen graag dat mensen gaan nadenken over het veranderende landschap van Drenthe. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen. Om die reden hebben we in samenwerking met het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur ook een lespakket ontwikkeld voor het basisonderwijs, zodat ook kinderen bij dit thema worden betrokken.

De tentoonstelling is te bezoeken op vertoon van een wandelkaart. Deze is tijdens kantooruren af te halen bij het kantoor aan de Kloosterstraat 5 te Assen. De wandelkaart kost € 1,-.
NB Tijdens Open monumentendag is de tentoonstelling te bezoeken, de officiële opening van de tentoonstelling zal later plaatsvinden.
Meer informatie
 
Knapzakroute Roderwolde-Foxwolde
Deze prachtige wandelroute ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. In de middeleeuwen lagen de dorpen als eilandjes verspreid in een zompige wereld. Nu geniet je onderweg van polderlandschap, rietkragen, natuur en prachtige vergezichten. De route van 15,5 km is eenvoudig te splitsen in een route van 10 km en een route van 4,5 km. Je kunt de route ook starten bij molen Woldzigt (punt 6 in de route).
Ga naar route
 
Roderwolde-Foxwolde
15,5 (of 7,5 en 10) km
Klein geluk...waterpostelein.
Tijdens een bezoek aan het Achterste Veen nabij Vries bleek dat de droogte ook hier flink heeft toegeslagen. De sloot achter een stuwtje, bedoeld om water vast te houden, bleek geheel te zijn drooggevallen. De droge slootbodem gaf wel zicht op enkele pioniersoorten die anders niet in beeld zouden zijn gekomen. Zoals deze waterpostelein, een fraai plantje met lepelvormige blaadjes. Een typische pionier van droogvallende oevers, die we ook wel in venranden tegenkomen….

Een voorbeeld van een (klein) geluk bij een (groot) ongeluk….
Boekentip: Bosch en Vaart
Bosch en Vaart, Schoonheid aan het water is geschreven door Bertus Boivin. Dit boek neemt u mee door het huis en over het landgoed van Bosch en Vaart te Vries. En vertelt het verhaal van de geschiedenis en haar bewoners.

Tip!
Leuk om te combineren met een bezoek aan het huis tijdens Open Monumentendag. Klik hier voor meer info.

Bestel nu met korting
 
Bosch en Vaart
Schoonheid aan het water
Van € 24,50 voor € 15,-
Stichting Het Drentse Landschap
Kloosterstraat 5
9401 KD Assen
(0592) 31 35 52
info@drentslandschap.nl
www.drentslandschap.nl
Aanmelden
Afmelden
Gegevens wijzigen
Facebook Titter LinkedIn Youtube Instagram