Lees hier onze nieuwsbrief
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
4 november 2021
Lees online versie
 
 
Nieuwsbrief | november  2021
Nascholingen
Agenda
Contact
 
 "Niewe
Online open dag opleidingen in de zorg | zaterdag 6 november 

Dé dag om meer informatie te krijgen over onze verpleegkundige (vervolg)opleidingen, opleiding tot operatieassistent en anesthesiemedewerker en/of hbo-MBRT radiodiagnostiek / radiotherpaie.

Wil je in gesprek met een (praktijk)opleider of een medewerker van een afdeling? Een proefles of speeddate volgen? Dit kan allemaal!

Deze dag zal online worden aangeboden. 

Klik hier voor meer informatie en inschrijving.

 
 "Niewe
Goede start studenten verpleegkunde

In het kader van de onboarding zijn de mbo- & hbo-verpleegkunde studenten die september jl. zijn gestart met hun opleiding in het LUMC voorafgaand aan de start van de opleiding in meerdere meetings bijeengekomen.

Tijdens deze meetings hebben ze kennisgemaakt met elkaar, het werken in het LUMC, het werken/leren als verpleegkundige in opleiding én de doorgroeimogelijkheden na het behalen van het diploma verpleegkunde.

Tijdens de introductiedag, die fysiek heeft plaatsgevonden, hebben we het thema verbinding centraal gezet. Studenten hebben deze dag kennisgemaakt met de studenten met wie zij op de afdeling zullen samenwerken en de studenten met wie zij gedurende de opleiding in mentorgroepen intervisiemomenten zullen hebben.

Een korte rondleiding over de afdeling kon deze dag gelukkig ook plaatsvinden. Met de afsluiting bij de kledingautomaat waren de studenten klaar voor hun eerste werkdag op de afdeling.

Uit de enquête onder de studenten is gebleken dat ze de onboarding als zeer positief hebben ervaren, ze voelden zich erg betrokken bij de organisatie en gaven aan dat ze veel zin hadden om te starten. We hopen dat dit (voor)traject op de afdeling zijn vruchten zal afwerpen.

Het onboardingtraject met deze studenten wordt voorgezet met een aantal bijeenkomsten waarbij school ook betrokken is. Deze bijeenkomsten zullen in het teken staan van praktijkleren, de rol van werknemer en de rol van student. De studenten zullen hier bevraagd worden over de start in het LUMC en op school, waar zij tegenaan zijn gelopen, zodat we dat kunnen integreren in het onderwijs en de praktijk.

 
 
 
Vacatures opleidingsplaatsen Verpleegkunde
De volgende vacatures staan vanaf onze open dag op zaterdag 6 november online:
- mbo-verpleegkunde BBL | startmoment september 2022
- hbo-verpleegkunde duaal (voor studenten hbo-v Hogeschool Leiden) | startmoment september 2022

Zie hiervoor onze website. De sluitingsdatum voor deze vacatures is vrijdag 24 december.
 
 
 "Niewe
Wissel van de wacht bij team chronische zorg

Onze collega Corina Zuijderduijn gaat met ingang van 1 december de overstap maken naar het team nascholingen.
Corina heeft jarenlang binnen het team chronisch zorg gewerkt, eerst als opleider voor de dialyse en later als opleider voor de geriatrie. Naast deze rol en alle zaken die daarbij horen vervult zij samen met Mia Cools ook de rol van moduleleider A1. In deze rol heeft iedere, bij ons startende, student van een vervolgopleiding met haar kennisgemaakt.

Per 1 november is de nieuwe opleider geriatrie, Hugo Verhoeven, gestart. Hugo gaat de werkzaamheden van Corina overnemen.
Hij heeft ruime ervaring binnen de geriatrie en psychiatrie, en is was tot voor kort werkzaam als praktijkopleider/docent bij zorgorganisatie Careyn.

Wij wensen Corina en Hugo heel veel succes in hun nieuwe functies!

 
 "Niewe
Terugblik op Hét verpleegkundig symposium 2021

Op vrijdag 1 oktober jl. was Hét verpleegkundig symposium (online) met het thema "Hoe zorg je goed voor jezelf én voor je patiënt?".

Ruim 80 deelnemers hebben aan het symposium deelgenomen, onder leiding van de dagvoorzitter Maarten Willemse.

We hopen dat met de presentaties van de sprekers de deelnemers meer handvatten hebben om nog beter voor zichzelf te zorgen en voor hun patiënten.

Volgend jaar organiseren we weer een verpleegkundig symposium, zodra er meer bekend is communiceren we dit via deze nieuwsbrief maar natuurlijk ook via onze website.

 
 "Niewe
Winterschool Academische Verpleegkunde

Academische Verpleegkunde organiseert een Winterschool op 10 & 11 februari, 10 & 11 maart en 1 april 2022.

De onderwerpen die hierin aan bod zullen komen zijn: netwerk van zorg, positieve gezondheid, zorglandschap en academische en wetenschappelijke vaardigheden.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

 
   
 
Nascholingen uitgelicht
 
   

• Nascholen kan je op allerlei manieren doen zo ervaren we nu online. Zelfs onderwerpen als taal of communicatie zijn hiervoor geschikt. Zo wordt de nascholing Werkbegeleiding nu in vier online bijeenkomsten van twee uur aangeboden. In online groepen worden leer- en begeleidingssituaties geoefend met de o.a. de Roos van Leary, de IJsberg van Mcclelland en het  geven van feedback. Na de zomer komt er een vijfde online les bij: beoordelen.
Startdata: de data voor 2022 zijn ingepland. Klik hier voor meer informatie.
 
   

• Ben je een keer of regelmatig gastdocent omdat je de expert op jouw vakgebied bent, maak dan gebruik van de toolbox didactische vaardigheden. Als resultaat heb je je lesplan klaarliggen voor de les die je binnenkort gaat geven, met tips voor online onderwijs!
Startdata: 10  november, 7 december 2021, 1 maart en 13 april 2022. Klik hier voor meer informatie.  

 
   

• De afdeling nascholing speelt in op Cultuursensitieve Zorg, gericht op de zorg voor patiënten met een niet-traditioneel Nederlandse achtergrond. De problemen ontstaan vaak door de afstand in communicatie. Deze worden in de nascholing verkend en leiden tot andere of nieuwe inzichten en geven belangrijk praktische handvatten voor de zorg van morgen.
Startdatum: 13 december. Klik hier.
 
   

• In de zorg krijg je te maken met diabetespatiënten. De nascholing Diabetes geeft je praktische handvatten die je in de begeleiding van deze patiënten kunt toepassen. De duur van deze scholing is twee uur, van 15.00 tot 17.00 uur. Voor het najaar staat de volgende datum nog gepland: 23 november.

Na afronding van deze nascholing kun je je verder scholen middels de nascholing Diabetes verdieping op 8 december. Deze nascholing bestaat uit het bespreken van ingebrachte casuïstiek van de deelnemers en er zal meer theoretische uitleg worden gegeven over onder andere verschillende typen insuline, werking van insulinepompen, verschillende medicamenten bij behandeling van diabetes en wanneer er wel of niet bijgespoten moet worden. Klik hier voor meer informatie.

 
   

• Voor Intensive care- SEH- en ambulance verpleegkundigen hebben wij de nascholing IC casuistiek-online ontwikkeld. 

Tijdens deze scholingsochtend staat IC casuisitiek centraal. Voor meer informatie en inschrijving klik hier.

 
 
 
 
 
Diplomeringen
Het voltooien van een opleiding is gezien de omstandigheden van het afgelopen jaar een knappe presentatie. Desondanks hebben ruim 180 studenten sinds eind augustus een verpleegkundige vervolgopleiding bij ons afgerond. Heel goed gedaan allemaal!

Veel plezier en succes in jullie verdere carrière! | Van harte gefeliciteerd! 
 
 "Niewe
Kerstvakantie 2021

Onze gehele afdeling zal gesloten zijn van vrijdag 24 december 16.00 uur tot maandag 3 januari 2022 08.30 uur. 

Wij wensen iedereen alvast een hele gezellige feestmaand toe!

 
 "Niewe
Contact | bereikbaarheid

In verband met de richtlijnen Covid werken wij voornamelijk thuis. Hierdoor zijn wij het beste bereikbaar via email: educatiezorgsector@lumc.nl of kijk op de website (bij de betreffende opleiding / nascholing) voor de directe mailadressen van onze opleiders en organisatoren. 

 
   
 
Agenda
 
   
zaterdag 6 november 2021
Open dag Educatie Zorgsector - online
 
   
10 en  11 februari, 10 en 11 maart & 1 april
Winterschool Academische verpleegkunde
 
   
 
 
© LUMC | Disclaimer | Privacy statement