En andere dingen die dit najaar te doen zijn in Rotterdam
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Rotterdam Partners
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Lees online  |  Afmelden  |   
Twitter   Linkedin   Instagram
rotterdam partners
Persnieuwsbrief najaar 2023
 Nu te zien in Rotterdam:

Lee Miller
en
Refik Anadol


Beste journalist,

Tijdens de koude dagen zijn er in onze stad genoeg dingen te doen! 

  • Nieuwe tentoonstellingen: Lee Miller en Refik Anadol
  • Creative hubs en ander cultureel aanbod
  • Eten, drinken, uitgaan & verblijf
  • Verwacht: The Maker Market, IFFR en RAW

Voor meer informatie en mogelijkheden om Rotterdam te bezoeken kun je terecht bij Claire Schiebroek, Medewerker Communicatie & PR Rotterdam Partners, via c.schiebroek@rotterdampartners.nl.

 
 
Lee Miller - Depot Boijmans Van Beuningen 
Model, fotografe, muze, surrealist, oorlogscorrespondent en kookboekschrijfster: Lee Miller (1907-1977) was het allemaal. Haar leven en werk gingen gelijk op met de ontwikkeling van de moderne fotografie, surrealisme en feminisme.

Bekijk van 21 november 2023 tot 18 februari 2024 in het Depot Boijmans Van Beuningen Lee Miller in Print, met foto's die zijn gepubliceerd in zowel bekende modetijdschriften als Vogue en Harper's Bazaar, als surrealistische tijdschriften.
Lees meer
 
 
 
Refik Anadol - Kunsthal Rotterdam
Door het gebruik van machine learning schildert Refik Anadol (1985) met data. Met kunstmatige intelligentie, gegevensvisualisatie en algoritmen creëert Anadol kleurrijke digitale composities die raken op het snijvlak van kunst, architectuur, wetenschap en technologie. 

Bekijk de tentoonstelling Living Paintings: Nature van 18 november 2023 tot 1 april 2024 in Kunsthal Rotterdam. 
Lees meer
 
 
 

Creative hubs en
ander cultureel aanbod


 Combineer met andere tentoonstellingen
BRUTUS
BRUTUS is de kunstinstelling van AVL Mundo, de stichting van beeldhouwer Joep van Lieshout die kunstprojecten realiseert in het havengebied M4H. BRUTUS is geen museum, maar een artist driven playground waar makers vrij zijn om te experimenteren: van sculptuur tot performance en van schilderij tot video installatie.
Lees meer
OX.Space
Een nieuwe 'space' in het centrum waar hospitality, retail, entertainment en creativiteit samenkomt. Met een installatie van de Eindhovense designers Raw Color, pop-up shops, een radio -en podcast studio met een dagelijks programma, een koffiebar, workshops en tentoonstellingen.
Lees meer
 
Ad van Denderen - Nederlands Fotomuseum
Bijna 50 jaar lang kaartte fotograaf Van Denderen onderwerpen aan zoals apartheid, migratie en het geopolitieke conflict tussen Israël en Palestina. Onderwerpen die niets aan actualiteit hebben ingeboet.
Lees meer
CULT=US
Vanuit een monumentaal pakhuis in het M4H-gebied wordt bij CULT=US eten, drinken, muziek, kunst en cultuur samengebracht. Tot 17 december is er een expositie te zien van de Rotterdamse kunstenaar Ronald Hunter.
Lees meer
Kunstinstituut Melly
The place to be voor iedereen die op de hoogte wil zijn van wat er speelt in de wereld van de internationale kunst. Wist je dat Melly samen met vier andere kunstinstituten in de buurt elke vrijdagavond gratis de deuren openen?
Lees meer
 
 
 

Eten, drinken, uitgaan & verblijf

 
FG S.O.S.
Voor 20 euro lunchen bij een Michelinrestaurant? Bij FG Foodlabs kan dat! Eigenaar François Geurds heeft het roer omgegooid en het sterrenrestaurant wordt doordeweeks in de middag een streetfoodbar. Je kunt er terecht voor een betaalbare S.O.S. (Soep, Okonomiyaki en Sandwiches)- maaltijd.
Lees meer
Côte du Cool
Côte du Cool is een wijnwinkel en -bar in de nieuwe stadswijk Little C aan de Coolhaven. Ze verkopen allerlei (natuur) wijnen. Daarnaast hebben ze een kleine kaart met borrelgerechtjes. 
Lees meer
Club Centraal
Club Centraal is niet gewoon een nachtclub voor electronische muziek: het is een creative hub voor de Rotterdamse underground scene. Zo hosten ze ook festivals en kunsttentoonstellingen.  
Lees meer
 
Hotel Not Hotel
De naam zegt het al: Hotel Not Hotel is geen standaard hotel. De kamers zijn verstopt of vermomd als kunstzinnige objecten. In samenwerking met kunstenaars Arno Coenen, Hans van Bentem, Sander Wassink en Jelle Mastenbroek zijn hotelkamers gerealiseerd in verschillende stijlen.
Lees meer
Morgan & Mees
Boetiekhotel Morgan & Mees had al een hotel in Amsterdam en heeft afgelopen zomer om de hoek bij museumpark in Rotterdam de tweede geopend. In het monumentale oude pand van RTV Rijnmond in Bauhaus-stijl kun je naast een verblijf ook terecht voor koffie, verschillende internationale gerechten en cocktails.
Lees meer
 
 
 
                             
Verwacht

 
 
 
  • The Maker Market Rotterdam: op 17 december 2023 is deze sfeervolle markt in het Groot Handelsgebouw van alles te zien, ruiken, horen, voelen en proeven. Van handgemaakte sieraden en kleding tot aan prachtige prenten en biologische lekkernijen. Ook is er livemuziek, kun je workshops doen en zijn makers aan het werk.
  • Rotterdam Art Week (RAW): kunst is overal, vooral tijdens de Rotterdam Art Week die plaatsvindt van 31 januari tot 4 februari 2024. Een festival voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers met diverse beurzen, tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up exposities en open ateliers/studio‚Äôs.